Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Prognoze za EP

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 15.08.2003.
Poruka: 996
19. siječnja 2004. u 14:17
jos je samo tri dana do prvenstva, ajmo svi kratko i jasno na jednom mjestu: favoriti, pozitivna i negativna iznenadjenja, kako ce nasi i sl........ da ne bi poslije bilo "ja sam vam rekao, a vi mi niste vjerovali.........."

Moja prognoza:

1. Francuska
2. Hrvatska
3. Njemacka
4. Danska

Ulaz u polufinale bi vec bio ogroman uspjeh za nase, dokaz da smo se vratili u vrh i da svjetsko zlato iz Portugala nije bila slucajnost.............. postoji 6-7 vrhunskih ekipa u Europi koje su ravnopravne i tesko je ocekivati da netko dominira na dva natjecanja zaredom, onako kako su nasi dominirali u Portugalu........ nasa prednost je navijacka podrska........... mislim da su Rusi i Svedjani u padu, Spanjolci se vise spremaju za OI......... vjerujem da mogu eksplodirati Danci, tu su i Madjari, mozda i Srbi, Slovenija je domacin i oni su u krugu ugodnih iznenadjenja..............
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 12.09.2003.
Poruka: 3.593
19. siječnja 2004. u 14:18
na moju veliku zalost, cini mi se da ce nijemci odnijet zlato, sa svojom nasilnicko-histericnom igrom (al tjesim se bolje sad nego na OI), drugi danci pa francuzi i slovenci.
nasi: sa pakom bi potpisao finale ovako bez njega, goluza pod upitnikom, falit ce nam starih iskusnjara za pokrenut ekipu kad je skroz cupavo bojim se da necemo u polufinale.


priznajem da sam se prije portugala navijacki nadao da ce se kvalificirat za OI a zapravo molio boga da nas ne osramote ka u svedskoj. nek ja opet ispadnem pretjerani pesimist i kuac od navijaca
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 14.07.2003.
Poruka: 334
19. siječnja 2004. u 14:22
Srbija je kao sto vidim iz stamp dosla bez pola tima a i atmosfera u reprezentaciji nije bas na zavidnom nivou vec dugi niz godina tako da i ne ocekujem nista posebno. Sto se Hrvatske tice istina je da ce navijaci biti vas veliki adut ali je pitanje kako ce odigrati bez Cavara, koliko sam cuo i on je povredjen pa nece igrati. Mislim da Francuska nece biti prva, mozda Nemacka ili Spanija.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.09.2003.
Poruka: 954
19. siječnja 2004. u 17:31
Ovo će sigurno biti najzanimljivije prvenstvo do sada.Ima 6-7 super jakih reprezentacija i još 4-5 dosta jakih koje bi mogle uzet medalju.

Prognoza po grupama

Grupa A

Švedska
Rusija
Ukrajina
Švicarska

Mislin da će redoslijed u ovoj grupi biti isti kao ovaj gore.
ŠVEDSKA-je unatoč tome što su im nositelji igre stara garda tj. Staffan Ollson i Magnus Wislander koji imaju 40 godina još uvik jaka i sigurno spadaju među favorite ovog prvenstva.
RUSIJA-zna se ko je i šta je,isto kao i Švedska,uvik su dobri i uvik mogu osvojit ne samo medalju nego i prvenstvo.Između njih i Šveđana će se vodit bitka za 1. misto u grupi.Njihova međusobna utakmica u zadnjem kolu će biti izuzetno važna iz toga razloga šta se bodovi prenose i onj tko tu izgubi će imati dosta umanjene šanse za plasman u polufinale iz druge grupe koja će se formirati ksanije.
UKRAJINA i ŠVICARSKA - 2 ekipe koje bi se tribale borit za 3 misto iako predviđan da bi Ukrajina mogla namučit Ruse pa čak i iznenaditi možda neriješenim rezultatom ili pobjedom a oinda bi se sve dodatno zakompliciralo.Ukrajina je dosta dobra a u to smo se uvjerili kad smo ispali od njih na pretprošlom SP.Mislin da im nedostaje najbolji strijelac ne mogu se sad sitit kako se zove.
Švicarska bi po svim prognozama tribala biti zadnja iako nisam baš siguran da oni nebi mogli dobit Ukrajinu.Ne znan kakav im je igrački kadar,jel imaju kojeg naturaliziranog?Kubanca,Korejanca?

