Tenis

Wimbledon: Silvija protiv Mirjane u 2. kolu!?

Bernard Jurišić • četvrtak, 22.06.2000.

U All England Clubu je obavljen ždrijeb ovogodišnjeg Wimbledona, čiji će se glavni turnir odigravati od 26. lipnja do 9. srpnja. Hrvatski igrač koji već godinama od Wimbledona očekuje najviše (a i mi od njega), Goran Ivanišević, ni ove godine nije u ulozi nositelja, no nikad se ne može unaprijed predvidjeti kako će Goran odigrati u All England Clubu, bez obzira na formu. Njegova prva prepreka je Francuz Arnaud Clement, nakon njega Goran će vjerojatno na 8. nositelja, Engleza Tima Henmana. Drugi naš tenisač, Ivan Ljubičić, u prvom kolu čeka protivnika iz kvalifikacija, a ako svlada tu prepreku, u drugom kolu protivnik će mu biti bolji iz meča Novak - Pozzi.

Kod tenisačica, Silvija Talaja igra protiv Rumunjke Irine Spirlee, dok će Mirjana Lučić u prvom kolu stati nasuprot Čehinji Denisi Chladkovoj. Interesantno je da ždrijeb vodi naše dvije tenisačice jednu na drugu - već u drugom kolu, ukoliko sretno prođu prve prepreke. No, bolja u ovoj “piramidi” će već u trećem kolu naletjeti na Martinu Hingis, prvu nositeljicu. Jelena Kostanić u prvom je kolu dobila za protivnicu Jugoslavenku Sandru Načuk.

Iva Majoli, koja je od organizatora neuspješno očekivala pozivnicu za glavni turnir, vrijeme Wimbledona provesti će na nekim drugim krajevima kugle zemaljske. Naravno, “princezi Ivi” je uvreda igrati kvalifikacije turnira kakav je Wimbledon...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!