Korea/Japan 2002

Scolari: "Svi nas vide kao favorite"

Igor Dragozetić • četvrtak, 13.06.2002.

Posljednje kolo skupine C nije ponudilo nikakva iznenađenja. Brazil je deklasirao Kostariku, Turska pregazila Kinu. Luiz Felipe Scolari, trener "Carioca" osvrnuo se na prvu fazu natjecanja: "Jasno nam je da nas ljudi vide kao favorite, ali mi se takvim ne smatramo. Moramo ići korak po korak. Sada dolaze teške utakmice. Moramo biti svjesni snage i mogućnosti i pripremati svaku utakmicu za sebe. Sada se treba pripremiti za nadolazeće izazove."

Unatoč povratku kući, strateg Kostarike Alexandre Borges Guimaraes nije bio razočaran: "Malo smo tužni zbog poraza, ali možemo biti ponosni na igru koju smo prikazali. Mi smo ovdje došli pokazati da je naš nogomet napredovao i mislim da smo u tome uspjeli. Najbolji pokazatelj je bila i ova današnja kvalitetna i uzbudljiva utakmica.

Şenol Günes, izbornik Turske izrazio je svoje zadovoljstvo: "Obećali smo Turskoj odlazak na prvenstvo, a zatim prolaz dalje. Ovdje nam je sve išlo po planu. Malo razočaranje bio je remi s Kostarikom, ali zato je današnja pobjeda bila sasvim zaslužena."

Bora Milutinović bio je svjestan mogućnosti "svoje" Kine: "Kada se izgubi, mislim da nije pametno tražiti isprike, ali ovo je ipak naš prvi nastup na Svjestkom prvenstvu. Trudili smo se i mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!