Može o vinu, kako da ne... a još da je uz vino...


Kalifornijska vina ne volim, ni crna ni bijela, jer su previše voćna. Kad mi ih par nije sjelo, počeo sam čitati etikete, pa bi potrošio po 20 minuta i na kraju ne kupio ništa, jer nisam mogao vjerovati stvari koje čitam -- arome kruške, jabuke, breskve, ananasa!, grožđa... Ne volim to nikako (ni u vinu a ni u umacima, glavnim jelima, salatama...), a i nekako mi "slijepi" želudac, ne znam kako bi to objasnio, ostavi neki osjećaj na rubu mučnine.
Australska vina su uglavnom vrlo pitka, bez nekih teških aroma, pa su dobra uz jela, naročito ona malo "teža" (slanija, masnija) koja "zovu" više pića. No za piti ih samostalno, ili uz recimo sir i krekere, nisu nešto, izgube se.
Čileanska i španjolska volim i uz jelo, i samostalno. Volim okus drva iz bačve, a to je nekako najlakše naći baš u vinima iz tih zemalja.
Inače, "hobi" što se tiče vina mi je tražiti dobra, a jefina vina ($10 po boci i manje). Lako naći dobro vino za $50, $70 ili $125... a i nisam baš neki Rockfeller.

Ima naravno puno smeća, ali nađe se pravih bisera. Bilo je jedno vrijeme nekoliko vrsta vina uvezenih iz Francuske u lokalnom "Sam's clubu" (!!), sad se ne mogu sjetiti točno ime vinarije, ali bilo je neko Vin de pays d'oc...
No moram reći da ipak nema do vinarije Dingač i pelješačkog malostonskog Plavca (ili Plavca Zlatnog)....
I am going to space, and when I come back I have to pick up poodle crap.