Sportaši u mreži

Split CO - Hemofarm: Katastrofama nema kraja

Bernard Jurišić • subota, 24.02.2007.

Nema kraja sramotnim izdanjima košarkaša Splita CO. Novi, osamnaesti poraz u nizu u regionalnoj NLB ligi, začinjen još jednom tragikomičnom izvedbom košarkaške igre, dogodio se protiv Hemofarma, koji je s pola snage nakrcao "žute" s 51:89...

Split CO zapisao je još jednu sramotnu partiju u knjigu ovogodišnjih izdanja. Samo sedam minuta bilo je dovoljno Hemofarmu da ode na 20 poena prednosti, a da su gosti iz Vršca igrali punom snagom svih 40 minuta, kazlika bi možda bila i dvostruko veća.

U prvom dijelu opuštenost gostiju Split CO nije znao iskoristiti, iako je nakon 24:16 u 12. minuti, na poluvremenu na semaforu svijetlilo iznenađujuće vodstvo domaćih 32:31.

Nakon toga, samo sedam minuta trebalo je gostima da postave stvari na svoje mjesto. Krenuli su s 0:15, te tijekom čitave druge dvije četvrtine povećavali razliku u odnosu na smiješne Splićane.

Na kraju je završilo s rekordnih 51:89, najvišim porazom Splita CO u ovoj sezoni i osmom neuspjehu trenera Subotića u devet nastupa. Bez obzira što je doveden kao "spasitelj" i što mu je povjerenje neograničeno, Split CO nikad u povijesti nije igrao lošije, nije primao više koševa i gubio s većom razlikom.


Slobodan Subotić, trener Splita CO: "Hemofarm je puno iskusnija i bolja momčad od nas. Opet nam se dogodila ta treća četvrtina u kojoj su moji igrači igrali sramotno, promašivali otvorene šuteve i potpuno izgubili ravnotežu. Hemofarm je to znao kazniti, sviđa mi se njihova igra i oni su viša razina od nas u ovom trenutku. Sve ovo mi se događa prvi put u karijeri i ne znam hoće li do kraja sezone biti bolje."

Miroslav Nikolić, trener Hemofarma: "U početku smo malo podcijenili Split, koji je dobro otvorio utakmicu. Ovakve utakmice me živciraju, trebali smo to riješiti prije, no u drugom dijelu smo pokazali da smo bolja momčad. Rezultat je na kraju ipak bio malo previsok, ali Split mora puno bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!