Pivo i Hrana

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.499
21. studenog 2021. u 21:16

ian wright je napisao/la:

 ali kad piješ pivu, piješ Plzenjski Prazdroj, tj. Pilsner Urquell

Tu spada i Guinness. 

Vidi cijeli citat


Prazdroja ni nema ovde, bar ja ne znam.

Ali ima Urquell i Guinness ( vise vrsta ).

U svakoj Edeci.

Guinness uzmem ono u limenci sa dusikovom kuglicom

Urquell je u staklu, iz ceske.

Ta dva piva su gotovo duplo skuplja od razvikanih nemackih piva  

Meni vrede svaki cent.

Vratite Lea i Pota.
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.499
21. studenog 2021. u 21:17

The Phantom je napisao/la:

Plus za mog prijatelja Lea za fakt!

sombor1987 je napisao/la:

 

Te ceske pive kad sam ih pija u Ceskoj su mi bile ok, ali nista posebno, u rangu nasih. U Spanjolskoj sam pija neku Estrelu ili tako nesto, ta mi je bila jako dobra. 

 

Inace, ne volim eksperimentirati sa pivama kad nadem neku koja mi odgovara. U zadnje vrime cesto uzmem Pauliner u limenci pogotovo kad je na akciji. 

 

Vidi cijeli citat

 

Vidi cijeli citat


🤭

Vratite Lea i Pota.
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 61.027
21. studenog 2021. u 23:42

Prazdroj je ime te pivovare u Plzenju

doslovno znači pra-izvor, kao praizvor pive

Urquell, Radegast, Kozel, Gambrinus itd. su nazivi raznih brendova

https://en.wikipedia.org/wiki/Pilsner_Urquell_Brewery

 

 

taj Černy Kozel mi je dobar, vuče na Guinness po boji i težini, gustoći

 

 

inače, kada je Zeleni četvrtak prije Uskrsa, onda se u cijeloj zemlji pije zeleno pivo

samo jedan dan u godini

 

[uredio ian wright - 21. studenog 2021. u 23:43]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.549
22. studenog 2021. u 17:10

Zanimljivo ovo za zeleno pivo, nikad čuo , pretpostavljam da je okus isti samo ga obojaju?

 

 

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 61.027
22. studenog 2021. u 19:11

jes

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.549
23. studenog 2021. u 14:55

Pravim upravo domaće, svježe kobasice. Donio mi prika neki dan, imao klanje. Žena jučer skuvala tj. izdinstala kupus (domaći, kiseli, kiselio stari) + kruv, aj kruv je kupovni - šparov, al ko domaći.

 

Malo ručkova mogu zamislit, a da su bolji od ovog gore opisanog.

 

Dok pečem te kobase guštam u jednom (extra) ladnom Perlenbacheru (aj tu sam mogao bolje proć).

[uredio basketas - 23. studenog 2021. u 14:55]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
23. studenog 2021. u 15:08

basketas je napisao/la:

Pravim upravo domaće, svježe kobasice. Donio mi prika neki dan, imao klanje. Žena jučer skuvala tj. izdinstala kupus (domaći, kiseli, kiselio stari) + kruv, aj kruv je kupovni - šparov, al ko domaći.

 

Malo ručkova mogu zamislit, a da su bolji od ovog gore opisanog.

 

Dok pečem te kobase guštam u jednom (extra) ladnom Perlenbacheru (aj tu sam mogao bolje proć).

Vidi cijeli citat


Zadnjih 5 stranica o pivi, krenem čitati ovo tvoje "pravim upravo domaće" i mislio da radiš pivu...no i nemam ništa ni protiv kombasica, da ne bi bilo nesporazuma.

 

Inače, probao sam više vrsta piva koje doma radi (bivši) forumaš Cisco i nisu loše, dapače...

MCOIS
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.549
23. studenog 2021. u 15:40

xavier je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Pravim upravo domaće, svježe kobasice. Donio mi prika neki dan, imao klanje. Žena jučer skuvala tj. izdinstala kupus (domaći, kiseli, kiselio stari) + kruv, aj kruv je kupovni - šparov, al ko domaći.

 

Malo ručkova mogu zamislit, a da su bolji od ovog gore opisanog.

 

Dok pečem te kobase guštam u jednom (extra) ladnom Perlenbacheru (aj tu sam mogao bolje proć).

Vidi cijeli citat


Zadnjih 5 stranica o pivi, krenem čitati ovo tvoje "pravim upravo domaće" i mislio da radiš pivu...no i nemam ništa ni protiv kombasica, da ne bi bilo nesporazuma.

 

Inače, probao sam više vrsta piva koje doma radi (bivši) forumaš Cisco i nisu loše, dapače...

Vidi cijeli citat


Stari i ja, već neko vrijeme imamo u planu pravit svoju pivu i kupit neku aparaturu, tamo-vamo, al nekako sve uvijek ostane na - e kako bi bilo dobro... 47

 

Ma da sam gledao već kako napravit svoju pivu (i di nabavit sastojke itd) i nije baš neka znanost, znanost je vjerojatno napravit dobro pivo, al svoje ne 63

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
23. studenog 2021. u 15:52

basketas je napisao/la:

xavier je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Pravim upravo domaće, svježe kobasice. Donio mi prika neki dan, imao klanje. Žena jučer skuvala tj. izdinstala kupus (domaći, kiseli, kiselio stari) + kruv, aj kruv je kupovni - šparov, al ko domaći.

 

Malo ručkova mogu zamislit, a da su bolji od ovog gore opisanog.

 

Dok pečem te kobase guštam u jednom (extra) ladnom Perlenbacheru (aj tu sam mogao bolje proć).

Vidi cijeli citat


Zadnjih 5 stranica o pivi, krenem čitati ovo tvoje "pravim upravo domaće" i mislio da radiš pivu...no i nemam ništa ni protiv kombasica, da ne bi bilo nesporazuma.

 

Inače, probao sam više vrsta piva koje doma radi (bivši) forumaš Cisco i nisu loše, dapače...

Vidi cijeli citat


Stari i ja, već neko vrijeme imamo u planu pravit svoju pivu i kupit neku aparaturu, tamo-vamo, al nekako sve uvijek ostane na - e kako bi bilo dobro... 47

 

Ma da sam gledao već kako napravit svoju pivu (i di nabavit sastojke itd) i nije baš neka znanost, znanost je vjerojatno napravit dobro pivo, al svoje ne 63

Vidi cijeli citat


Nisam radio, ali da, rekao bih da nije nikakav problem napraviti (posebno ale gdje ti ne treba toliko kontrolirana temperatura kao recimo za lager). E sad hoće li biti dobra piva, to je već druga stvar 🙂

MCOIS
The Phantom
The Phantom
Moderator
Pristupio: 19.09.2010.
Poruka: 41.595
23. studenog 2021. u 17:42

Znam lika koji proizvodi pivo, veliki je ljubitelj pive i vina i kaže kako je proizvodnja načelno dosadan posao. Kad dođe netko novi pun entuzijazma kao ono idem raditi pivo, zna se razočarati. Ponavljajući i dugotrajan proces koji uključuje jako puno čišćenja. 

I wear a mask. And that mask, it's not to hide who I am, but to create what I am.
  • Najnovije
  • Najčitanije