Pivo i Hrana

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
06. veljače 2022. u 17:26

Inače izvadio jučer iz dukokog komad divljači. Mišić neki (plus rebra i nogica to isto kuvam, al ću napravit nešto drugo od toga za srijedu 60 nema bacanja), al velik komad, malo čudno izgleda kad je cijeli, a ne u kockicama 9 Bilo kako bilo - stavio ga u ocat i marinadu, ajmo reć pol dana na jednoj strani, pol dana na drugoj.

 

Danas ga našpikovao češnjakom i slaninom (radim neku "lažnu" pašticadu). Fino zapržio, narezao ljubičastog luka, žutog luka, češnjaka, mrkve. Stavio to kuvat još prije utakmice Osijeka, negdje oko 14.40. Planiram do jedno 18h, nadam se da će biti dobro. Kasnije ću povadit meso da napravim umak štapnim mikserom (malo pederski, al efikasno - koristim ga samo kad radim pašticadu ili tako neku izvedenicu, inače kuvam dok se zgusne).

 

I kupim neke njoke, to mi je za sutra. Večerica laganica neš 47

 

Trebalo bi bit dobro.

[uredio basketas - 06. veljače 2022. u 17:29]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
06. veljače 2022. u 17:31

SSG79 je napisao/la:

Vukovarsko se prije proizvodilo u Vukovaru te nije bilo pasterizirano pa je imalo rok trajanja mjesec dana, a samim time je bilo i prirodnije bez dodatka kukuruzne krupice od čega su komercijalna piva napravljena.

Sada je kupljeno od strane K pivovari, koja je pak u vlasništvu Zagrebačke pivovare i s toga osuđeno na propast

Vidi cijeli citat


Baš sam jučer gledao malo te odnose na PH, nakon što sam napisao post.

 

Eo otvorio još jednu, tako - bezveze piva.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.333
06. veljače 2022. u 19:18

basketas je napisao/la:

Inače izvadio jučer iz dukokog komad divljači. Mišić neki (plus rebra i nogica to isto kuvam )

 

Večerica  laganica neš 47

 

Vidi cijeli citat


 32

Vratite Lea i Pota.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 28.10.2017.
Poruka: 8.505
06. veljače 2022. u 21:41

basketas je napisao/la:

Magnus Jernemyr je napisao/la:

Uskoro će mi rođendan pa planiram za ekipu napraviti svoj specijalitet - čobanac od tri vrste mesa.

Poslikam kada bude gotovo.

Vidi cijeli citat


Pretpostavlja svinjetina, junetina, divljač?

 

To je neki standard, koje dijelove uzimaš?

 

Ja sam jednom namjerio radit i nije mi se dalo ić do trgovine i imam doma svinjetinu i junetinu i odem do babe - ona ima u dubokom pol mesnice (al isto nema divljač) i gledam šta ću i odlučim uzet teleći vrat (inače ga ima za kupit uvijek u Šparu, barem ovom kraj mene).

 

Bio je fenomenalan, kasnije sam ga počeo redovito ubacivat u gulaše/čobance i sl. jela.

Vidi cijeli citat


Hvala na preporuci za teleći vratić.

Da svinjetina, junetina i divljač, u ovom slučaju veprić, ali draža mi je srna....

Uzimam juneći flam.

Svinjetinu vratinu, imam kolinje svake godine, ali sve u kobase jer sam našao recept koji poznanici obožavaju i koliko god napravim sve odlazi....da 200 kila napravim sve bi se prodalo.....

Tako da to moram kupovat iz trgovine, meni se najbolji pokazao KTC za meso.

telekineza
telekineza
Potencijal za velika djela
Pristupio: 28.05.2011.
Poruka: 2.061
07. veljače 2022. u 06:19

Magnus Jernemyr je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Magnus Jernemyr je napisao/la:

Uskoro će mi rođendan pa planiram za ekipu napraviti svoj specijalitet - čobanac od tri vrste mesa.

Poslikam kada bude gotovo.

Vidi cijeli citat


Pretpostavlja svinjetina, junetina, divljač?

 

To je neki standard, koje dijelove uzimaš?

 

Ja sam jednom namjerio radit i nije mi se dalo ić do trgovine i imam doma svinjetinu i junetinu i odem do babe - ona ima u dubokom pol mesnice (al isto nema divljač) i gledam šta ću i odlučim uzet teleći vrat (inače ga ima za kupit uvijek u Šparu, barem ovom kraj mene).

