Pivo i Hrana

123
...
131132133
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.077
06. listopada 2024. u 16:59

https://scontent.flju2-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462095542_8494841607275813_8763865748926727741_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=bdeb5f&_nc_ohc=xjDR-eLGPGwQ7kNvgGHaAYF&_nc_ht=scontent.flju2-3.fna&_nc_gid=AdsjZ2K5r9VUfKMDsASKjN3&oh=00_AYBnv8O3Y9TMFQ2G1CTGGH_Gr9kp48ZflbFEzUI52sG9zA&oe=6708889E

Evo, jučer dobio na test novu stvar, pizza pečnicu, koju če prodavat firma u kojoj radim. Danas probao i moram reći kako sam zadovoljan rezultatom. 20 minuta predgrijanja, pizza pečena u 2 minute. Tjesto sam napravio jučer, za kvazi napoletanu, pa ga danas dao iz hladnjaka neka 3-4 sata prije pečenja. Fotka je iz mojeg fb profila, pa se več unaprijed ispričavam za slovenski jezik na fotki =)

http://ilovecocktails.si/
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.428
06. listopada 2024. u 18:15

Posto je pecnica?

Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
Bogomdani
Bogomdani
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2007.
Poruka: 11.679
06. listopada 2024. u 20:08

Pojeo Ajdučka pljeskavica u Makedonska kućata u Split

To jest, nisan pojeo, ostalo mi

Prevelika bila

Jesu dobri Makedonci, svaka čast

Samo vjera, nada i ljubav, a najveća od njih je ljubav. Merčep, Praljak, Prlić, Petković, Ćorić, Pušić, Stojić - velikani hrvatskog naroda
Šiškaj Roža
Šiškaj Roža
Željan dokazivanja
Pristupio: 05.06.2024.
Poruka: 753
07. listopada 2024. u 13:37

chercc je napisao/la:

https://scontent.flju2-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462095542_8494841607275813_8763865748926727741_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=bdeb5f&_nc_ohc=xjDR-eLGPGwQ7kNvgGHaAYF&_nc_ht=scontent.flju2-3.fna&_nc_gid=AdsjZ2K5r9VUfKMDsASKjN3&oh=00_AYBnv8O3Y9TMFQ2G1CTGGH_Gr9kp48ZflbFEzUI52sG9zA&oe=6708889E

Evo, jučer dobio na test novu stvar, pizza pečnicu, koju če prodavat firma u kojoj radim. Danas probao i moram reći kako sam zadovoljan rezultatom. 20 minuta predgrijanja, pizza pečena u 2 minute. Tjesto sam napravio jučer, za kvazi napoletanu, pa ga danas dao iz hladnjaka neka 3-4 sata prije pečenja. Fotka je iz mojeg fb profila, pa se več unaprijed ispričavam za slovenski jezik na fotki =)

Vidi cijeli citat

jel to na plin ili?

i napoletana bi trebala bar 48 odležat, moram bit zloban 😆

pizza izgleda jako dobro 😋

Kad muzika muliva dajmo njin kuraja samo šiškaj roža plešimo do kraja
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.077
07. listopada 2024. u 15:00

Šiškaj Roža je napisao/la:

chercc je napisao/la:

https://scontent.flju2-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/462095542_8494841607275813_8763865748926727741_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=bdeb5f&_nc_ohc=xjDR-eLGPGwQ7kNvgGHaAYF&_nc_ht=scontent.flju2-3.fna&_nc_gid=AdsjZ2K5r9VUfKMDsASKjN3&oh=00_AYBnv8O3Y9TMFQ2G1CTGGH_Gr9kp48ZflbFEzUI52sG9zA&oe=6708889E

Evo, jučer dobio na test novu stvar, pizza pečnicu, koju če prodavat firma u kojoj radim. Danas probao i moram reći kako sam zadovoljan rezultatom. 20 minuta predgrijanja, pizza pečena u 2 minute. Tjesto sam napravio jučer, za kvazi napoletanu, pa ga danas dao iz hladnjaka neka 3-4 sata prije pečenja. Fotka je iz mojeg fb profila, pa se več unaprijed ispričavam za slovenski jezik na fotki =)

Vidi cijeli citat

jel to na plin ili?

i napoletana bi trebala bar 48 odležat, moram bit zloban 😆

pizza izgleda jako dobro 😋

Vidi cijeli citat

Pa nije ovakav komentar zloban😁. Probat ču tvoj savjet, radim pizze doma več nekih slabih 30 godina, to je prva stvar koju sam naučio peči, čak prije jaja na oko😂 ali napoletane nikad nisam pripremao

Žena ionak ne voli rubova oko pizze i onda joṣ̌ gleda kako malo sastojka po njenom imam za dvije pizze, skoro ju je kap trofila😂.

Peč je na plin, nikad nisam bio fan plina ali oduševilo me. Imam inače i g3ferrari peč za pizze na struju, koja dosegne isto nekih slabih 400 stupnjeva ali bogme tako brzo i tako dobro ipak ne ide.

http://ilovecocktails.si/
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 2.745
07. listopada 2024. u 15:01

Napoletana mora odležavati od 8-24 sata po AVPNu.

Pečenje 60-90 sekundi na 485C

Majstor smora
chercc
chercc
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.03.2005.
Poruka: 19.077
07. listopada 2024. u 15:04

basketas je napisao/la:

Posto je pecnica?

