Pivo i Hrana

Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
17. travnja 2020. u 14:07

xavier je napisao/la:

Previše si zabrijao na to, ali tako to bude kad netko ide iz krajnosti u krajnost. Koliko se sjećam, sam si pisao da si imao puno previše kila, a sad si skroz u teretani i brojanju kalorija.

 

Naravno da treba vježbati, igrati nogomet, trčati i ne pretjerivati u nezdravoj hrani te se samim tim ne dovesti u situaciju da su potrebne drastične mjere. No s druge strane, brojanje kalorija i jedenje hrane koja ti "nema baš neki okus, ali odgovara u dnevnu računicu" ima još manje smisla.

Vidi cijeli citat


Jbg. Xaviere... nije život cvjetno polje, za sve šta vrijedi u životu treba uložiti trud, cilj opravdava sredstva (do neke mjere), itd. itd.  😅

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.446
17. travnja 2020. u 15:10

basketas je napisao/la:

Kako pijete pivo iz boce ili čaše?

 

Ja skupljam pivske čaše i krigle, al nema mi draže, posebno nakon treninga (il fizičkog rada) potegnit direkt iz boce 😊

Vidi cijeli citat


Kad god mogu iz case, krigle... 

Nije pravilo, ali moram da vidim penu, da mi ostane na brkovima ( koje nemam 😁 ), pa obrisem onako levom rukom. I kazem aaaaaaa... 

Ako kuci nemam piva, pa moram u diskont da kupim ladno, vruce a ja umoran ko pas od posla, onda iz limenke ili boce, max nadvaputa...nekada i dva komada...

To dodje na cetiri puta, da bi me razumeli svi osim matematicara virujmostruci i nekineki 🤭

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.436
17. travnja 2020. u 15:53

xavier je napisao/la:

Papa Bear je napisao/la:

Evo, upravo za ručak idem pojest kajganu sa gljivama (gljive treba ogulit i oparit prije no šta ih ubacite da se malo dopeku sa kajganom), malo gaude sa strane, za desert jedna naranča ("koju san sam ogulija"), ma milina  😄

Vidi cijeli citat


Medo, moraš doraditi stil, nisi ti Bogomdani.

 

p.s. nikako ne razumijem tu gaudu uz sve u cijeloj priči

Vidi cijeli citat


Ovdje nemam problema s gaudom ma da bi je ja ubacio unutra u kajganu, neki polu-omlet ispadne, al ono s gaudom (il je bio neki drugi sir Medo?) i grahom, to ću pamtit dok sam živ.

 

@Medo zašto se pobogu gule gljive?

 

To sam prvi put vidio prije jedno 7-8 godina, kad smo bili ko ekipa u nekoj pripizdini za novu godinu i dan iza radili gulaš i neka cura guli gljive, a ja gledam koji k? Tad sam prvi put vidio da netko guli gljive. Ja samo malo skratim onu "peteljku" ni nju cijelu ne bacam, operem gljivu i bog te veseli.

 

Ovi što kidaju peteljku i još gule bace 30% gljive.

[uredio basketas - 17. travnja 2020. u 15:54]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.436
17. travnja 2020. u 15:56

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Kako pijete pivo iz boce ili čaše?

 

Ja skupljam pivske čaše i krigle, al nema mi draže, posebno nakon treninga (il fizičkog rada) potegnit direkt iz boce 😊

Vidi cijeli citat


Kad god mogu iz case, krigle... 

Nije pravilo, ali moram da vidim penu, da mi ostane na brkovima ( koje nemam 😁 ), pa obrisem onako levom rukom. I kazem aaaaaaa... 

Ako kuci nemam piva, pa moram u diskont da kupim ladno, vruce a ja umoran ko pas od posla, onda iz limenke ili boce, max nadvaputa...nekada i dva komada...

To dodje na cetiri puta, da bi me razumeli svi osim matematicara virujmostruci i nekineki 🤭

Vidi cijeli citat


Ček nisam razumio ovaj dio, kako misliš "ako kući nemam piva"? 😆

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.446
17. travnja 2020. u 16:04

basketas je napisao/la:

Ček nisam razumio ovaj dio, kako misliš "ako kući nemam piva"? 😆

Vidi cijeli citat


🤭

A je, desilo mi se par puta. Mozda ipak jednom. Nije bilo ladno, naglo otoplilo 😁 .

Sta te to cudi za gljive? Ima ljudi sto gule krastavce. Bacaju limunovu koru. Uzimaju kreatin ( onaj, tj. oni sto povraca  ).

Svasta ljudi rade... 