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.09.2003.
Poruka: 954
19. siječnja 2004. u 17:33


Grupa B

Hrvatska
Španjolska
Danska
Portugal

Ovako kako san gori napisa će biti.
HRVATSKA-sama činjenica šta smo svjetski prvaci nas gura u ne samo favorita grupe nego i cilog prvenstva.Neki kažu da nam je grupa teška,ja ne miskin tako i jedinog ozbiljnog suparnika za 1. misto vidin u Španjolskoji i utakmica protiv njih će po meni biti odlučujuća.Nemamo mi baš nešto dokazivat jer ćemo mi ostat svjetski prvaci budemo li ode prvi ili zadnji.Triba samo pokazat i dokazat kontinuitet dobrih igara.Našu šansu vidin i u tome da će se ekipe koje se nisu kvalificirale na OI borit za taj plasman a mi ćemo šta se toga tiče biti rasterečeni i nećemo imat pritiska.Pritiska će biti sa druge strane od mnogobrojnih naših navijača i cijele nacije koja će biti iza ekipe,ali navijači će biti naravno velik plus ako ne bude nekih nereda.
ŠPANJOLSKA - nema im Dushebaieva a bez njega njihova igra nije ista.Pokazali su da nemaju ono nešto šta im fali da odu sasvim do kraja ali su jaki.
DANSKA - dobra ekipa ali samo dobra,za razliku od većine ne mislin da bi oni mogli nešto značajnije napravit.Nemaju ni tradiciju ni neku jaku momčad.Najveći uspjeh im je 3. misto sa prošlog prvenstva i još su bili jedan put 4. prije 10 godina,mi smo ih dobili za 3. misto.
PORTUGAL - jedna od najlošijih reprezentacija na prvenstvu,uspjeh bi im triba biti to šta su se kvalificirali,no ne triba ih baš podcijeniti.Jel se sićate kad smo ih jedva prošli u kvalifikacijama prije par godina?Ali svedno ne gine im zadnje misto.

Grupa C

Slovenija
Mađarska
Island
Češka

Prognoziram gori naveden redoslijed iako bi moglo biti skoro i sve obrnuto,drugim rječima svako svakoga može dobiti.Grupa koja je najizjednačenija po kvaliteti i koja bi mogla biti skroz komplicirana a s druge strane jedina grupa u kojoj nema ni jedne super jake momčadi ali su zato sve 4 dosta ujednačene.
SLOVENIJA-imaju neospornu kvalitetu,domaći teren i tu je navijačka podrška.To je dovoljno a i vrime je više da i Janezi nešto naprave.
MAĐARSKA- dosta velik hendikep im je neigranje Pereza koji je ozlijeđen.Plus će im također biti dosta velik broj njihovih navijača a zadnjih godina su Mađari u uzletu.
ISLAND - ekipa u usponu,pokazali su da im 4. misto sa prošlog EP nije bilo slučajno osvojivši 7. misto na prošlom SP.
ČEŠKA- objektivno najlošija reprezentacija ove grupe a i jedna od lošijih na prvenstvu.Nisu baš neka nepoznanica.Znan da su jedanput dobili nas na nekom prvenstvu,mislin na Europskom i to u utakmici za 5. misto ali su sad dosta lošiji.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.09.2003.
Poruka: 954
19. siječnja 2004. u 17:33

