Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Hokej, SP II. divizije, skupine B, Zagreb

123
...
8910
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
27. ožujka 2011. u 23:10
evo dečki su u utorak krenuli s pripremama, širi popis imamo, novi golman je tu, idemo po zlato

Kanaet: "Očekujemo sve pobjede"


Nakon ispadanja Medveščaka iz EBEL-a i završetka Prvenstva Hrvatske ljubitelji hokeja na ledu neće morati čekati cijelo ljeto da bi došli na svoje. U travnju ih očekuje još jedna poslastica u Ledenoj dvorani, Svjetsko prvenstvo II. divizije, skupine B, i borba naše reprezentacije za povratak u I. diviziju.

<script language="javascript" src="http://img.bet-at-home.com/addyn/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=700;target=_blank"></script><noscript><a href="http://img.bet-at-home.com/adlink/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=300" target="_blank"><img src="http://img.bet-at-home.com/adserv/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=300" border="0" width="468" height="120"></a></noscript>

Ljubljana je prošle godine ostavila bolan trag na leđima hrvatske reprezentacije, dok su domaćini promovirani u Elitnu diviziju, Hrvati su na cijelom turniru uspjeli upisati samo četiri pogotka. Po završetku turnira tada jedan od najmlađih igrača u redovima reprezentacije, Dominik Kanaet, je izjavio: "Bolje da ohladimo u II. diviziji". Hlađenje je trajalo godinu dana, a ovog tjedna reprezentacija je krenula s pripremama za veliki povratak u I. diviziju pred domaćom publikom.

Podsjetimo, momčad koja izbori zlato u II. diviziji ulazi u I. diviziju, a posljednjeplasirana momčad ispada u niži rang, u ovom slučaju III. diviziju. Na SP-u I. divizije, skupine B, održanom u travnju prošle godine u Ljubljani, Hrvatska je ispala u II. diviziju bez ijedne pobjede.

Svjetsko prvenstvo II. divizije skupine B, koje se održava u Zagrebu, počinje 10. travnja, a završava 16. travnja. U srijedu je povodom predstojećeg SP-a održana novinska konferencija na kojoj su izbornik Bruno Bregant, igrači Dominik Kanaet, Borna Rendulić i Mario Novak te predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu, Nikola Švigir, najavili borbu za povratak u I. diviziju.

Kanaet nakon hladne godine u trećem razredu hokeja smatra kako je domaćin opravdani favorit turnira. "Mislim da smo mi favoriti iako nam je Rumunjska potpuno ravnopravna, ali mi imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će to biti presudno."

Osim zlata za Kanaeta ništa drugo ne predstavlja uspjeh. "Očekujemo pobjedu u svakoj utakmici, sve ćemo za to napraviti. Imamo i tu prednost da je većina reprezentativaca bila na okupu cijele sezone tako da smo spremni za SP."

Hrvati su tokom sezone imali priliku odigrati jednu utakmicu s reprezentacijom Rumunjske i to na EIHC turniru, koji nije pod paskom IIHF-a, održanom u studenom prošle godine u rumunjskom Brašovu. Rumunji su tada savladali našu reprezentaciju s uvjerljivih 6:1. Valja napomenuti kako je na spomenutom turniru momčad izbornika Breganta pobijedila reprezentaciju Srbije sa 7:0, a istog protivnika će imati u sklopu priprema na beogradskom ledu u subotu.

Naši reprezentativci će imati priliku zaigrati i s Mađarima na pripremnoj utakmici 4. travnja. Inače, mađarska reprezentacija pod vodstvom zagrebačkoj publici dobro znanog izbornika Teda Satora od 17. do 24. travnja u Budimpešti igra SP kao članica I. divizije te će tada pokušati izboriti ulazak u Elitnu diviziju.