Vratite Lea i Pota.
xavier
xavier
Moderator
Pristupio: 11.09.2012.
Poruka: 22.557
17. travnja 2020. u 16:42

basketas je napisao/la:

Ovdje nemam problema s gaudom ma da bi je ja ubacio unutra u kajganu, neki polu-omlet ispadne, al ono s gaudom (il je bio neki drugi sir Medo?) i grahom, to ću pamtit dok sam živ.

Vidi cijeli citat


Pa nemam ni ja problem, ali ima mi i puno boljih sireva od gaude. No poanta je da Medo uopće ne voli gaudu, ali jede je jer paše u dnevnu računicu unosa kalorija. 

MCOIS
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.446
17. travnja 2020. u 16:56

xavier je napisao/la:

Pa nemam ni ja problem, ali ima mi i puno boljih sireva od gaude. No poanta je da Medo uopće ne voli gaudu, ali jede je jer paše u dnevnu računicu unosa kalorija. 

Vidi cijeli citat


Ma pusti Medu, samara nas mesecima. 

Nego, koji ti je najbolji sir? Ja se iskreno u to ne kontam, ali davno sam primetio da mi odgovaraju oni sto " smrde ". 

Svaki sir pre kupnje pomirisem, i ako nema onaj smrad ( miris, jel  ), ne interesuje me. 

Bio bi veoma zahvalan da neko ko se razume napise nesto o tome. 

Mozzarellu i Paski ne racunam. 

 

 

Vratite Lea i Pota.
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
17. travnja 2020. u 17:25

Gle, izrazit ću se slikovito... da jedem samo šta volim, po cijele dane bi jeo kulen i čokoladu (ne skupa  😂), ali s obzirom da se treba hraniti zdravo, onda mesu nadodam i hrpu povrća, te mliječnih proizvoda (sir, jogurt, štaveć), a čokoladu sam izbacio iz prehrane.

 

Zašto se guli gljiva, iz istog razloga zašto se guli krastavac, krumpir i praktično većina povrća, možda i nije potrebno, ali jednostavno smo tako navikli, ajmo reći da je "higijenskije" tako (pogotovo u ovo današnje doba pesticida i raznih sranja).

 

Što se sireva tiče, meni je najukusniji (zapravo jedini ukusan) onaj domaći tvrdi sir od kumica sa placa (od ovih kupovnih parmezan bi bio najbliži takvom okusu, ribanac od vindije mi je isto super).

Za ove kupovne polutvrde (tipa gauda, ementaler, edamer, itd,) mi je fascinantno na koju foru uspiju maknuti sav okus pa sir ostane totalno bljutav, no kako god - "I dont eat for taste, I eat for function"  😄

[uredio Papa Bear - 17. travnja 2020. u 17:28]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.436
17. travnja 2020. u 17:46

Papa Bear je napisao/la:

Gle, izrazit ću se slikovito... da jedem samo šta volim, po cijele dane bi jeo kulen i čokoladu (ne skupa  😂), ali s obzirom da se treba hraniti zdravo, onda mesu nadodam i hrpu povrća, te mliječnih proizvoda (sir, jogurt, štaveć), a čokoladu sam izbacio iz prehrane.

 

Zašto se guli gljiva, iz istog razloga zašto se guli krastavac, krumpir i praktično većina povrća, možda i nije potrebno, ali jednostavno smo tako navikli, ajmo reći da je "higijenskije" tako (pogotovo u ovo današnje doba pesticida i raznih sranja).

 

Što se sireva tiče, meni je najukusniji (zapravo jedini ukusan) onaj domaći tvrdi sir od kumica sa placa (od ovih kupovnih parmezan bi bio najbliži takvom okusu, ribanac od vindije mi je isto super).

Za ove kupovne polutvrde (tipa gauda, ementaler, edamer, itd,) mi je fascinantno na koju foru uspiju maknuti sav okus pa sir ostane totalno bljutav, no kako god - "I dont eat for taste, I eat for function"  😄

Vidi cijeli citat


Ne bi baš rekao da se većina povrća guli.

 

Nijedno "lisnato" ne gulis tipa kupus, kelj, blitva, spinat, ne gulis ni karfiole, bokule i taj tip, a ne guliš ni pun k "standardnog" tipa paprika, paradajiz, mladi luk, luk aj ono skines jel je nejestivo, salatu isto niti jednu ne guliš 😆 ja ne gulim ni tikvicu, patliđan ako ide na roštilj.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
Papa Bear
Papa Bear
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.07.2008.
Poruka: 16.089
17. travnja 2020. u 17:50

Jbg. i kod tog lisnatog makneš one vanjske, suhe listove (bar tako mi doma napravimo)  🙂

 

Al istina, dobar dio se ne guli, većinom to bude kako si naučio, odnosno kako se radilo kod tebe doma.

[uredio Papa Bear - 17. travnja 2020. u 17:51]