Pivo i Hrana

da_ka
da_ka
Željan dokazivanja
Pristupio: 23.07.2009.
Poruka: 523
21. srpnja 2025. u 19:01

čoban2343 je napisao/la:

Evo kad si spomenuo već za Malvaziju, prije jedno dvije godine sam na poslu slao neku robu za Rijeku i dolazi kamion na utovar, pun vina.

Pitam ja šofera kakvo je to vino, veli on vozi to iz Erduta na Krk pa tamo to prepakiravaju i prodaju pod žlahtinu.

 

Vidi cijeli citat


Ista prica za pasku janjetinu

da_ka
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.670
21. srpnja 2025. u 19:27

da_ka je napisao/la:

čoban2343 je napisao/la:

Evo kad si spomenuo već za Malvaziju, prije jedno dvije godine sam na poslu slao neku robu za Rijeku i dolazi kamion na utovar, pun vina.

Pitam ja šofera kakvo je to vino, veli on vozi to iz Erduta na Krk pa tamo to prepakiravaju i prodaju pod žlahtinu.

 

Vidi cijeli citat


Ista prica za pasku janjetinu

Vidi cijeli citat


Samo se u Slavoniji mogu uzgojit (i uzgajaju se) ozbiljne kolicine bilo cega iz tih sektora

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.670
21. srpnja 2025. u 19:29

Bivsi Todoricevi: Belje, Vupik i ostali proizvedu oko 10 mlijuna litara vina, Kutjevo proizvede 6-7 milijuna litara, najveca vinarija u Dalmaciji proizvede oko 400.000-500.000 l godisnje.

[uredio basketas - 21. srpnja 2025. u 19:30]
"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
čoban2343
čoban2343
Dokazano ovisan
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 10.151
21. srpnja 2025. u 19:49

basketas je napisao/la:

čoban2343 je napisao/la:

Evo kad si spomenuo već za Malvaziju, prije jedno dvije godine sam na poslu slao neku robu za Rijeku i dolazi kamion na utovar, pun vina.

Pitam ja šofera kakvo je to vino, veli on vozi to iz Erduta na Krk pa tamo to prepakiravaju i prodaju pod žlahtinu.

 

Vidi cijeli citat


Jel roba bila "vino iz Erduta"?

Vidi cijeli citat

Jok, ja se bavim nečim skroz drugim, imao sam neke dvije palete svoje robe, a došao cijeli šleper pun bačvi, jedva stale ove dvije moje palete.

Pa sam onda tako i pitao šofera(gospodina Vukorepu) šta to vozi. Ako on laže, lažem i ja.

Ali sumnjam da laže, ostavio je dobar dojam na mene u tih pola sata, inače je imao cijeli monolog iz kojeg se moglo odmah vidjeti da je mudar čovjek, zaključak je bio da tko neće krast i lagat će bit kruha gladan.

Puno ljudi upoznaš tako kroz posao, ali rijetke zapamtiš tako otprve.

Ali da, činjenica je da mjesta na obali ne mogu ispuniti potražnju koji imaju zbog turizma, a turisti žele probati nešto domaće i autohtono pa se onda ide logikom da bolje i podvaliti nešto i uzet pare nego ići isključivo na kvalitetu.

Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
Dejan NS
Dejan NS
Većinski vlasnik Foruma
Pristupio: 26.01.2005.
Poruka: 24.355
21. srpnja 2025. u 21:23

jbt to sa malvazijom  kao da su Del Boy i Rodney smislili

Ja sam protiv svakog nacionalizma,jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti - Koca Popovic
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 25.670
22. srpnja 2025. u 11:46

gula

 

Evo gulaša od neki dan, dok uhvatim vremena ode pet dana 47

 

Znači unutra ima: puno luka, mrkve, tikvice, slanine, meso je junetina - to sam sve skuhao dan ranije i onda u ned samo njoke, pomješao i to je to.