Grupa D

Njemačka
Francuska
SiCG
Poljska

NJEMAČKA - ima kontinuitet igara i mislin da bi nakon 2 srebra mogli otići do kraja,osim ako se ne sretnu sa nama u finalu a imat će i jaku navijačku podršku jer će se velik broj Švaba spustit u zemlju Janeza
FRANCUSKA - mogli su i oni stati gore ispred Nijemaca ali iman neki osjećaj da će Švabe biti prvi u ovoj grupi.Francuzi imaju najveći kontinuitet zadnjih 10 godina uz Šveđane i Ruse,čak i veći od njih jer nisu ispadali nikad na početku.
SICG - Srbogorci su koliko znan oslabljeni jer im neće igrati Škrbić,Jovanović i Peruničić ali svedno mogu pomrsiti račune Švabama ili Francuzima.Treće misto im je najrealnije.
POLJSKA-najgora reprezentacija na prvenstvu,sve ostalo osim dobro napunjene njihove mriže u sva 3 susreta će za mene biti veliko iznenađenje.



Kad se grupe A i B spoje u novu grupu to će biti puno jača grupa nego grupa koju će tvoriti C i D skupina.






Po mojoj prognozi recimo da će našu grupu sačinjavati:

Hrvatska
Španjolska
Danska
Švedska
Rusija
Ukrajina

To je onda 4 super jake momčadi i jedna srednje jaka i jedna dobra

A drugu grupu koja će se formirati:

Njemačka
Francuska
SiCG
Slovenija
Mađarska
Island

Tu su po imenima 2 super jaka i 4 ekipe srednje jakosti.Dolazin da zaključka da će se biti teže plasirati iz naše grupe u polufinale nego iz ove druge.Kad san se već raspisa evo onda još mislin da će se u poloufinale plasirat Hrvatska,Španjolska,Francuskai Njemačka(kao na Sp-u),sad ipak neću prognozirat ko bi moga osvojit koju medalju,ako ovo sve šta san napisa pogodin moga bi biti zadovoljan

Naprid pakleni!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 3.012
19. siječnja 2004. u 23:33
[QUOTE]Sto se Hrvatske tice istina je da ce navijaci biti vas veliki adut ali je pitanje kako ce odigrati bez Cavara
Vidi cijeli citat

nek odigraju onako kao sto su odigrali bez njega u portugalu.

navijaci ce biti plus i samo zbog toga necu biti previse pesimistican
medjutim dovoljno je pogledati koliko mi imamo nezamjenjivih igraca i jasno je kolko nam je tanka klupa. dzomba, sulic,balic,metlicic,spoljaric u obrani...kaleb na lijevoj strani je apsolutno nezamjenjiv jer drugo lijevo krilo prakticki nemamo (sprem? hahahaha)...on obavlja fanastican posao na oba kraja terena.
o goluzi da ne govorim. njegovo iskustvo a prije svega tehnicka potkovanost je neprocjenjiva.

to je dakle cak 7(!!) igraca bez kojih ne mozemo. izostanak samo jednog od njih je big blow. ako nema dvojice, mi postajemo obicna osrednja ekipa jer dostojnih zamjena nemamo. izostanak dominikovica nece biti tako strasan jer je valcic navodno u odlicnoj formi a on je po meni bolji obrambeni od dominikovica. dominikovic je ionako jedan od najvecih luzera i jedan od najzasluznijih za onaj debakl od prije dvi godine (drugog fala bogu vise nema,a to je jovic)

nadajmo se da su neki igraci dovoljno napredovali da mogu kompenzirati goluzu i cavara. naprimjer zrnic je prije godinu dana bio cisti anti-rukometas, ali danas je to druga prica. no lackovic kao da je nazadovao. nadajmo se da je problem bila fizicka sprema.

najtanji smo kao i uvijek na golu. forma nasih vratara nazalost opet ce uvelike uvjetovati ishode. plus, vanjska linija nam je pucacki dosta nedorecena a u grupi imamo dva protivnika (esp i den) koji uvijek igraju na veliki broj pogodaka. spanjolci imaju mozda i najskolovanije pucace,a pitanje je hocemo li moci postici vise golova nego sto cemo primiti.

