Sportaši u mreži

Laptop među zvijezdama

Sportaši U mreži • petak, 31.08.2001.

Štovani čitatelji, u skladu s našom praksom da vas pokušamo odvesti u središte zbivanja u koja su uključeni hrvatski sportaši, nudimo vam još jednu ekskluzivu u hrvatskim medijskim okvirima. Za Sport Net će u danima Europskog košarkaškog prvenstva redovite kolumne pisati naši reprezentativci - Nikola Vujčić i Emilio Kovačić! Naš centarski tandem upoznat će vas s događajima u Turskoj iz prve ruke, a vama omogućujemo da im putem Sport Neta pošaljete podršku i "dobre vibracije", koje biti prenijete cijeloj momčadi. U prvom broju kolumne, Nikola Vujčić objasnit će vam što je prethodilo dolasku u Tursku, kakva je uistinu atmosfera u našim redovima i što naši momci očekuju večeras protiv Jugoslavije...

Prije svega, pozdrav čitateljima Sport Neta iz Antalye! Moram priznati da mi je osobito zadovoljstvo što se mogu pridružiti "vojsci" uglednih hrvatskih sportaša koji su dosad pisali za najbolju on-line stranicu u Hrvatskoj. No, preskočimo uvod, vjerujem da vas puno više interesiraju druge stvari koje vam imam reći.

Evo, došli smo u Antalyu, našu prvu destinaciju na putu do trona! Mislite da mi ne razmišljamo o medaljama? Mislimo, kako ne, iako će biti vrlo teško, kao nikad dosad - doći do europskog vrha. No, ne bojim se nikoga.

Raspored po sobama

1. Tabak - Vranković
2. Kovačić - Vujčić
3. Skelin - Giriček
4. Mamić - Mršić
5. Prkačin - Sesar
6. Mulaomerović - Krstić

Dočekalo nas je 32 stupnja celzijusovih i 83% vlažnosti, tako da smo se zabarikadirali u sobe i guštamo u klima uređaju, pogledu na more i predivne plaže. Moram priznati da nas je ovaj dio Turske više nego ugodno iznenadio. Cijela obala je puna luksuznih hotela lijepo uređenih plaža i svih popratnih faktora koji idu uz takvu morsku uživanciju.

Smješteni smo u hotelu Dedeman, skupa sa svim reprezentacijama! Iza nas je 44 dana priprema i svi smo jedva čekali da dođemo na prvenstvo. Pripreme su bile dosta naporne, ali smo dobra ekipa, tako da se kroz šalu i zafrkanciju sve to lakše podnijelo. Najteže je bilo na Rogli, gdje je prof. Mirko Krolo imao glavnu riječ. Deset dana teretane i šumskih staza trajalo je cijelu vječnost! Poslije toga su uslijedile prijeteljske utakmice u turniri, svima nama draži dio priprema, zna se koliko svi preferiramo loptu ispred trke :-) Najveća napetost u tom dijelu priprema bila je u tome da li će nam doći prtljaga ili ne, jer smo putovali malim avionima. Naravno da nam ni jednom nisu došle na vrijeme, tako da smo bili poprilično nervozni prije odlazka na put...

Bili smo na turnirima u Latviji, gdje smo ostali iznenađeni ljepotom glavnog grada Rige, zatim na Siciliji u neposrednoj blizini vulkana Etna koji stvarno izgleda zastrašujuće, ali sva sreća - taman je bio završio s erupcijama! Potom smo bili u Španjolskoj  gdje smo bili smješteni u hotelu pod kojim se nalazi ogromni shopping centar. Sva sreća da i žene ne putuju s nama, jer tolika koncentracija dućana na jednom mjestu sigurno bi se loše odrazila na kućni proračun!

Tri zadnja dana pred odlazak na prvenstvo proveli smo u Zagrebu. To smo uglavnom iskoristili za odmor i završno uigravanje, a pomoglo nam je i što smo vidjeli naše najbliže, dosadi čovjeku puno vremena izvan kuće. Mislim da smo napravili vrlo dobre pripreme i da smo se odlično spremili, ali prvenstvo je dosta jako, sigurno jedno od najujednačenijih do sad tako da će biti vrlo teško. S nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu protiv Jugoslavije!

Gledali smo nekoliko njihovih utakmica i stvarno igraju dobro, ali koliko su stvarno dobri vidjet ćemo večeras! Nadan se da ćemo pobjeđivati i da mi onda neće bit problem ispiracija za pisanje idućeg izvješća.

Za Sport Net iz Antalye Vaš Nikola Vujčić!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!