Sportnet nogometne lige 2022/23 - glavna stranica

Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 08:55

PRAVILA SPORTNET NOGOMETNIH LIGA

 

Članak 1. 

SUSTAV NATJECANJA

Liga se igra dvokružnim sustavom. Svatko je svakom protivniku u ligi po jednom domaćin i gost.

 

Članak 2.

POSTAVLJANJE PONUDE

Parove za prognozu (ponudu) postavlja za to kolo zaduženi član 1. lige po vlastitom nahođenju u okviru ograničenja prema pravilima. Niželigaši koriste iste parove za svoje prognoze. Ukoliko se parovi za prognoziranje ne postave do 3 dana prije isteka roka za prognoziranje, parove će postaviti bilo koji igrač iz 1. lige u roku od 1 dana. Ne postavi li nitko parove 2 dana prije roka za prognoziranje, kolo će se odgoditi.

 

Članak 3.

OGRANIČENJA ZA PONUDU

Postavljač ponude mora u ponudu uvrstiti najmanje 50 parova.

Postavljač ponude može u ponudu uvrstiti parove bilo koje lige, ali se do rezultata tih liga mora moći jednostavno doći. Najbolje bi bilo da korištene parove u stvarnom vremenu pokrivaju www.rezultati.com ili www.soccerway.com ili neki slični portali.

Postavljač ponude mora paziti da u ponudu tijekom vikenda uvrsti samo one utakmice koje počinju u subotu u 12:00 sati ili kasnije, a završavaju najkasnije u nedjelju do 23:59 sati. Iznimno, ako ponudu čine utakmice reprezentativnih kvalifikacija postavljač ponude može staviti u ponudu utakmice od prvog dana kvalifikacija, neovisno radi li se o suboti ili nedjelji. Također, ponuda koju treba postaviti tijekom tjedna mora uključivati utakmice koje počinju od utorka u 18:00 sati i završavaju do četvrtka u 23:59 sati.

Postavljač ponude mora, po potrebi, uskladiti rokove za prognoze s ponudom.

 

Članak 4. 

POSTAVLJANJE PROGNOZE

Domaća momčad postavlja 8 parova za prognoziranje (+ do max. 3 rezervna).

Gostujuća momčad postavlja 6 parova za prognoziranje (+ do max. 3 rezervna).

U cijeloj prognozi, uključujući i rezerve, dozvoljeno je koristiti maksimalno 3 para iz iste lige, a kad su u ponudi utakmice reprezentacija dozvoljeno je istu reprezentaciju koristiti maksimalno jednom. Ukoliko netko u svojoj prognozi stavi više parova iz iste lige, npr. 4, 5 ili više parova umjesto 3, u obzir će se uzimati prva 3 para iz iste lige kako ih je forumaš napisao po redu, a ostali parovi iz iste lige neće se priznavati. Forumašu koji odigra više od 3 para iz iste lige umjesto njih neće se gledati rezervni parovi kao zamjena nego se oni definitivno brišu.

 

Članak 5. 

POSTAVLJANJE REZULTATA

Pored svakog prognoziranog para postavljaju se dva moguća rezultata (npr. 1:0, 1:1), te ukoliko jedan od tih rezultata bude točan dobiva se pogodak.

Protivnici ne smiju imati iste rezultate u istim prognoziranim utakmicama u cijeloj prognozi.

Mole se protivnici da, ako primijete da im protivnik ima iste rezultate istih utakmica, obavijeste protivnika ili napišu post da se prognoza promijeni na vrijeme. U slučaju da dođe do ovakvih situacija, prvo slijedi mogući dogovor između forumaša, ukoliko ne dođe do kompromisa, forumašu koji je kasnije prognozirao neće se uzimati u obzir isti parovi. 

Broj istih prognoziranih utakmica ili istih rezultata u različitim utakmicama iz ponude nije, sam po sebi, ničim ograničen.

 

Članak 6.

ODGODE I REZERVNI PAROVI

Ukoliko se neka od prognoziranih utakmica odgodi ili prekine prije (uključivo) 75. minute, ista se neće uzimati u obzir već će se uzimati rezervni par. Rezervni se parovi uzimaju u obzir redoslijedom postavljanja. Nakon što se iskoriste svi rezervni parovi igrač ostaje na preostalom broju prognoziranih parova.