 

Bio je fenomenalan, kasnije sam ga počeo redovito ubacivat u gulaše/čobance i sl. jela.

Vidi cijeli citat


Hvala na preporuci za teleći vratić.

Da svinjetina, junetina i divljač, u ovom slučaju veprić, ali draža mi je srna....

Uzimam juneći flam.

Svinjetinu vratinu, imam kolinje svake godine, ali sve u kobase jer sam našao recept koji poznanici obožavaju i koliko god napravim sve odlazi....da 200 kila napravim sve bi se prodalo.....

Tako da to moram kupovat iz trgovine, meni se najbolji pokazao KTC za meso.

Vidi cijeli citat


Za kupovinu mesa se definitivno slazem, ja isto ako igdje kupujem meso kupujem u KTC-u, po meni uvjerljivo najbolje od svih ducana, a koliko mi je poznato imaju PIK-ovo meso isto kao i Konzum, a tamo mi nije ta kvaliteta, cak mi je bolje uzimati meso u KTC-u nego i PIK-ovom diskontu.

Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 28.10.2017.
Poruka: 8.505
07. veljače 2022. u 09:20

telekineza je napisao/la:

Magnus Jernemyr je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Magnus Jernemyr je napisao/la:

Uskoro će mi rođendan pa planiram za ekipu napraviti svoj specijalitet - čobanac od tri vrste mesa.

Poslikam kada bude gotovo.

Vidi cijeli citat


Pretpostavlja svinjetina, junetina, divljač?

 

To je neki standard, koje dijelove uzimaš?

 

Ja sam jednom namjerio radit i nije mi se dalo ić do trgovine i imam doma svinjetinu i junetinu i odem do babe - ona ima u dubokom pol mesnice (al isto nema divljač) i gledam šta ću i odlučim uzet teleći vrat (inače ga ima za kupit uvijek u Šparu, barem ovom kraj mene).

 

Bio je fenomenalan, kasnije sam ga počeo redovito ubacivat u gulaše/čobance i sl. jela.

Vidi cijeli citat


Hvala na preporuci za teleći vratić.

Da svinjetina, junetina i divljač, u ovom slučaju veprić, ali draža mi je srna....

Uzimam juneći flam.

Svinjetinu vratinu, imam kolinje svake godine, ali sve u kobase jer sam našao recept koji poznanici obožavaju i koliko god napravim sve odlazi....da 200 kila napravim sve bi se prodalo.....

Tako da to moram kupovat iz trgovine, meni se najbolji pokazao KTC za meso.

Vidi cijeli citat


Za kupovinu mesa se definitivno slazem, ja isto ako igdje kupujem meso kupujem u KTC-u, po meni uvjerljivo najbolje od svih ducana, a koliko mi je poznato imaju PIK-ovo meso isto kao i Konzum, a tamo mi nije ta kvaliteta, cak mi je bolje uzimati meso u KTC-u nego i PIK-ovom diskontu.

Vidi cijeli citat


Ma da, ali vidim po sukrvici da je svježe zaklano.

Nikad problema u KTC-u s mesom do sada.

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
07. veljače 2022. u 15:56

Jbg kod mene nema KTC-a...

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
Križy
Križy
Mali dioničar
Pristupio: 20.01.2017.
Poruka: 7.552
07. veljače 2022. u 15:59

basketas je napisao/la:

Jbg kod mene nema KTC-a...

Vidi cijeli citat

HNS pederi, nogomet ste sjebali!
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
08. veljače 2022. u 13:37

Kupio neko srpsko pivo - Lav. Nisam ga nikad pio pa reko da probam, Jelen mi je dobar.

 

Stavio ladit, navečer ću jedno probat je da sam se odreko pive, al jedna ko nijedna - tako je uvijek moja baba govorila.

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
Anadolu Efes
Anadolu Efes
Mali dioničar
Pristupio: 08.04.2011.
Poruka: 9.337
10. veljače 2022. u 23:22

Tko je pisao ovdje o CBD ulju? Vidim imaju razni postotci, koji je preporucen? 😁

Za Dinamo bez Mamica!!
  • Najnovije
  • Najčitanije