Tenis

Ivanišević: "Karijeru ću prekinuti bez najave"

Sportnet • srijeda, 28.06.2000.


Utučeni Goran (dl)

Još jedan Wimbledon. Još jedan poraz. Samo jedna godina u nizu Gorana Ivaniševića ili ? Posrtanje već u prvom kolu (3:6, 6:3, 3:6, 6:4) milenijskog Wimbledona i to od Francuza Clementa koji ne slovi kao igrač na travi zadalo je još jedan jaki udarac našem najboljem tenisaču. U nastavku čitajte intervju s Goranom Ivaniševićem pripremljen od našeg izvjestitelja ekskluzivno iz Wimbledona...


Goarn Ivanišević (Snimio: Danijel Luketić)

Ivanišević se nakon drugog seta posve izgubio na terenu. A gledateljima više nije bilo jasno igraju li dolje na travi dva ili jedan igrač. Jer, očit je bio pad Goranove kocentracije, odnosno volje za igranjem. Goran se zapravo kasno probudio. Nakon što je gubio 1:5 u četvrtom setu (uz dva nepotrebno izgubljena servisa) Zec je uspio uzvratiti udarac Francuzu, kojem je u tim trenucima Goranovog povratka zadrhtala ruka i prilika se otvorila (Ivanišević je spasio četiri meč-lopte i gotovo izjednačio rezultat u tom setu). No, baš na kraju tog 10. gema Clement je ubacio dva odlična prva servisa kojima se vjerojatno nije ni nadao.

"Mislio sam da Rusedki igra loše, ali sad sam ja dobro zaj..." – bio je prvi Goranov komentar poslije meča na novinarskoj konferenciji samo za hrvatske izvjestitelje.

"Mogao sam na kraju i okrenuti meč. Clement je tada igrao dobro, ali imao sam break loptu i nema isprike. Morao sam bolje reternirati, bio sam prespor. A većinu meča sam samo gurkao loptu. Izgubio sam od igrača od kojeg na travi ne smijem izgubiti. Ma, nisam puno ni očekivao. Igrao sam dobro u zadnje vrijeme, no mislim da sam ipak trebao poslušati savjet Boba Bretta i odmah poslije Roland Garrosa uzeti šest tjedana odmora. Zato mi odmor počinje od danas!" – nastavio je Ivanišević i bez pitanja, a zatim ponudio senzaciju!:


"Neću igrati na Olimpijskim igrama" (Snimio: Danijel Luketić)

"Da, neću ništa igrati sve do US Opena. Neću igrati u Irskoj, nego ću samo voditi momčad, a otkazujem i Umag! Irska nije svjetska velesila, a ne želim izgubiti u 1. kolu Umaga. Nema više čekanja. Nešto se mora promijeniti! Tri-četiri tjedna neću ništa raditi. Tek onda trening i možda Indianapolis prije US Opena. A najvjerojatnije neću igrati ni na Olimpijskim igrama" – najavio je Ivanišević, očito revoltiran još jednim lošim rezultatom, iako je istaknuo da nije bio jako pogođen. Također odlučio je ne pojaviti se na paradi zvijezda u subotu na Wimbledonu, pomalo i ljut na organizatore što nije bio postavljen za nositelja. Ali, i zbog velike želje za odmorom.

No, sve je jasnije da Goran razmišlja i o potpunom prekidu karijere iako još nije donio tu odluku:

"Neću najaviti prekid karijere. Kad jednom ostanem doma to će značiti da više ne igram. A kad će to biti vidjet ćemo. "

Vidjet ćemo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!