U slučaju dvojbe oko minute prekida susreta – recimo ukoliko nekoliko portala navodi različite minute prekida, a te su više ili manje od navedene granice – u obzir će se uzimati rezervni par.

U interesu je igrača da iskoristi pravo postavljanja maksimalnog broja rezervnih parova.

 

Članak 7. 

PREKORAČENJE PAROVA U PROGNOZI

Ukoliko netko prognozira više parova, npr. 9 umjesto 8, ili 7 umjesto 6 zadnji par se neće priznavati, ali neće se uzimati ni kao rezervni nego se definitivno briše.

 

Članak 8. 

STRIJELCI POGODAKA

Strijelci se pored prognoze mogu, ali ne moraju pisati. Ovisno o dogovoru s voditeljem lige, a najkasnije do početka sezone.

 

Članak 9. 

ROKOVI ZA PROGNOZIRANJE

Rok za prognoziranje je 12:00 sati na prvi dan odigravanja kola, osim ako drugačije nije naznačeno. Zakašnjele prognoze neće se uvažavati. Ako postoji opravdana spriječenost naknadnu prognozu, uz maksimalno odstupanje od 2 sata, ili do početka prvog protivničkog para ako isti počne ranije, može se uvažiti samo uz obostrano suglasnost voditelja lige i protivnika.

 

Članak 10. 

NEPOSTAVLJANJE PROGNOZE

Ukoliko se jedna ekipa ne pojavi na utakmici, kažnjava se oduzimanjem 1 boda. Ukoliko utakmica završi 0:0, onome tko nije prognozirao ne priznaje se ni bod koji bi osvojio rezultatom 0:0, a što na tablici zapravo rezultira oduzimanjem 2 boda.

 

Primjer prikaza u tablici:

Metalac   17 9  5(4) 3  99:99 29  (-2)

 

Znači, dvaput se nisam pojavio, a jednom kad se nisam pojavio je protivnik zabio 0 golova, pa mi se od tih 5 neriješenih računa samo 4 boda. I još dva negativna za nepojavljivanje, i to je to.'' (autor: Kauboj)

 

Članak 11. 

IZBACIVANJE IZ LIGE

Ukoliko se ekipa ne pojavi na 3 utakmice tijekom cijelog prvenstva, gubi pravo daljnjega nastupa. U terminima utakmica do kraja natjecanja, protivnici izbačenih ekipa moraju postaviti svoje prognoze te se konačan ishod računa kao na normalnoj utakmici. Nepostavljanje prognoze protiv izbačene ekipe računa se kao izostanak. Izbačenim ekipama više se ne oduzimaju bodovi, izuzev slučaja ako završi 0:0. U slučaju da su obje ekipe izbačene, utakmica se poništava.

 

Članak 12.

ZAHTJEV ZA ODGODU UTAKMICE

Molba za odgodu utakmice predaje se voditelju lige najkasnije do trenutka kad je postavljena ponuda za određeno kolo. Kad je ponuda postavljena, onaj tko traži odgodu očito je pred računalom i umjesto da piše molbu za odgodom, neka postavi svoju prognozu. Osim toga, na ovaj način izbjegavamo da netko zatraži odgodu jer mu se ne sviđa ponuda za prognoziranje.

 

Članak 13. 

TIE-BREAKER NA TABLICI

Međusobni omjer na tablici u slučaju istog broja bodova:

– ukupan broj postignutih golova u prvenstvu

– ukupna gol-razlika u prvenstvu

– ukupan broj postignutih golova u gostima u prvenstvu

– ukupan broj pobjeda u prvenstvu

– što manji broj poraza u prvenstvu

 

Članak 14. 

SASTAV LIGE

Prva i Druga liga, u načelu, broje 16 članova te će to ostati stalan format osim ukoliko zbog više sile ne bude trebalo mijenjati broj članova. Dodatne lige (Treća, Četvrta...) ovise o broju prijavljenih ekipa za pojedinu sezonu.

 

Članak 15.

ISPADANJE IZ LIGE

Posljednji i pretposljednji klub obavezno, osim u najnižem rangu, ispadaju iz lige bez obzira na eventualna odustajanja u višim rangovima natjecanja. Klubovi iz Prve i Druge SNL koji odustanu ili budu izbačeni, sljedeće se sezone mogu natjecati u najnižoj ligi zajedno s novoprijavljenim klubovima. Klubovi iz najniže lige koji odustanu ili budu izbačeni pauzirat će jednu sezonu, a nakon nje se ponovno mogu uključiti u SNL od najnižeg ranga.