Na samom turniru u Zagrebu, momčad u kockastim dresovima ima namjeru osvojiti zlato, a na putu će im osim jakih Rumunja stajati reprezentacije Kine, Bugarske, Islanda i Irske. Mladi napadač Medveščaka, Kanaet, ne očekuje iznenađenja. "Od ostalih momčadi može nas samo Island iznenaditi jer imaju pojedince koji igraju u Švedskoj Elitserien ligi, ali vjerujem kako s njima kao ni s ostalim protivnicima nećemo imati većih problema."

Širi popis igrača

Na pripreme su pozvana četiri golmana, Mate Tomljenović iz slovačkog HKM Zvolen, Tihomir Filipec iz KHL Medveščak, Matija Tačković iz KHL Zagreb i Ivan Krpes iz KHL Mladost.

Na poziciji braniča prvu riječ će svakako imati miljenik zagrebačke publike Miroslav Brumerčik, a u obrani bi mu društvo mogli praviti i njegovi suigrači iz kluba: Ivan Šijan, Nikša Trstenjak, Saša Belić, Luka Novosel, Mario Sertić i Nikola Senzel.

Na pripreme je pozvan Marko Ljubić iz KHL Mladost, kao i naši igrači koji treniraju hokej u Slovačkoj, Borna Šilović iz HC Slovan Bratislava te Luka Marković iz HC Dukla Trenčin.

Od napadača iz KHL Medveščak na pripreme su pozvani Borna Rendulić, Dominik Kanaet, Igor Lazić, Mislav Blagus, Marko Lovrenčić, Mario Čunko, Krešimir Švigir, Veljko Žibret i Hrvoje Božić.

Na širem popisu napadača iz KHL Mladost se nalaze Mario Novak, Janko Kučera, Miro Smerdelj, Tomislav Grozaj, Danijel Plahutar i Tomislav Čunko.

Na subotnjoj prvoj pripremnoj utakmici u Beogradu reprezentaciji se neće pridružiti igrači koji trenutno sa svojim klubovima pokušavaju izboriti što bolji plasman u doigravanju slovačke juniorske U18 lige. Golman Mate Tomljenović je sa svojim HKM Zvolen izborio polufinale lige gdje ih je dočekala momčad HC Košice koju nisu uspjeli savladati.

Prema pravilima lige momčadi koje izgube u polufinalu igraju za treće mjesto na dvije dobivene utakmice. Sreća je htjela da se pred golom Tomljenovića u borbi za treću poziciju nađe momčad HC Slovana u kojoj igra njegov kolega, Borna Šilović. Utakmice za treće mjesto kreću danas.

Finale lige je izborio HC Dukla iz Trenčina, momčad našeg Luke Markovića koji će pokušati na turnir u Zagreb donijeti vrijedno odličje iz Slovačke. Duklu u finalu očekuje momčad HC Košice, a pobjednik je ekipa koja prva izbori dvije pobjede.

Problem prvog golmana

Problem s kojim se susrela reprezentacija je svakako ozljeda prvog golmana reprezentacije, Vanje Belića, čijom zaslugom je daleke 2007. na SP-u II. divizije u Zagrebu izborena zlatna medalja i povratak u I. diviziju.

"Naravno da izbornika brine mjesto prvog golmana jer je Belić ipak najiskusniji i duže vrijeme prvi golman seniorske reprezentacije, ali vjerujemo da će ga mladi Tomljenović dobro zamijeniti," smatra Kanaet.

"On, iako ima samo 17 godina, je trenutno naš najbolji golman što je dokazao i na SP-u do 20 godina u Bledu. Vjerojatno je najtalentiraniji golman kojeg je hrvatski hokej imao pa smatram kako nam ozljeda Belića neće donijeti puno štete," pohvalio je svojeg kolegu Kanaet.

