Sportaši u mreži

Belgijanci pričaju samo o nogometu

Sportaši U mreži • petak, 05.10.2001.

Puno pozdrava svim posjetiteljima Sport Neta iz Belgije. U ovom trenutku vjerojatno i ne baš najomiljenije nam države, pretpostavljate zbog čega naravno, to je kvalifikacijska utakmica između reprezentacija Belgije i Hrvatske koja će konačno odlučiti tko će na svjetsko prvenstvo u Japan i Koreju. Odmah na početku da kažem da su sve belgijske sportske novine i televizje okupirane samo tim događajem, svi ostali sportski događaji su nekako u drugom planu. Mislim da će svima biti zanimljivo šta piše belgijski tisak o toj utakmici, a ja sam u prilici da vam to i prenesem. Iz Belgije se javlja Sport Netov Sportaš u mreži - Jeronimo Šarin.

Uglavnom svi vodeći dnevni listovi, kao što su Standard, Le Soir, Het Nieuswblad, Het laatste nieuws bave se problematikom ozlijeđenih igrača i smatraju da će ona momčad koja bude nastupila kompletnija imati puno više šansi za pobjedu. Posebno ih interesiraju ozljede naših igrača, pa se tako može pročitati da Niko Kovač i Mario Stanić sigurno neće nastupiti, a da su Tudor i Bokšić vrlo upitni, koliko je to točno pokazat će subotnja utakmica.

Što se tiče njihovog sastava izgleda da će biti u najboljem izdanju, vjerojatno s Marcom Wilmotsom na čelu iako se mislilo da zbog ozlijede ligamenata koljena neće nastupiti, ali on hoće da nastupi pod svaku cijenu i moram reći da ga novinari zbog toga dižu u nebesa. Zanimljiva je i činjenica da gotovo svaka novina ima po jednog Hrvata, koji igra ili je igrao nogomet u Belgiji, koji komentira snagu protivnika i prognozira rezultat. Pa se tako mogu čitati male kolumne Tomislava Ivića koji govori da naša igra najviše ovisi o Robertu Prosinečkom, zatim Branko Strupar koji govori da je Belgija veliki favorit (nisam siguran da zaista tako i misli), zatim Frane Bućan, ako se dobro sjećam i on je nogometaš koji je igrao za Šibenik i još neke hrvatske klubove, pa nakon toga otišao u Belgiju. Josip Skoko također je čest gost novina kad se razgovara o ovom pitanju i još mnogi drugi.

Pošto i mene sve to iskreno zanima malo sam više pokušavao doći do informacija o načinu igre koji će Belgija predstaviti i iz svih intervjua sam zaključio da će igrati dosta povučeno, jer je njima dovoljan i bod, a nama igra samo pobjeda. Iako oni govore kako im je potreban samo bod mislim da bi stvarno trebali pripaziti na jednog igrača koji je u velikoj formi, to je napadač Genka i suigrač Josipa Skoke, Wesley Sonck koji je u dosadašnjih sedam utakmica Belgijske lige postigao 9 pogodaka.

Eto toliko o toj famoznoj utakmici nadam se da sam iznio bar neke korisne informacije, iako i nisam bogzna kakav poznavatelj nogometa. Za kraj ipak malo o košarci koja je ujedno i moj posao. Prošlu subotu počelo je i prvenstvo Belgije, na startu je moja momčad Hasselt izgubila kod kuće od vrlo jakog Monsa, ali smo bili vrlo blizu pobjedi, što nas može i veseliti s obzirom da naša momčad ima uvjerljivo najmanji budžet u lizi.U prvoj utakmici postigao sam 9 poena, 6 skokova i 4 asista, mislim da sam mogao puno bolje, ali liga je tek počela i ima dosta vremena za dobre partije.. Ostali rezultati: Liege-Oostande 71-74 (Čizmić 10), Estampuis-Bree 80-74 (Čolak 7, Radoš 4), Leuven-Wevelgem 78-79 (Starčević 7), Antwerpen-Pepinster 71-69, Hasselt-Mons 80-83,

Eto toliko za ovaj put, puno pozdrava iz Belgije, uz želje našoj najboljoj selekciji da se izravno plasira na Svjetsko prvenstvo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!