 

Članak 16.

POPUNJAVANJE LIGE

1. i 2. klub obavezno, osim u najvišem rangu, ulaze u viši rang. U slučaju odustajanja, veći broj klubova, po potrebi, može ući u viši rang. Plasman u viši rang tada se određuje redoslijedom postignutim na kraju natjecanja.

Ako i samo ako kao posljedica ovih pravila bude bilo potrebno povećati broj klubova (npr. ako nitko ili samo jedan klub odustane ili bude izbačen iz Prve, Druge i/ili Treće lige), povećat će se broj klubova u najnižem rangu do najviše 16.

Formiranje nižih liga, te broj članova, ovisi o zainteresiranosti. Bude li potrebe, za najniže će lige biti organizirane kvalifikacije.

 

Članak 17.

PRIJAVA ZA NATJECANJE

Najkasnije do 1. kolovoza tekuće godine klubovi moraju potvrditi svoj nastup u idućoj sezoni.

 

Članak 18.

SPORTNET KUP 

Kup igraju sve ekipe prijavljene za SNL i sustav natjecanja ovisi o broju prijavljenih ekipa. Primjer: ako je prijavljeno 48 ekipa igraju se pretkola kako bi se dobilo 16 ekipa koje će igrati grupnu fazu od 4 ekipe u svakoj grupi.

Pretkola i knock-out faza igraju se na jednu utakmicu s po 8 parova (+ do max. 5 rezervnih = penali) od svakog igrača. Ukoliko i nakon penala bude neriješen rezultat, igrat će se ponovljena utakmica. Utakmice u grupnoj fazi igraju se jednokružnim sustavom (svaki sa svakim jednom), a igrači postavljaju po 8 parova (+ do max. 3 rezervnih).

Izbacivanje iz lige ne utječe na natjecanje u kupu i obratno. Izostanak na kup utakmici sam po sebi znači izbacivanje iz natjecanja.

 

Članak 19.

VODSTVO LIGE

Svaka liga ima svoga voditelja kojemu se sudionici mogu obratiti u slučaju da ih nešto zanima. Stalni je zadatak voditelja lige da vodi statistiku lige koja će se sastojati najmanje od rezultata utakmica i tablice nakon svakog odigranog kola. Ukoliko je voditelj lige spriječen da za određeno kolo postavi statistiku, može zamoliti drugog člana lige da to tada učini umjesto njega.

 

Članak 20. 

NAZIV KLUBA ZA NASTUP U LIGI

Svaki sudionik natjecanja prijavljuje se imenom stvarnog kluba. Ukoliko se netko odluči za neki klub koji nije baš najpoznatiji (npr. Energetik Dušanbe), potrebno je ostaviti i neki dokaz postojanja kluba (link na stranice). Klubovi se prijavljuju svojim aktualnim imenima u trenutku prijave (npr. Cibalia Vinkovci, a ne Dinamo Vinkovci) te se ne prihvaćaju imena klubova koji više ne postoje ili se ne natječu (npr. Građanski Zagreb).

Promijeni li stvarni klub ime tijekom sezone ili se prestane natjecati, igrač koji je izabrao rečeni klub može se do kraja sezone Sportnetovih liga služiti početnim imenom kluba. Promjena naziva kluba nije moguća između početka i kraja sezone.

 

Sretno svima!!

[uredio Weasley - 29. travnja 2023. u 11:25]
Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 08:56

Povijest SNL-a:

 

Sportnet Superliga
2021/22 OLIMPIJA LJUBLJANA (steva cenejac)
   
1. Sportnet liga
2006/07 BOHEMIANS (ian wright)
2007/08 SUNDERLAND (Caracalla)
2008/09 SUNDERLAND (Caracalla)
2009/10 SUNDERLAND (Caracalla)
2010/11 CELTIC (wiberg)
2011/12 MONTPELLIER (allen)
2012/13 CELTIC (wiberg)
2013/14 SLAVONAC (Brunislav)
2014/15 MAESTRAL (nips)
2015/16 CELTIC (wiberg)
2016/17 CELTIC (wiberg)
2017/18 INTERNACIONAL (Lomax)
2018/19 LIVERPOOL (abracadabra)
2019/20 CRVENA ZVEZDA (Jugoslavija)
2020/21 CRVENA ZVEZDA (Jugoslavija)
2021/22 prekinuto
   
