Ostali sportovi

MLB: D-backsi pomeli Yankeese u prvoj utakmici

Tomislav Pacak • nedjelja, 28.10.2001.

Prva utakmica World Series, finala Major League Baseball, donijela je uvjerljivu pobjedu 9:1 domaćih Arizona Diamondbacksa protiv branitelja naslova New York Yankeesa. Kao i obično, presudna je bila raspoloženost pitchera, a u tom dvoboju je D-Back Curt Schilling u potpunosti nadigrao indisponiranog Mikea Mussinu.

"Bio sam jednostavno grozan", izjava je koja dovoljno govori o izvedbi Mussine, koji je ove godine pojačao Yankeese. New York je, istina, poveo u prvom inningu, no Craig Counsell, jedini D-Back s prstenom pobjednika, izbacio je lopticu upućenu od Mussine u gledalište, za svoj drugi home-run playoffa, i izjednačenje rezultata. U trećoj dionici dvoboja Luis Gonzalez imao je two-run HR (dva poena), a taj inning je Arizona dobila sa 4:0, pa je utakmica bila uglavnom riješena. Manager Yankeesa Joe Torre je tada zamjenio Mussinu, no bilo je prekasno za povratak protiv raspoloženog Schillinga, koji je još neporažen u ovogodišnjem doigravanju (4-0).

Arizona je najmlađa ekspanzijska momčad koja je ikad došla u World Series, no to ih nije omelo da nadigraju slavne Yankeese. Takav pozitivan pristup D-Backsa garantira odličnu seriju, jer je već prva utakmica pokazala da New Yorku, unatoč prognozama, neće biti lagano. Prvoj utakmici svjedočilo je 49,646 gledatelja na Bank One Ballparku, a na istom stadionu je večeras i druga utakmica, u kojoj će Andy Pettitte (Yankees) pokušati nadigrati pitchera D-Backsa, odličnog Randya Johnsona.

Rezultat: Arizona Diamondbacks - New York Yankees 9:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!