veliki doprinos zlatu u portugalu dala je sretna okolnost da smo citavo prvenstvo izgurali bez ozbiljnih ozljeda,a to je u tako izjednacenoj konkurenciji uvijek velika prednost. tesko je za vjerovati da ce nam to poci za rukom i na ovom ep. osobno se nadam da cemo svu zlu srecu ispucati u sloveniji pa da u atenu odemo konacno 100% spremni i kompletni
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 18.09.2002.
Poruka: 3.012
19. siječnja 2004. u 23:34
o favoritima nema smisla pricati,bas kao sto kaze irfan smajlagic. po njemu, sve ekipe na ep imaju sansu za medalju ali ja bih ipak suzio krug kandidata na po tri repke iz svake skupine. outsideri su definitivno poljaci,cesi, malo manji portugalci i svicarci. svi ostali, njih dvanaest, ima pravo racunati na plasman medju 8 najboljih.
kod spaniolaca nisam siguran da dolaze bez dusebajeva. ako i je tako svejedno su zastrasujuce jaki. hoce li biti masipa? ona braca entrerrios znaju razarati sa devet-deset metara. anyway- furije treba stisnuti odmah na pocetku, odigrati agresivno na rubu iskljucenja i oni ce prije ili kasnije "splasnuti",kao i sve romanske Picke. ne smije im se dopustiti na udju u ritam i nametnu leprasavu igru (za koju imaju sve predispozicije), jer onda smo izgubljeni.
dancima navodno fale tri igraca iz udarne sedmorke tako da njih vise ne ubrajam u favorite za zlato.
rusi su u fazi podmladjivanja i bas im ne ide glatko, ali zato svedjani najavljuju novu sjajnu generaciju. neki od nnjihovih dojucerasnjih juniora vec zaradjuju svoj krug u spanjolskoj. spanjolska,svedska,danska - to su tri reprezentacije za blizu buducnost (pridodajmo tu jos nas,svabe i janeze koji napreduju golemim koracima sto se vidi po rezama u juniorskim kategorijama).
janezi su takodjer hot favorites ovog prvenstva. prvo i najvaznije domacini su,a domacinstvo je od ogromne vaznosti na jednom ovako izjednacenom turniru sa specificnim natjecateljskim sustavom koji ne dozvoljava kikseve.
svabe i francuzi su vec tradicionalno u najuzem krugu favorita, francuzi biljeze sjajne rezultate s priprema ali to su imali i prije sp-a pa nisu uspjeli uzet zlato. srbogorci su dark horses i po mom misljenju na njih treba najozbiljnije racunati. mozda nisu jos spremni za medalju ali mogli bi pomrsiti mnoge racune.

eto, sve u svemu bit ce cupavo.
Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 87.769
20. siječnja 2004. u 00:19
bit ćemo prvaci Europe,ostalo je puno manje bitno
Domovine sin
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 02.10.2003.
Poruka: 917
20. siječnja 2004. u 08:45
Odlična prognoza Šf-ja

Ja se slažem sa njim:

Polufinale: Hrvatska, Španjolska, Njemačka i Francuska a onda je sve moguče.

Grupa 1
Hrvatska, Španjolska - očekujem jih u polufinalu
Švedi i Rusi - u padu ali ipak dovoljno jaki da mogu dobit Hrvate i Španjolce
Danci - u usponu. Svako prvenstvo bolji i mogli bi iznenadit sa plasmanom u polufinale
Ukrajina - mogu shebat nekog favorita, da jim uzmu bodove, ali ništa više.

Grupa 2
Njemačka, Francuska - očekujem jih u polufinalu
SCG - pomlađenje, ali nisu za odpisat
Island i Mađari - nekom pomrsit račune (posebno Slovencima) i ništa više
Slovenija - Tiho jih očekujem kao iznenađenje u grupi 2. Dovoljno su jaki, domači teren, navijači. Bojim se samo da če izgoreti od samog pritiska javnosti. Inače Slovenci su sposobni dobit Francuze, uzeti bod Nijemcima a prokockat bodove protiv Mađara ili Islanda. Za polufinale je treba pobediti sve u grupi C (odnosno one dve ekipe koje če se plasirat dalje,) dobit i pomlađenu SCG a onda je sve moguče. (Još da Nijemci ili Francuzi kiksaju protiv nekog outsidera....)

Videčemo!!!!!