Prodaja ulaznica

Švigir je dao do znanja kako je krenula prodaja ulaznica po 30 kuna za cijeli dan, što znači za sve tri utakmice, dok će paketi za svih 15 susreta na turniru biti po cijeni od 100 kuna. Time se želi privući gledatelje u Dom sportova, pogotovo na utakmice domaće momčadi. Na SP-u održanom 2007. godine prosjek gledatelja na utakmicama kada je igrala Hrvatska reprezentacija je bio oko 3.700 navijača.

Danas, kad je KHL Medveščak u regionalnom EBEL-u izvukao na svjetlo dana sve ljubitelje hokeja na ledu, vjerni navijači reprezentacije sigurno neće zaobići Ledenu dvoranu u vrijeme kada podrška momčadi treba najviše, jer je povratak u I. diviziju želja svih igrača.


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
27. ožujka 2011. u 23:13
a dobili smo i Srbiju  na pripremama, doduše, to je bilo očekivano, s Mađarima će biti teže, mada će naši biti motivirani da malo Satoru stave loja na nos

Hrvatska porazila Srbiju

Hrvatska seniorska reprezentacija u hokeju na ledu u subotu je odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu u sklopu trotjednih priprema za Svjetsko prvenstvo II. divizije skupine B koje se održava u Zagrebu od 10. do 16. travnja.

<script language="javascript" src="http://img.bet-at-home.com/addyn/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=700;target=_blank"></script><noscript><a href="http://img.bet-at-home.com/adlink/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=300" target="_blank"><img src="http://img.bet-at-home.com/adserv/3.0/976/2323991/0/113/ADTECH;loc=300" border="0" width="468" height="120"></a></noscript>

Pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo su započele prošlog utorka, a u subotu su igrači Brune Breganta otputovali u Beograd kako bi odmjerili snage s reprezentacijom Srbije. Prvi ispit je bio uspješan i naši predstavnici su upisali pobjedu uz rezultat od 4:2.

Za pobjedu im je trebala samo druga trećina u kojoj su se na listu strijelaca upisali Dominik Kanaet na dodavanje Mislava Blagusa i Borne Rendulića, Hrvoje Božić na dodavanje Marka Lovrenčića i Marka Ljubića, Veljko Žibret na asistenciju Danijela Plahutara te Lovrenčić na još jedno dodavanje Ljubića.

Za reprezentaciju Srbije pogotke su u posljednjem dijelu ogleda upisali Babić na dodavanje Rakovića i Ristića te Milovanović na asistenciju Mamića.

Prije godinu dana ulogu trenera hrvatske reprezentacije je zauzeo slovenski stručnjak Pavel Kavčić. Početkom sezone 2010./2011. odlučio je preuzeti klupu beogradskog HK Partizan s kojim je osvojio titulu prvaka u regionalnoj Slohokej ligi, a odlaskom u Partizan preuzeo je i palicu trenera srpske reprezentacije.

Srbija je inače standardni član II. divizije. 2009. godine su ušli u I. diviziju, ali su prošle godine poput Hrvatske ispali u niži rang. Kavčić sa svojim igračima ove godine želi napraviti pomak i vratiti se u viši rang, a na predstojećem turniru u australskom Melbourneu, od 04. do 10., travnja zaigrat će s domaćinima Australijom te Sjevernom Korejom, Belgijom, Meksikom i Novim Zelandom.

Hrvatska je s reprezentacijom Srbije u zadnjih godinu dana odigrala ukupno četiri utakmice. Prije godinu dana početkom travnja Hrvati su u beogradskom Pioniru na prijateljskoj utakmici poraženi s 4:6, a u uzvratnom susretu na Zagrebačkom velesajmu domaćini su slavili s 4:3. Na EIHC turniru u rumunjskom Brašovu, održanom u studenom prošle godine, reprezentacija Srbije je upisala težak poraz od 0:7 u kojem je golman, Matija Tačković, slavio svoj prvi shutout u kockastom dresu.

