O tome sam ranije pričao, znači jedan od gubitaka identiteta i kulture, ali ovdje specifično ću sad pričati o hrani je baš taj masovni turizam. Mislim da je čak @basketas govorio o padu kvalitete fiš paprikaša ili čobanaca u Baranji na temi hrane da sad ne tražim. U stilu da je nekad 9 od 10 restorana imalo vrhunske, a sad ako nađe jedan do dva...
To je upravo što su lokalne goste zamjenili turisti koji nemaju pojma o kvaliteti izvornog što znači da im možeš podvaliti lošiju kvalitetu dok domaćima isto ne možeš jer zna tradiciju i što je dobro. Na taj način se pomalo gubi tradicija i kvaliteta u zamjenu za zaradu, a prodaje se pod tradiciju...
Slažem se da unutarnji turizam je znatno narastao, to je svakako pohvalno jer ima bogatstvo od prirode, povijesne baštine do gastronomije. Žalosno je vidjeti sve one dvorce po Zagorju kako propadaju, a mogao bi se napraviti fini turizam da su obnovljeni, imaš šta obilazit danima. Neke zemlje bi se "potukle" da imaju takvo što, a nama propada. Međutim, ako već imaš nešto izvorno onda tu kvalitetu ponudi široj "publici" i strancima, a ne radi profita snižavati kvalitetu jer oni nemaju pojma.