2. Sportnet liga
2006/07 INTERNAZIONALE (basho)
2007/08 REAL MADRID (pomorac40)
2008/09 LOKOMOTIV MOSKVA (Hurricane)
2009/10 nije igrano
2010/11 DUBROVNIK (chule)
2011/12 DINAMO ZAGREB (danny)
2012/13 ARSENAL (baseggio)
2013/14 NEWCASTLE (Pope John Paul II)
2014/15 LIVERPOOL (nikola87)
2015/16 BAYERN MUNCHEN (Vilenjak)
2016/17 ST. ETIENNE (Palmares)
2017/18 IVANČICA IVANEC (mostovoj)
2018/19 CRVENA ZVEZDA (Jugoslavija)
2019/20 SARAJEVO (stara vremena)
2020/21 DINAMO 01 (GUINNESS)
2021/22 prekinuto
   
3. Sportnet liga
2006/07 SEGESTA (Vlado11)
2007/08 nije igrano
2008/09 nije igrano
2009/10 nije igrano
2010/11 nije igrano
2011/12 TRE FIORI (ivan7cro)
2012/13 OSIJEK (golman_92)
2013/14 MARSEILLE (whitewidow)
2014/15 CIBALIA (ZEEBANCIA)
2015/16 BARCELONA (nogometna čarolija)
2016/17 MLADOST ŽDRALOVI (Sjena)
2017/18 SPARTAK MOSKVA (Romanov)
2018/19 NOTTINGHAM FOREST (danak neiskustvu)
2019/20 nije igrano
2020/21 nije igrano
2021/22 nije igrano
   
4. Sportnet liga
2006/07 PSG (mrkitaur)
2007/08 nije igrano
2008/09 nije igrano
2009/10 nije igrano
2010/11 nije igrano
2011/12 ISTRA 1961 (zucchero)
2012/13 TRNJE ZAGREB (bhoys)
2013/14 SLOGA LJUBUŠKI (fpmoz)
2014/15 nije igrano
2015/16 nije igrano
2016/17 nije igrano
2017/18 nije igrano
2018/19 nije igrano
2019/20 nije igrano
2020/21 nije igrano
2021/22 nije igrano
   
Sportnet kup
2006/07 BORUSSIA DORTMUND (Siberian_Tiger)
2007/08 SEGESTA (Vlado11)
2008/09 nije igrano
2009/10 CHELSEA (*Didier*)
2010/11 SEGESTA (Vlado11)
2011/12 CELTIC (wiberg)
2012/13 SPARTAK MOSKVA (Siberian_Tiger)
2013/14 JUVE STABIA (juventino23)
2014/15 ZAGORA (Ivo Krečak)
2015/16 BAYERN MUNCHEN (Vilenjak)
2016/17 CELTIC (wiberg)
2017/18 CIBALIA (ZEEBANCIA)
2018/19 JUVENTUS (zeljko204)
2019/20 CRVENA ZVEZDA (Jugoslavija)
2020/21 ISKRA BUGOJNO (Azra)
2021/22 prekinuto
   
Turnir prvaka SNL-a
2013 ARSENAL (baseggio)
2014 SLAVONAC (Brunislav)
2015 MAESTRAL (nips)
2016 BAYERN MUNCHEN (Vilenjak)
2017 MLADOST ŽDRALOVI (Sjena)
2018 INTERNACIONAL (Lomax)
2019 CRVENA ZVEZDA (Jugoslavija)
2020 nije igrano
2021 nije igrano
2022 nije igrano
   
Božićni turnir
2006 RIJEKA (maki_5555)
2007 MAESTRAL (nips)
2008 MRAČAJ (Hurricane)
2009 MAESTRAL (nips)
2010 DINAMO ACADEMY (danny)
2011 ŽELJEZNIČAR (szlaja)
2012 SPARTAK MOSKVA (Siberian_Tiger)
2013 HAJDUK SPLIT (The Phantom)
2014 YORK REGION SHOOTERS (ivan77)
2015 TREŠNJEVKA (cepi1)
2016 NEDELIŠĆE (Weasley)
2017 MLADOST ŽDRALOVI (Sjena)
2018 MILLWALL (Stinger23)
2019 NEDELIŠĆE (Weasley)
2020 BLACKBURN (raikkonen5)
2021 HAJDUK SPLIT (Anonymous8)
   