Druga pripremna utakmica hrvatske reprezentacije će se odigrati 04. travnja u mađarskom Zalaegerszegu, a protivnik će biti izborna vrsta Mađarske pod vodstvom bivšeg trenera zagrebačkog Medveščaka, Teda Satora.

Mađarska je standardna članica I. divizije. Mađari su 2009. godine po prvi puta zaigrali u Elitnoj diviziji ali su se brzo vratili u niži rang. Na SP-u I. divizije skupine B održanom prošle godine u Ljubljani reprezentacija Mađarske je protiv Hrvatske upisala pobjedu uz rezultat od 8:0. Naši susjedi će ove godine u I. diviziji, skupini A, pred domaćom publikom u Budimpešti, od 17. do 23. travnja, pokušati izboriti zlato koje im je prošle godine iz ruku uzela Slovenija.

U Mađarskoj će svoj debi za seniorsku reprezentaciju upisati 17-godišnji golman, Mate Tomljenović, koji preuzima mjesto prvog golmana zbog ozljede Vanje Belića. Tomljenović je danas zajedno sa svojim HKM Zvolen osvojio brončanu medalju u juniorskom U18 prvenstvu slovačke Extralige porazivši HC Slovan iz Bratislave uz 2:0 u seriji.

Reprezentaciji će se pridružiti i braniči iz slovačkih klubova koji sa svojim klubovima privode kraju doigravanje juniorske U18 Extralige. Borna Šilović je sa Slovanom uzeo četvrtu poziciju, a Luka Marković sa svojim HC Dukla iz Trenčina nastavlja igrati finalnu seriju s HC Košice. U prvom susretu Dukla je poražena s 0:1, a danas su slavili uz rezultat od 3:0. Treća i odlučujuća utakmica se igra 30. ožujka.

1. pripremna utakmica za SP II. divizije, skupine B, Beograd:
Srbija – Hrvatska 2:4 (0:0, 0:4, 0:2)


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
27. ožujka 2011. u 23:15
ulaznice... http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/iihf-svjetsko-prvenstvo-2011-zagreb-dom-sportova-92998/event.html

nije skupo uzeti paket, za 100 kn svih 15 tekmi
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 09.11.2009.
Poruka: 1.094
28. ožujka 2011. u 00:56
80kn ak imas godisnju... nastupili smo protiv ovih u cudnom sastavu. 5 branica ako sam shvatio (bez npr Brumercika,Trstenjaka i Novosela)
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 14.04.2010.
Poruka: 1.806
28. ožujka 2011. u 01:21
to se ne smije propustit. ionako već imam alergijsku reakciju na nedostatak hokeja.
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 07.07.2010.
Poruka: 284
28. ožujka 2011. u 07:57
ljimi je napisao/la:
80kn ak imas godisnju... nastupili smo protiv ovih u cudnom sastavu. 5 branica ako sam shvatio (bez npr Brumercika,Trstenjaka i Novosela)
Vidi cijeli citat


da, ovo nam je bio sastav, a i sumnjam da ce Novosel nastupati, jer dolaze nasi branici iz slovacke, a on je nesto malo igrao sa TZG i PH s Medveščakom, Markovic i Silovic iako su mladji mislim da igraju bolje od Novosela 

Filipec, Tačković, Šijan, Tadić, Novak, Lovrenčić, Kučera, Ljubić, Sertić, Rendulić, Blagus, Kanaet, Belić, Čunko, Žibret, Švirig, Plahutar, Lazić, Božić, Čunko, Smerdelj, Grozaj. Izbornik: Bruno Bregant
[uredio Ameba - 28. ožujka 2011. u 07:59]
Babangida
Babangida
Dokazano ovisan
Pristupio: 30.07.2006.
Poruka: 11.538
28. ožujka 2011. u 11:34

Ameba je napisao/la:
ulaznice...

http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/iihf-svjetsko-prvenstvo-2011-zagreb-dom-sportova-92998/event.html


nije skupo uzeti paket, za 100 kn svih 15 tekmi

Vidi cijeli citat

Definitivno nije skupo, vjerujem da ce dvorana biti jako dobro popunjena kao i u nekim prethodnim turnirima  SP divizije 1 i 2 koji su odrzani u Zagrebu

....................

