Da podignemo malo i ovu temu, najslađu po meni Danas je vani ružno vrijeme, nisam se još uvijek obukao iz pidžame - mislim da sam zadnji put cijeli dan bio u pidžami prije cca. 10 godina - no, kažem - vani je ružno pa je to dodatna prilika da se malo zabavim i napravim dobar ručak.
Jučer sam još izvadio teleći ribeye, mislim da sam o tome već i pisao - nemam pojma koji je to komad jer ga ne nalazi na netu, ali tako ga Metro klasificira, uglavnom neka vrsta steaka je. Također mislim da sam ga zadnji put i malo prepekao, ali mi se ne da tražit jesam li, nisam i jesam li uopće postao
Danas sam ga odlučio minimalno peć i rezultat je dobar, oko tri minute sa svake strane i to je to. Napravio sam još pomfrit sa slatkom crvenom paprikom (samo kad ga izvadim bacim na njega sol i crvenu papriku, meni bude bolji nego samo kad se posoli) te izrezao svježi paradajiz.
Jednostavno, al okusi i jelo top, meso bombom - još sam ga zalio s tim njegovim sokom koji je izlazio dok sam rezao (bilo je puno više, nego što se vidi na slici. Ljudi često misle da je to krv, ali nije to su sokovi iz mesine), topilo se u ustima.
Inače mnogima je ovo neka teška hrana (okej pomfri u dubokom ulju nije najlakša stvar na svijetu), al meni ovako meso tako fino sjedne da sad mogu ić utakmicu neku igrat ako treba (doduše, već godinama ne treba, al da treba ).
P.s vagao sam, porcija je (meso) oko 210 g
p.p.s ovo nije jedan komad, nego tri, morao sam tako zbog žilica i one bijele, krute masnoće koju teletina ima.
[uredio basketas - 06. studenog 2022. u 15:02]
Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...