Rukomet

Metković i Zagreb i dalje nižu pobjede

Davor Sajko • nedjelja, 07.10.2001.

U sjeni odlučujuće kvalifikacijske utakmice "kockastih" odigrano je i treće kolo 1. A lige za rukometaše. Još je u petak u Ivancu Varteks tijesno slavio protiv domaćina, dok je u subotu na rasporedu bila većina utakmica trećeg kola. U Zagrebu su gostovali Metkovci kod novog prvoligaša Dubrave. Nakon što su odradili kazne s kraja prošle sezone Metkovci su u punom sastavu "pregazili" Dubravu na njihovom parketu. Do deset minuta prije kraja prvog dijela domaća je momčad imala prednost, međutim u nastavku ovogodišnji hrvatski predstavnik u Ligi prvaka pokazao je svoje pravo lice i odlučio susret u svoju korsit. Najefikasniji su u pobjedničkoj momčadi bili Kaleb i Goluža s po pet postignutih pogodaka, dok je kod domaćina prvi strijelac bio Jurišić s identičnim brojem pogodaka.

Kao i Metkovci i Zagrebaši su u ovom kolu gostovali. U Karlovcu su Zagrebaši vodili tijekom cijelog susreta i nisu dopustili Karlovcu da iznenadi i ugrozi pobjedu. Višnić je s devet pogodak bio najefikasniji Karlovčanin, dok je Lazarov s dva pogotka manje bio najefikasniji Zagrebaš.

Umag na svom parketu protiv Đakova nije dopustio iznenađenje, isto kao i Crikvenica protiv čakovečkog Pipo IPC-a. Medveščak je iznenađujuće teško došao do boda protiv pulske Arene. Tek su u posljednjim minutama susreta "Medvjedi" izvukli bod. Slično je bilo i u Rijeci gdje je Zamet ugostio splitski Brodomerkur. Riječani su u jedinom nedjeljnom susretu došli uz velike muke do boda. Susret Moslavine i Bjelovara odgođen je zbog nastupa Kutinjana u Kupu EHF-a.

Rezultati: Zamet - Brodomerkur 21:21, Crikvenica - Pipo IPC 29:21, Karlovac - Zagreb 24:27, Dubrava - Metković 18:35, Medveščak - Arena 21:21, Umag - Đakovo 31:18, Ekol Ivančica - Varteks 21:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!