Nogomet

Osijek - Zagreb: Osječani teško do bodova

Dragan Kovač • ponedjeljak, 31.07.2000.

Lijepo popunjene tribine Gradskog vrta su sigurno više očekivale od momčadi Osijeka. Nepovezanost u igri, mnogo pogrešaka, te nekoliko pojedinaca koji su imali vrlo loš dan, rezultirali su igrom koja nije mogla zadovoljiti uvijek probirljive osječke navijače. Nasuprot tome, Zagreb se predstavio u dobrom izdanju, i gosti iz metropole mogu samo žaliti što nisu postigli bolji rezultat od časnog poraza.

Prvu prigodu imali su gosti. Kosić je prošao po desnoj strani, uputio skoro pa idealnu loptu za Joška Popovića koji se spetljao, pa je prilika otišla u nepovrat. To se dogodilo već u prvoj minuti susreta. Nedugo zatim uzvratili su Osječani, Krstulović je krasnim slobodnim udarcem pokušao svladati vratara Tomića, no potonji je ipak sjajno obranio. Osječani su nastavili s napadima, no, bez rezultata - što zbog vlastitih pogrešaka i nesnalažljivosti u šesnaestercu, što zbog teško razumljivih odluka pomoćnog suca. Kazna je stigla u osamnaestoj minuti.

0:1 - Brza kontra Zagreba, Čačić je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u sredinu. Vidović je učinio neshvatljivu pogrešku, lopta je došla do Rendulića koji je topovski "rasparao" mrežu.

Za Zagreb su kola krenula nizbrdo u 28. minuti. Naime, neoprezni Veić je zbog prekršaja dobio drugi žuti karton, te je morao napustiti igru. Tako su gosti ostali s igračem manje, a nedugo nakon toga uslijedilo je - izjednačenje

1:1 - Po desnoj strani je prošao Dumitru Mitu, nabacio je loptu u sredinu gdje je odlično glavom pucao Ergović. Tomić je sjajno obranio, no natrčao je Balatinac i poslao loptu u mrežu.

Do kraja poluvremena Osječani su izveli još nekoliko napada, no bez konkretnog učinka. Mitu je u 39. i 40. minuti propustio dvije odlične prilike, a ni Josip Gašpar nije bio bolje sreće. Zadnju priliku u prvom dijelu igre propustio je Zagreb - Čačićev šut sa dvadesetak metara otišao je preko gola.

Tek je započelo drugo poluvrijeme, a Osječani su već vodili. Igrala se 48. minuta, a prvu pravu priliku drugog dijela iskoristio je Prišć - trebalo mu je dva pokušaja da svlada odličnog Tomića. 2:1 - Osječani su konačno u dugo očekivanom vodstvu.

Uslijedilo je razdoblje od petnaestak minuta pogrešaka. Mnogo trke, ali i toliko smiješnih i pogrešnih poteza, da su se gledatelji više smijali nego što su uživali u nogometu. No, sve je to zaboravljeno u 64. minuti, kada je konačno uslijedila jedna prava akcija domaćih nogometaša. Okončao ju je Jakša Krstulović svojim prvim ovosezonskim pogotkom.

Kada se očekivalo još pogodaka u mreži gostiju (koji su, podsjetimo, još uvijek imali igrača manje), Zagreb je došao do smanjenja rezultata. Kosić je u 67. minuti uputio odličnu loptu za Lovreka, kojemu nije bilo teško kraj statične obrane Osijeka poslati loptu u mrežu - 3:2

Gledatelji su, razočarani obrambenom igrom Osijeka, počeli negodovati, kad je stigla i nova neugodnost - Vuica je bio u "nekom svom filmu", napravio očit prekšaj, zaradio drugi žuti karton i napustio igru. Zagreb je odmah stisnuo, a posebno se istaknuo Domagoj Kosić sa nekoliko lijepih driblinga i akcija. Nešto je pokušavao i Darko Perić, no, u nekoliko navrata bio je neprecizan.

Kraj utakmice pripao je - jedanaestercima. Prvo je u 81. minuti odlični mladi Marijan Vuka zaobišao vratara Zagreba, no ovaj ga je u stopostotnoj prilici srušio. Naravno, rezultat je bio crveni karton i jedanaesterac kojeg je realizirao Beljan - 4:2. Vratara Tomića je morao zamijeniti igrač - Goran Stavrevski, pošto su več bile izvršene tri zamjene. No, Zagreb je ipak postigao još jedan pogodak - u 90. minuti iz jedanaesterca je bio precizan Joško Popović

Ukoliko ćemo gledati samo golove, gledatelji su mogli biti zadovoljni - vidjeli su ih čak sedam. Međutim, ukoliko ćemo ocjenjivati igru, moramo priznati da nije bila sjajna, i da će oba sastava morati pokazati više. Pogotovo Osječani, koje za nešto više od mjesec dana čekaju europski ispiti...

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!