Ostali sportovi

NHL: Novi shutout Patricka Roya

Tomislav Pacak • četvrtak, 04.04.2002.

Slika 1 od 1.

Duga, naporna, ali i uzbudljiva regularna sezona National Hockey League primakla se samom kraju, većini momčadi ostalo je još pet utakmica do 82, koliko ih u NHL, kao i u NBA, odigraju hokejaške momčadi diljem SAD-a i Kanade. No bez obzira na skori završetak sezone, još uvijek je par playoff mjesta slobodno, pa se tako na Istoku za doigravanje bore Montreal Canadiensi i Washington Capitalsi, dok osmo mjesto zapadne konferencije drži Edmonton, ali s tek tri boda prednosti ispred Vancouvera i Dallasa. Što se ostalih momčadi tiče, Detroit je još prije osigurao "President's Trophy", naslov najbolje momčadi regularne sezone, i više nego zasluženo, jer Red Wingsi su u svakom pogledu dominirali ligom kroz cijelu sezonu. Prvi nositelj Istoka će po svemu sudeći biti Boston, ne prestignu li ga u posljednjih desetak dana Philadelphia ili Toronto, dok se za drugo mjesto Zapada bore Colorado, San Jose i Chicago.

Washington je sinoć zabilježio četvrtu pobjedu zaredom, te sedmu u osam susreta koliko su ih odigrali otkad su mijenjali ponajboljeg igrača Adama Oatesa u Philadelphiju. Sinoć su u glavnom gradu svih Amerikanaca sa 4:1 porazili Tampa Bay Lightning, Capsi su ponovno odigrali kako i treba momčad koja se svim srcem bori za playoff. Braniči Sergej Gončar i Sylvain Cote donijeli su Capsima vodstvo od 2:1, koje je s dva pogotka dodatno učvrstio Peter Bondra, najbolji strijelac Washingtona. Jedini gol za Tampu zabio je Brad Richards, premalo protiv Capitalsa koji tek sad, pri kraju sezone, igraju onako kako su navijači i stručnjaci očekivali uoči sezone, kada su bili najavljivani kao možda i najbolja momčad istočne konferencije.

Ipak, tu krunu još uvijek drže New Jersey Devilsi, aktualni prvaci istočne konferencije zadržali su sedmo mjesto Istoka pobjedom u Raleighu kod Caroline sa 3:2. U utakmici promjena vodstva, poveli su Devilsi pogotkom Patrika Eliasa, Carolina se vratila golovima O'Neilla i Svobode, da bi prvo Sergej Brylin, a potom i Jamie Langenbrunner u potpunosti promjenili rezultat u korist New Jerseya. Martin Brodeur obranio je 24 udarca Hurricanesa, koji su se porazom doveli u pomalo neugodnu situaciju, jer Washington zaostaje samo četiri boda u lovu na prvo mjesto Southeast divizije, koje automatski donosi playoff.

U još jednoj važnoj utakmici, Dallas se zahvaljujući vlastitim pogreškama doveo u vrlo tešku situaciju, naime, Starsi su u porazu od St. Louisa od 2:1 propustili iskoristiti šest prilika s igračem više, da bi potom u produžetku dopustili pobjednički pogodak Pavola Demitre za Blues. Prije toga, strijelci u regularnom dijelu bili su Randy McKay za Starse i Mike Eastwood za Blues. Iako više nema rezultatskih motiva igrati s visokim intenzitetom, Detroit je i sedmu utakmicu zaredom osvojio barem bod, Red Wingsi su u Anaheimu izvukli 1:1. Poveli su domaći golom Jeffa Friesena s igračem više, no samo da bi Luc Robitallie 30. golom sezone vratio rezultat u egal, prešavši granicu od 30 golova i četvrtu sezonu zaredom. Colorado je predvođen hat-trickom Stevena Reinprechta "samljeo" Atlantu sa 6:0, a treba spomenuti i novi, deveti shutout vratara Avsa Patricka Roya, čime predvodi ligu, još jednom potvrdviši se kao glavni kandidat za Vezina trophy (za najboljeg vratara), a možda i titulu MVP-a (najkorisnijeg igrača).

Rezultati, srijeda 3. travnja: Colorado - Atlanta 6:0; Chicago - Nashville 1:3; Florida - Pittsburgh 3:2; Buffalo - N.Y. Islanders 1:1 (pr.); Washington - Tampa Bay 4:1; Carolina - New Jersey 2:3; Dallas - St. Louis 1:2 (pr.); Anaheim - Detroit 1:1 (pr.)

Poredak prvih osam momčadi i najbližih pratitelja:
Istočna konferencija: Boston 96, Philadelphia 92, Carolina 83*, Toronto 91, Ottawa 91, N.Y. Islanders 86, New Jersey 85, Washington 79 ... Montreal 79 (utakmica manje), Buffalo 75
Zapadna konferencija: Detroit 114, Colorado 94, San Jose 91*, Chicago 91, Phoenix 89, St. Louis 88, Los Angeles 87, Edmonton 87 ... Vancouver 84, Dallas 84 (utakmica manje)
*- vodeće momčadi divizija imaju automatski playoff status, bez obzira na bodove

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!