Sportaši u mreži

Sad ćemo vidjeti koliko smo veliki

Jasmin Agić • utorak, 08.05.2001.

Naša rubrika "Sportaši u mreži" i dalje iz tjedna u tjedan bilježi nova imena i nove zanimljive priče hrvatskih legionara u zemlji i diljem svijeta. I dalje pozivamo sve naše sportaše koji nas čitaju (a pokazalo se da je uistinu puno takvih) da nam se jave, jer priče koje su nam dosad ispričali Igor Bišćan, Dubravko Šimenc, Srđan Mladinić, Mladen Posavec i Igor Miličić postale su pravi hit, kako u web prostoru kojeg pokrivamo, tako i u ostalim medijima, koji su zabilježili našu ideju i kod čitatelja, koji s oduševljenjem čitaju razmišljanja naših sportaša. Uz "najhrabrije" koje smo naveli i koji su već dokazali svoje literarne mogućnosti, na naš e-mail stiglo je još mnogo poruka podrške od naših sportaša iz Hrvatske i inozemstva, od Nina Bule, Branka Hucike, Deana Računice, Petra Krpana, Filipa Šušnjare, Jovana Manovića, Miroslava Jurića, Nikole Vujčića, Tomislava Butine, Joška Poljaka, Josipa Vezjaka i još mnogih, sve do Zlatne kopačke Davora Šukera, koji su dokazali kako je naš dnevnik postao važna poveznica naših sportaša s Domovinom. Danas u našoj rubrici predstavljamo novog gosta, ovog puta iz Hrvatske - pred vama je priča Dinamovog veznjaka Jasmina Agića, koji će vam iz prve ruke objasniti u kakvoj atmosferi Dinamovci dočekuju završne borbe u prvenstvu i Kupu Hrvatske.

Bok, Sport Netovci!
Pošto najčešće posjećujem Sport Netove stranice (inače najbolje sportske stranice na ovim prostorima, ali sigurno i šire), odlučio sam se napisati par riječi da bi sporska javnost koja prati nogomet putem ovog medija, bila što bolje upoznata sa atmosferom u NK "Dinamo" prije važnih utakmica protiv najžešćeg nam rivala NK "Hajduka".  

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Poslije utakmice i poraza u Varaždinu, gdje smo loše odigrali i rezultatski podbacili, atmosfera u momčadi nije bila dobra. Igrači su izgubili i ono malo samopouzdanja što su ga imali,motiv za dokazivanjem vrlo nizak i osjećali smo se vrlo jadno! Za takav osjećaj sami smo krivi, međutim, moram naglasiti da i uprava kluba ne poduzima neke konkretne poteze pri rješavanju ugovora igrača koji ih opterećuju, jer neki pojedinci, vjerujte, takoreći "nemaju za benzin", a od nečega treba živjeti. Iako javnost i mediji misle o nama da smo bogataši, to nije baš tako kako se misli.

Sve to jako opterećuje igrače koji onda nisu dovoljno koncentrirani na svoj posao, jer se boje za svoju bližu budućnost. Sveukupno, vrlo teška situacija za trenera Lončarevića pred kojim je "Sizifov" posao. Ipak, uspio je momčad izdići iznad svih tih problema, dati igračima jednu dozu vjere u sebe i postaviti u Osijeku formaciju koja je pokazala vrlo dobru igru, napravila dosta šansi i uvjerljivo pobijedila uvijek opasnu ekipu Osijeka i definitivno ga izbacila iz borbe za prvo mjesto!  

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

U sljedećih 7 dana očekuju nas čak tri utakmice protiv Hajduka koji se u jednom velikom zanosu i nošen euforijom, i naravno rezultatima koje postiže, istaknuo kao najozbiljniji kandidat za prvaka. Moram ipak istaknuti da u zadnje dvije utakmice nije bio igrom uvjerljiv, ali su pokazali da i tada pobjeđuju svoje protivnike, što samo pokazuje njihovu snagu i homogenost u ekipi.

Već u srijedu u Splitu očekuje nas prva utakmica finala Kupa, koja će biti zanimljiva jer Hajduk ne može ponoviti (bar se nadam) onako dobru, a Dinamo onako lošu igru kao prije mjesec dana. Očekujem jedan pozitivan rezulatat koji bi nam donio mirnoću prije derbija u nedelju u Zagrebu u kojem očekujem našu pobjedu i da zakompliciramo prvenstvo do usijanja. U slučaju naše pobjede, razlika bi bila jedan bod, a Hajduku predstoje utakmice protiv Osijeka u Splitu i Varteksa u Varaždinu, nas utakmice protiv Zagreba u Kranjčevićevoj i Slaven Belupo u Maksimiru, što bi krajnje zamrsilo borbu za prvaka.

Iskreno se nadam da će se prvak odlučivati u zadnjem kolu i da ce Dinamo doći do šeste (a moje prve) titule prvaka. To bi značilo da me Vaš "lutajući reporter" i moj veliki prijatelj gospodin Dražen Patarčić, mora odvesti na bogatu večeru - jer je oklada u pitanju!!!

Poznavajući naše navijače, vjerujem da neće izostati njihova potpora igračima i da ćemo se na kraju svi zajedno veseliti! Na kraju pozdrav svim čitateljima i sportašima koji prate Sport Net od Age!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!