Pivo i Hrana

NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 9.821
17. prosinca 2024. u 17:20

Kojot_50 je napisao/la:

Vrlo sam razočaran ovim odgovorom. 😬

Vidi cijeli citat


I sam sam  koliko god podrzavao velikog gospodina basketasa. 

Vise sam iznenadjen da uopste jede salate 😁...

Vratite Lea i Pota.
KikiRiki23
KikiRiki23
Potencijal za velika djela
Pristupio: 07.04.2023.
Poruka: 2.753
17. prosinca 2024. u 17:23

Mislin svinjska mast je meni brutalna za frigat al realno istina je da je kalorijski više od uja i zato je se izbjegava.

Za pofrigat je meni bolja. 

Šalovi se dižu crno-narančastih boja, Šibeniče ti si vječna ljubav moja
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 9.821
17. prosinca 2024. u 17:25

KikiRiki23 je napisao/la:

Mislin svinjska mast je meni brutalna za frigat al realno istina je da je kalorijski više od uja i zato je se izbjegava.

Za pofrigat je meni bolja. 

Vidi cijeli citat


Nista te nisam razumeo. Ko je izbegava,  kada i gde?

Vratite Lea i Pota.
KikiRiki23
KikiRiki23
Potencijal za velika djela
Pristupio: 07.04.2023.
Poruka: 2.753
17. prosinca 2024. u 17:38

NS je napisao/la:

KikiRiki23 je napisao/la:

Mislin svinjska mast je meni brutalna za frigat al realno istina je da je kalorijski više od uja i zato je se izbjegava.

Za pofrigat je meni bolja. 

Vidi cijeli citat


Nista te nisam razumeo. Ko je izbegava,  kada i gde?

Vidi cijeli citat


Ljudi koji npr. imaju genetski problema sa kolesterolon, pokušavaju smršavit, ne žele da ih strefi u 50ima, i sl. 

Šalovi se dižu crno-narančastih boja, Šibeniče ti si vječna ljubav moja
ian wright
ian wright
Moderator
Pristupio: 19.05.2005.
Poruka: 66.034
17. prosinca 2024. u 18:02

to je sve stvar navike. Moja mama je prije 560 godina naravno kuhala na masti i maslacu. Onda je podlegla priči kako je to jako nezdravo i prešla je na suncokretovo ulje i margarin (za namazat na kruh). Mi to nekako nismo osjetili u okusima jela. Na maslinovom ulju nije pravila ništa jer nećeš nikad Zagorku natjerat da koristi maslinovo 😁

dvajst godina kasnije su se preporuke ublažile i sad većinom kuha i dalje na suncokretovom ulju, tu i tamo nešto napravi na masti/maslacu, ali maslinovo ulje je i dalje tabu-tema, osim za neke specijalne salate

 

uglavnom, treba "šarat", malo jedno malo drugo, kao i s ostalim namirnicama. Sve je dobro i ništa nije nezdravo dok je u umjerenim granicama

 

od svega toga je meni ostalo da mi je i danas margarin draži od maslaca + strahovito me nervira što moram čekat da se rastopi. Eto, navikao kao klinac. Kod nas se isto kuha "šareno", osim što masti nema nigdje. Probao sam razna nova fensi-šmensi ulja tipa sezamovo, bučino, lanovo, ali nije na mene ostavilo neki dojam. Opet stvar navike

Česi inače kuhaju isključivo na masti, maslacu i ulju od uljane repice. Suncokret nešto malo, ali masline i fensi novotarije - 0 poena

zato su vodeći po smrtnosti od raka debelog crijeva, infarkta itd.

[uredio ian wright - 17. prosinca 2024. u 18:07]
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.893
17. prosinca 2024. u 18:37

bucino mi je osrednje, ne koristim ga, ali mi je fenomenalno za grah, kupus i krumpir salatu

Moja duša živi za tebe...kad je tesko i kad sunce miluje...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 9.821
17. prosinca 2024. u 18:41

Meni nista ne moze da se poredi ( mislim na ulja ) sa maslinovim uljem.

Vratite Lea i Pota.
madmax17
madmax17
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 28.04.2007.
Poruka: 30.208
17. prosinca 2024. u 19:44

Dinko Bilich je napisao/la:

Kad si kod kokosa, madmax, kokos ubije više ljudi u svijetu od morskih pasa, medvjeda skupa. 

Valjalo bi sastavljati listu domaćih pivnica, restorana, pizzerija. Gastro tražilica i društvene mreže na tom planu mogu olakšati i mada nisam probao, preko ekrana se zapravo može doživjeti dio ambijenta i možeš manje više znati kakav nivo usluge i kvalitete namirnica i hrane možeš očekivati za dati novac

Vidi cijeli citat

https://wolt.com/hr/hrv/zagreb/restaurant/nuestra-pizzeria

Nuestra Malešnica, možda najbolja koja sam probao, imaju gurmanske pizze malo su skuplje.

 

 

 

Ove trebam probat

 

 

https://www.pizzeriamozart.com/

Špansko, odlične pizze i grill, pureći odrezak punjeni, crni rižoto od lignji. Dostava im ne radi nešto u zadnje vrijeme.

 

https://pizzeria-lorca.hr/

Črnomerec/sveti duh jedni od boljih, nisam bio, super izgleda i super recenzije.

"Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!" 🎸⚽🏀🎨
Konfuzije
Konfuzije
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 20.11.2004.
Poruka: 24.141
17. prosinca 2024. u 19:52

ian wright je napisao/la:

Česi inače kuhaju isključivo na masti, maslacu i ulju od uljane repice. Suncokret nešto malo, ali masline i fensi novotarije - 0 poena

zato su vodeći po smrtnosti od raka debelog crijeva, infarkta itd.

Vidi cijeli citat


Slično je i tu - repica je domaća, a ne suncokret.

Margarin je dobar jedino za izazvati požar u tunelu, još je jezivija nova pošast zvana palmarin.

Kod mene su domaća svinjska mast, maslac, maslinovo i suncokretovo ulje kuhinjski poker.

227398
skupština opštine
skupština opštine
Željan dokazivanja
Pristupio: 25.10.2024.
Poruka: 355
18. prosinca 2024. u 08:08

uuu bučino ulje obožavam, predobra stvar, al doslovno ga mogu koristiti za pokoju salatu i stavim ga u domaću krem juhu od buče. ne pada mi na pamet gdje bi ga još mogao koristiti.

inače na suncokretovom pečem meso, frigam i tako, a na maslinovom dinstam/pirjam.

a što se tiče jaja, to sam od babe nasljedio, isključivo ih pečem na maslacu. totalno drugi gušt imaju jaja na maslacu, čudesno.

vezano za ove pizze iznad, čitam sastojke i vidim straciatella, ja sam uvijek mislio da je to desert na bazi nečega bijelog s listićima čokolade....sve dok nisam otišao u italiju u neku veleprodaju za restorane i vidio straciatellu, doslovno baca na mozzarellu burratu kad se razreže ona kugla pa eruptira sir iznutra. top stvar

"Šutnja je ponekad jača i od riječi, ali pjesma može da poruši sve"
  • Najnovije
  • Najčitanije