Vidi cijeli citat

Nemam još cjene za slo i hr, jer još nismo službeno preuzeli brand za ovaj trg ali vidio sam, da se u skupljim državama prodaje za 300 eur. Poznavajuči naš sistem (ovdje govorim o državama a ne o ruki koja me hrani), pečnica če biti oko 350 eur u Sloveniji a oko 400 u Hrvatskoj😂. Mislim ovo pričam odokativno ali nekak sam navikao na to, da ak u Danskoj nešto košta 300 eur, da je za naš trg odma skuplje🤣.

http://ilovecocktails.si/
Šiškaj Roža
Šiškaj Roža
Željan dokazivanja
Pristupio: 05.06.2024.
Poruka: 753
07. listopada 2024. u 16:04

SSG79 je napisao/la:

Napoletana mora odležavati od 8-24 sata po AVPNu.

Pečenje 60-90 sekundi na 485C

Vidi cijeli citat

ne bih da iz ove teme odnosno peći za pizzu krenemo pričati samo o pizzi napoletani, ali moramo šta ćeš

tetak je otvorio pizzeriu, dobio je kontakt od mentora/tutora/učitelja kako god se kaže, od vlasnika Rumorea. da bi ti taj ajmo reći učitelj došao tebe učiti raditi pizzu, moraš dobiti preporuku, neće čovjek ići na svaki poziv. mog tetka je preporučio taj iz Rumorea. učitelj se zove Salvatore Santucci i čovjek se bavi isključivo podukom o pravljenju pizze, ne vjerujem da ima svoju pizzeriu, putuje po svijetu i uči ljude raditi pizzu. osim rumorea njegov su produkt bile i basta i prva ohara na oranicama.

kod nas je bio u dva navrata. obilazio je različite objekte s tetkom kako bi našli najbolji za novu pizzeriu, a najvažnija stvar u objektu je naravno bila peć. Preduvjet je da je peć na drva, a sad kako on zna koja je od 3 peći na drva bolja, to ne znam.

kad su izabrali, krenuli su s pizzom. prvo je naravno tijesto. Salvatoreu je tijesto uža specijalnost, prvenstveno se kuži u brašna pa voli svašta kombinirati i isprobavati. 

družio sam se dosta s njim u ta dva navrata što je bio. džaba dobro tijesto, ako ne valjaju sastojci koji se stavljaju na pizzu i aposlutno sve sastojke tetak nabavlja iz italije. od pasate, šunke, par vrsta mozzarella, gljiva pa do napoletanskih i ostalih talijanskih specijaliteta tipa nduja. ukratko, sastojci su kvalitetni i isključivo talijanski.

frižideri u kojima odležava tijesto su također posebni, ne odležava se tijesto na istom mjestu gdje se hladi piva.

tijesto minimalno odležava 24 sata, ovaj kaže da je 48 savršeno, ali naravno, dosta onih loptica tijesta ode u k odnosno nisu za pripremu pizze nakon 48 sati.

peče se pizza onako kako si je naveo, do 90 sekundi maksimalno pri temperaturama koje peći na struju teško ili nikako mogu dostići.

ima raznoraznih kombinacija pizza sada kod njega, ja više volim klasične pizze, ne volim gourmet preseravanja, ali svako toliko je fora pojesti. tipa zucca & nduja, 5 vrsta sira s orasima i medom, pizza sa bresaolom i mozzarellom buratom. meni je ipak najjača marga, šunka sir ili tuna luk.

Salvatore kao i svaki Napoletanac, opasno lud za nogometom, živi za Napoli 0-24. pozna i svakog starijeg našeg igrača što je ostavio trag u Italiji, ali Rapaić mu je kaže najdraži.

a on kao on je skup. on dođe tu iz Napulja, bude 7-10 dana, platiš mu povratnu kartu, smještaj, njegov "rad" i uz to baciš jedno tisuću pizza u smeće dok ti on ne kaže "e ovo se može prodat"

[uredio Šiškaj Roža - 07. listopada 2024. u 16:07]
Kad muzika muliva dajmo njin kuraja samo šiškaj roža plešimo do kraja
SSG79
SSG79
Potencijal za velika djela
Pristupio: 08.04.2014.
Poruka: 2.745
07. listopada 2024. u 18:50

Prije 4 godine sam kupio Ooni Koda 16 peć za pizzu i od onda ih pripremio stotine. I sam sam na početku vjerovao da je 48 sati najbolja fermentacija ali stvar je nešto i u samoj pripremi. Ručno mi se ne da mijesiti toliko dugo da mi tijesto bude dobro pa sam proučavao metode s mikserom. Na kraju kroz sve procese sam usavršio 24h tijesto i osim toga prešao na električnu peć Effeuno p134h 509 gdje ovih 509 označava temperaturu koju peć postiže. Naravno za komercijalnu upotrebu električna peć je nonsense ali za 4-5 komada koje ispečem kad pozovemo ekipu je dušu dala. Svaku pizzu ispeče za 65 sec +-5 sec, ne moram se zajebavati sa okretanjem kao što sam morao kod Ooni i kao što će se morati na ovoj peći koju kolega gore prikazuje. Inače Slovenci imaju i Gloven peć koja je također odlična, imaju veći model pa recimo lik na parkiralištu u Valpovu u kampici prodaje pizze iz te peći

48 satnu fermenciju radim kad znam da neću biti slobodan napraviti 24h. Ionako je stvar samo u količini kvasca koji se stavlja. Duža fermentacija znači manje kvasca a onda i lakše se sve sjeda na probavu no na 5 pizza to je 1.4g vs 1.9g otprilike, puno manje nego kad baba napravi doma pizzu unuku sa cijelom vrećicom odd 11g

Majstor smora
123
...
131132133
  • Najnovije
  • Najčitanije