Korea/Japan 2002

Turska - Kina: Turci izborili osminu finala

Nikola Movrić • četvrtak, 13.06.2002.

Turska je u ovoj utakmici bila favorit, pa bi sve drugo osim njihove pobjede bilo veliko iznenađenje. Da bi se plasirali u drugi krug, Turskoj je bila potrebna visoka pobjeda, a to su osigurali već u početku utakmice, kad su već u 9. minuti vodili 2:0. Istovremeno, za prolaz Turske je Brazil morao pobijediti Kostariku, što se i dogodilo.

Turska je povela već u 6. minuti. Hasan Şaş je lijepo iskoristio grešku kineske obrane i preciznim udarcem pogodio gol Kine. U 9. minuti ponovo šok za Kinu. Ovog puta se pred vratima sam snašao Bülent, te glavom pogađa za vodstvo Turske 2:0. Kina je svoju prvu priliku imala u 29. minuti, ali Chen Yang pogađa samo vratnicu.

U drugom poluvremenu nastavila se nadmoć Turaka. Pogotovo nakon isključenja na kineskoj strani. Shao je tako postao prvi igrač Kine, koji je dobio crveni karton na Svjetskom prvenstvu, nakon grubog prekršaja nad Emrem Belozogluom. U 71. minuti Hakan Sükür je mogao zabiti i treći pogodak za Tursku, ali je vratar Jiang dobrom reakcijom obranio taj udarac. Turci su ipak postigli svoj treći pogodak, pet minuta prije kraja preko Ümita Davale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!