Košarka

Triglav osiguranje - Krka: Agonija se nastavlja

Igor Dragozetić • nedjelja, 18.11.2001.

Triglav osiguranje je, unatoč jednom od najboljih nastupa ove sezone, ubilježilo novi poraz u Goodyear ligi. U dramatičnoj završnici Riječanima je nedostajalo koncentracije i mirnoće kojima bi došli do eventualne pobjede. Susret je započeo vodstvom slovenske ekipe 4:0. Četvrtina prolazi u izjednačenoj igri tijekom koje gosti dva puta uspijevaju doći do značajnije prednosti. Nakon sedam minuta igre dolaze do sedam poena razlike (13:6), no domaćini se nakon toga vraćaju na samo pola koša zaostatka, a minutu i pol prije kraja četvrtine Krka ponovno podiže razliku, sada na +8 (26:18), ali dobrim završetkom Triglav osiguranje dolazi do podnošljivog zaostatka - 25:28.

Dražen Brajković, trener Triglav osiguranja: "Ovo je naša najbolja utakmica do sada, te mi je žao zbog publike što nismo došli do pobjede. Igrači su odigrali briljantno i dali su sve od sebe protiv izuzetno jake Krke, te im nemam što zamjeriti. Volio bih da se vratimo pobjedama što bi bila najbolja nagrada igračima za veliki trud i angažiranost koju iskazuju tijekom treninga i susreta."

Marino Baždarić, kapetan Triglav osiguranja: "Ovo je bila još jedna u nizu naših dobrih utakmica, ali pobjeda je izostala. Ostaje nam problem "kratke" klupe, odnosno nemogućnosti rotacije igrača što daje dodatnu prednost suparničkim momčadima. Također ni sreća u posljednje vrijeme nije na našoj strani, ali sve bolje igramo i iz utakmice u utakmicu, momčad je uigranija, tako da se nadam da će i pobjede koje nam nedostaju početi dolaziti."

Nakon minutu i po igre u drugoj dionici susreta, Riječani dolaze do prvoga vodstva 31:30. Četvrtina obiluje promjenama vodstva, a prednost gostima na poluvremenu donosi Jaka Lakovič tricom, dvadeset sekundi prije kraja. Taj dio susreta obilježio je ulazak raspjevane skupine gostujućih navijača, koji su uspjeli podignuti atmosferu i probuditi, do tada, uspavanu riječku publiku.

Treću četvrtinu "osiguravatelji" otvaraju serijom 11:2, međutim gosti ne dopuštaju bijeg suparnicima, te uspijevaju smanjiti prednost. Po završetku četvrtine Riječani su vodili 79:75 podgrijavši tako nade u pobjedu. Posljednji dio susreta donio je svu raskoš i dramatičnost košarke. Vodstva su se izmijenjivala, a minutu i trideset i sedam sekundi prije kraja domaćini košem Marina Baždarića izjednačuju na 93:93. Slovenski napad ne iskorištava Davison, a s druge strane uzvraća Štimac promašenom tricom 41 sekundu prije kraja.

Krka ne koristi niti slijedeću meč loptu, odlično se u riječkoj obrani snašao Van Dyke, te osigurao posljednji napad svojoj momčadi. Baždarić preuzima odgovornost, ali olako gubi loptu četiri sekunde prije završetka susreta, Ćapin kreće u kontru i donosi Slovencima prednost - 95:93. Domaćinima ostaju 92 stotinke, prebacuju loptu u protivničko polje kojom su izborili out. Na semaforu ostaje još samo 36 stotinki. Na radost domaćih navijača sam pod košem ostaje Andrej Štimac, no on sa zvukom sirene promašuje "zicer" i produžetke, pretvorivši se tako uz Baždarića u tragičara susreta.

Košarkaši Triglav osiguranja odigrali su kvalitetno, no još jednom presudili su sami sebi. Tijekom druge i treće četvrtine momčad je podsjećala na prošlogodišnju, zahvaljujući ponajviše standardno dobrom Marinu Baždariću, razigranom Siniši Štemebergeru i izvanrednom Jakubu Genjcu. Gosti su pomalo sretno došli do četvrte pobjede. Uz vrlo dobrog Skelina, najviše problema domaćinima zadao je i teško uhvatljivi Bennett Davison. Treneru Triglav osiguranja, Draženu Brajkoviću jedina utjeha može biti da je momčad napokon pokazala smislenu igru, stoga povećanje broja pobjeda na riječkome saldu može postati realnost.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!