Košarka

Makedonija - prvo poglavlje "troskoka"

Ivan Varat • utorak, 20.11.2001.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon neuspjeha na EP-u u Turskoj, započinje sa novim ciklusom natjecanja - kvalifikacijama za EP što će se 2003. održati u Švedskoj. Izabranici novog izbornika Nevena Spahije koji se nakon odlaska iz Cibone, posvetiti može samo reprezentaciji, u narednih tjedan dana odigrati će tri susreta, a prvi je već na rasporedu sutra u Križevcima protiv reprezentacije Makedonije.

Reprezentativci su u ponedjeljak odradili trening bez Spahije kojeg je "pokosila" gripa i visoka temperatura, pa su tako trening vodili pomoćnici Dražen Brajković i Igor Jukić. Na tom uglavnom šuterskom treningu nije bilo Nikole Vujčića, Gordana Giričeka i Marka Popovića, no oni bi se trebali priključiti danas tijekom dana, dok su iz svih kombinacija za nastup ispali Zoran Planinić (zbog ozljede gležnja) i Marijo Stojić (ozljeda stopala).

Premija za pobjedu - 100.000 DEM

Izborniku Davitkovu na raspolaganju su desetorica igrača: Naumoski, Stefanov, Kurtović, Jovanovski, Srbinovski, Blaževski, Šljivančanin, Gečevski, Čekovski i Bocevski, a još jedna činjenica da gosti u Križevce ne dolaze sa bijelom zastavom - predsjednik MKS-a Leonid Gajdadžiev najavio je u slučaju pobjede premiju igračima od 100.000 DEM.

Makedonska reprezentacija jučer je odradila i prvi trening u dvorani u Križevcima što je znak da gosti vrlo ozbiljno shvaćaju ovaj susret. "Hrvatska je u ovom suretu favorit, no mi se sigurno nećemo predati i ukoliko nam se ukaže šanse za pobjedu, mi ćemo je iskoristiti", komentirao je izbornik Jordančo Davitkov. Makedonci su dosta neugodni na bekovskim pozicijama gdje dominiraju jedan od najboljih europskih playmakera Petar Naumoski i Vrbica Stefanov. Naumoski zbog ozljede nije dosta dugo igrao i trenutno je bez kluba, te je njegova forma velike nepoznanica i za Spahiju i za gostujućeg izbornika.

Baš na tim bekovskim pozcijima naša je izabrana vrsta "najtanja" jer nedostaju Stojić, Krstić, Mulaomerović i Sesar, te će dosta toga ovisiti o igri mladog Popovića i Anzulovića, no ipak ogromna prednost trebali bi biti naši centri. Vujčić u Asvelu posljednje vrijeme igra odlično, kao i Skelin u slovenskoj Krki, dok je Žižić konstantno dobar u redovima splitskih "žutih". Mi smo uvjereni u našu pobjedu iako su Makednoci dosta neugodni, posebno na tim bekovskim pozicijama. Ipak naša centarska linija trebala bi obaviti glavni dio posla", komentirao je Spahijin pomoćnik Dražen Brajković.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Košarka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!