Specijal
2012 EURO I - ŠPANJOLSKA (Weasley)
2012 EURO II - ŠVEDSKA (golman_92)
2014 World Cup - EKVADOR (markoli)
2016 EURO - PORTUGAL (Aguias)
2016 Olimpijske igre - NJEMAČKA (Gastarbeiter)
2018 World Cup - RUSIJA (Romanov)
2019 Proljetna liga - CLUB BRUGGE (Weasley)
2021 EURO - ŠVEDSKA (spilice)

 

[uredio Weasley - 18. studenog 2022. u 15:53]
Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 08:56

Sudionici 2022/23

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 08:56

Kalendar 2022/23

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 09:11

Sezonu 2021/22 završili smo s 12 aktivnih ekipa i njima po ostvarenom plasmanu idu pozivnice za Sportnet Superligu:

 

1. OLIMPIJA LJUBLJANA - @steva cenejac
2. LECCE - @spilice
3. SUNDERLAND - @Caracalla
4. BAYERN MUNCHEN - @Vilenjak
5. PERSIPURA YAYAPURA - @raikkonen5
6. JADRAN POREČ - @Raul2000
7. DINAMO ZAGREB - @Weasley
8. CELTIC - @wiberg
9. MARSEILLE - @horog DP (2021/22: UDINESE)
10. MAESTRAL - @nips
11. AUSTIN - @alkatraz (2021/22: FENERBAHCE)
12. VARAŽDIN - @GUINNESS

-----------------------------------------------------------------

13. RAMA - Križy
14. CIBALIA - odgovornost
15. STOKE CITY - čoban2343
16. ZARAGOZA - Ajduk1911
17. HAJDUK SPLIT - Anonymous8
18. BENFICA - Aguias
19. ISKRA BUGOJNO - Azra
20. HRVACE - romeo đerek
21. WEST HAM - Neradnik
22. BORUSSIA DORTMUND - danchy

 

Tko je voljan nastaviti molim da potvrdi nastup do 15.8.2022.

Prijave novih ekipa primaju se ovdje do 30.7.2022.

Otvorit će se tema Predsezona SNL 2022/23 - svaka nova ekipa dužna je odigrati 3 pripremne utakmice - igra se vikendima (30.7. / 6.8. / 13.8.).

Parovi u predsezoni sastavljaju se po redu prognoziranja (1-2, 3-4...), da lakše pazite na ograničenja s istim rezultatima.

Dosadašnje ekipe također pozivam na predsezonu da pomognemo novim ekipama u prilagodbi.

Plan je da liga ima 16 klubova, početak prvenstva 27.8.2022., ali sve ovisi o prijavama.

[uredio Weasley - 03. kolovoza 2022. u 14:49]
Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 88.536
09. srpnja 2022. u 09:11

bravo @Weasley sjetil si me 2016. trostruka kruna, sezomnu prije sam ispal iz 1 SNL, i onda sljedece osvojil 2. ligu i to u zadnjem kolu, a da nijednom nisam bil prvi kroz sezonu, te kup i ligu prvaka😁

Domovine sin
Vilenjak
Vilenjak
Moderator
Pristupio: 10.11.2003.
Poruka: 88.536
09. srpnja 2022. u 09:12

Bayern

Domovine sin
Weasley
Weasley
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 04.01.2009.
Poruka: 30.777
09. srpnja 2022. u 09:16

ima i većih slova...

DI - NA - MO

ZAG - REB

Zagreb GIFs | Tenor

Pax vobis. Memento mori qui. ludetis pilla
nips
nips
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.12.2005.
Poruka: 11.302
09. srpnja 2022. u 11:33

Maestral Krvavac

Šta je bura pokraj Maestrala, kad zapuva svaku mrižu para!!
Raul2000
Raul2000
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.06.2019.
Poruka: 14.431
09. srpnja 2022. u 17:44

Jadran Poreč

Samo jednu želju imam, moj živote ludi, da mi Jadran prvak bude, Poreč da poludi. Potapenko_09 heroj, a ne zločinac.