 

Inače mi uz gulaše ide cikla ili kupus salata, al to je sporedna stvar 47

"Can they do it on a cold, rainy night in Stoke?"
Stefan84
Stefan84
Dokazano ovisan
Pristupio: 10.10.2018.
Poruka: 15.122
22. srpnja 2025. u 13:00

izgleda predobro i ukusno. hvala na slika i presentacija. ja kad ovo radim voda izgleda tannak ali tvoje izgleda masto, kako sta treba. 

 

bravo majstore. svaka cast.

[uredio Stefan84 - 22. srpnja 2025. u 13:04]
Rukometni Profesor
Vahirua
Vahirua
Mali dioničar
Pristupio: 17.08.2017.
Poruka: 5.645
22. srpnja 2025. u 14:13

čoban2343 je napisao/la:

Evo kad si spomenuo već za Malvaziju, prije jedno dvije godine sam na poslu slao neku robu za Rijeku i dolazi kamion na utovar, pun vina.

Pitam ja šofera kakvo je to vino, veli on vozi to iz Erduta na Krk pa tamo to prepakiravaju i prodaju pod žlahtinu.

 

Vidi cijeli citat

Ista priča za uljare iz Dalmacije. Prodaju istrijanima maslinovo ulje koje se poslije brendira pod istarsko i prodaje dalje

ŠF
K Plus
K Plus
Željan dokazivanja
Pristupio: 20.02.2025.
Poruka: 318
23. srpnja 2025. u 09:21

Vahirua je napisao/la:

čoban2343 je napisao/la:

Evo kad si spomenuo već za Malvaziju, prije jedno dvije godine sam na poslu slao neku robu za Rijeku i dolazi kamion na utovar, pun vina.

Pitam ja šofera kakvo je to vino, veli on vozi to iz Erduta na Krk pa tamo to prepakiravaju i prodaju pod žlahtinu.

 

Vidi cijeli citat

Ista priča za uljare iz Dalmacije. Prodaju istrijanima maslinovo ulje koje se poslije brendira pod istarsko i prodaje dalje

Vidi cijeli citat

nemojte pričati gluposti molim vas. onda možeš reć da u karlovcu toče karlovačko u bocu od heinekena i prodaju ga kao heineken

K Plus
K Plus
Željan dokazivanja
Pristupio: 20.02.2025.
Poruka: 318
23. srpnja 2025. u 09:36

uh kad sam već na temi, radio sam neki dan parmigianu di melanzane.

patlidžan se reže po dužini, posoli s obje strane i ostavi 20ak minuta da pusti vodu te se onda posuši papirnatim ručnikom. dok to stoji, stavi se salsa/pasata kako tko zove, malo soli, malo papra i bosiljka. može se po želji dodati u salsu i luk i češnjak i pusti da se malo izreducira.

patlidžan se onda pobrašni i baci u tavu s malo ulja da se peče s obje strane, a može se peći i u pećnici ili na roštilju (najbolje realno). kad smo ispržili sve patlidžane kreće lakši posao.

to je jelo slično lazanjama samo što se umjesto pašte stavljaju patlidžani.

uzme se tepsija ona dublja i premaže se po dnu sa tom salsom da se nebi ljepilo i onda se polažu patlidžani pa mozzarella (puno mozzarelle, ja sam potrošio 400ak grama sigurno) pa salsa pa grana padano/parmezan/pecorino romano ili bilo koji tvrdi sir za ribanje, pa opet patlidžan, mozzarella, salsa, parmezan. slažete u visinu koliko stigne jel i na kraju je najvažnije da se to lijepo pospe parmezanom da se taj sir na vrhu zapeče.

ja sam pekao na 180 u pećnici, prvo sam stavio foliju preko i napravio rupice čačkalicom i tako 20 minuta pekao, poslije skinuo foliju i još 20 minuta pustio da se zapeče. idući put ću bez te folije peći.

 

nisam fan patlidžana, ali ovo jelo za ljeto je savršeno, brutalno.

pozz

  • Najnovije
  • Najčitanije