Inace, Rumunji su dosta napredovali i u zadnje vrijeme znaju pobjedjivati ekipe koje mi do sada nismo mogli, IMHO oni su barem lagani favoriti, no ipak ocekujem od nasih osvajanje prvog mjesta i proboj u visi rang, bilo bi jako lose za nas hokej kad ne bi uspjeli u tome, iz vise razloga

1. Od iduce godine za nasu reprezentaciju prava igranja stecu Hecimovich, Prpich i ostali -ichevi iz Medvescaka, bila bi grehota da oni jednu godinu potrate na igranje sa Bugarima, Novozelandjanima i slicnima...

2. Kako se pise po medijima, IIHF ce ove godine raspravljati o promjeni sustava takmicenja, i ako ovaj novi prijedlog dobije dovoljno glasova od iduce sezone bi Divizije 1 i 2 drukcije izgledale

Ekipe koje ove godine medju prve tri ekipe u grupama A i B u Diviziji 1 dogodine bi igrali u Diviziji 1 A, a ekipe koje bi bile na zadnja tri mjesta bi igrale u Diviziji 1 B, to vrijedi i za Diviziju 2 (naravno uracunato je ispadanje ekipa i ulazak novih)

Znaci ako budemo bolji od Rumunja, dogodine svakako ne bi bili kanta za napucavanje kao prethodnih godina (i da ne igraju -ichevi), ako bi poredak ekipa ove godine bio po ocekivanju, mi bi 2012 igrali u otprilike ovakvoj grupi

Divizija 1 B

Velika Britanija

Nizozemska

Litva

Koreja

Hrvatska

Srbija

Komotan ostanak ne bi smio biti upitan, a sa kanadskim Hrvatima mislim da bi se za koju godinu (ili mozda vec sljedece) mogli boriti za prvo mjesto i tako izboriti igranje u Diviziji 1 A sa Slovencima, Talijanima, Austrijancima, Francuzima i slicnim...


[uredio Babangida - 28. ožujka 2011. u 15:38]
Triba vratit Štimca!!!
shunqino
shunqino
Željan dokazivanja
Pristupio: 15.09.2007.
Poruka: 668
28. ožujka 2011. u 15:04
Ja ću te braniti, od svega braniti, i kad te napuste svi uz tebe ostati, zauvijek ostati
Kaps
Kaps
Željan dokazivanja
Pristupio: 26.02.2010.
Poruka: 362
28. ožujka 2011. u 15:35
Nije mi jasno zakaj 3. golman Medveščaka, mali Vasiljević, nije ni među 4 golmana u repki?
Jel ozlijeđen,ili...?
"I'd rather be perceived as a douchebag Flyers fan than be a Penguins fan."

There's only one thing better than hockey: Playoff-hockey!

Ossewa Brandwag
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 30.12.2009.
Poruka: 778
28. ožujka 2011. u 15:46
Kaps je napisao/la:
Nije mi jasno zakaj 3. golman Medveščaka, mali Vasiljević, nije ni među 4 golmana u repki?
Jel ozlijeđen,ili...?
Vidi cijeli citat



Branio je do prije dva dana na svjetskom prvenstvu do 18 godina,i to vrlo dobro,imao je 92.37 posto obrana i proglašen je najboljim golmanom turnira(Austrija,Estonija,Rumunjska,Srbija i Novi Zeland su nam bili protivnici),u zadnjoj utakmici protiv Novog Zelanda je zaradio potres mozga.A golmani za SP odabrani su po sistemu najbolji domaći golmani iz svakog od naših klubova plus mladi Tomljenović iz Zvolena koji će vjerojatno biti prvi golman.
123
...
8910