Ostali sportovi

I Mladostaši dobili sponzora

Iva Janežić • petak, 05.04.2002.

Povodom promjene imena muškog odbojkaškog kluba "Mladosti" u "Mladost-Regent", u prostorijama kluba održana je press konferencija. Naglasak je bio upravo na promjeni imena, ali govorilo se i o dosadašnjim rezultatima te daljnjim planovima muške i ženske ekipe.

Potpredsjednik kluba Gordan Ivanišević najzaslužniji je za jednogodišnji ugovor sa splitskom pivovarom. Ivanišević je istaknuo važnost ovog sponzorstva: "Ostvarila nam se želja da imamo sponzore za obje ekipe. Pivovarna Regent postoji svega nekoliko mjeseci, ali je ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo jer je muška ekipa Mladosti već godinama nedodirljiva u hrvatskoj ligi. Osim toga, sponzoriranje odbojkaškog kluba je znatno jeftinije od nekih drugih sportova."

Nakon upoznavanja s novim sponzorom koji, kako smo saznali, rade po izvornim njemačkim receptima, treneri muške i ženske ekipe osvrnuli su se dosadašnji dio sezone i daljnje planove. Trener Mladosti Regenta, Igor Arbutina izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima: "Osvajanjem Kupa ostvarili smo zacrtani cilj, a sada nas čeka playoff. Tu je, pak, sve otvoreno, no mi ćemo svakoj utakmici pristupiti s punom ozbiljnošću, a tek kasnije ćemo razmišljati o sljedećem protivniku. Smatram da smo sposobni osvojiti i prvenstvo, a onda je sljedeće sezone bitno napraviti i veći korak u Europi. Eventualna pojačanja bi omogućila da bljeskovi kao protiv «Budvanske rivijere» postanu naša stvarnost i realnost."

Arbutina se osvrnuo i na ozljedu mladog Tonija Kovačevića koja je došla u nezgodno vrijeme: "Tony neće igrati u prvom krugu playoffa, no za drugi krug će biti spreman. On je izuzetno mlad i perspektivan igrač, tako da ga ne želimo forsirati. Krenut ćemo s istim sastavom kao i na Kupu koji smo superiorno osvojili."

Trener ženske ekipe Mladost Pompea, Nenad Komadina također je zadovoljan igrom svoje ekipe: "Ulaskom u finale Kupa ostvarili smo veliki rezultat, a i prva pobjeda u playoffu protiv Osijeka daje nam dodatno samopouzdanje. U drugom krugu će nas najvjerojatnije dočekati Kaštela, a onda je sve moguće. U svakom slučaju, dat ćemo sve od sebe."

Pozitivni rezultatski i organizacijski trendovi se nastavljaju u Mladosti. Sljedeće godine se ide na nedodirljivost u muškoj i ženskoj konkurenciji, a kako su krenuli, ta superiornost uopće nije upitna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!