Ostali sportovi

NHL: Montreal pobjegao Washingtonu

Tomislav Pacak • petak, 05.04.2002.

S osam utakmica sinoć se nastavila National Hockey League, približivši se još više kraju regularnog dijela, pola momčadi će za deset dana početi razmišljati o tome što su učinili krivo ove, a što mogu popraviti iduće sezone, dok će 16 najboljih klubova krenuti u borbu za Stanley Cup, najteže osvojivu "kantu" u hokeju na ledu. Sinoć se Montreal ponovno "ugurao" među tih 16, pobjedom nad Philadelphijom Canadiensi su pobjegli na dva boda prednosti Washingtonu u borbi za osmo, i posljednje playoff mjesto na Istoku. Drugdje, San Jose se novom pobjedom približio prvom divizijskom naslovu u povijesti kluba, dok su Rangersi dobili i treću utakmicu zaredom, no nažalost za navijače New Yorka, prekasno, Habsi i Capsi pobjegli su predaleko.

Igračima Montreala jasno je da je njhova playoff sudbina u njihovim rukama, pobijede li sve u preostalih pet utakmica slavna kanadska momčad ponovno će u doigravanje, bez obzira na rezultate Washingtona. Habsi su se tako i postavili u Philadelphiji, odigravši čvrsto u obrani i dobro napadu, za pobjedu nad Flyersima od 3:1. Andrej Makarov je s golom i asistom bio najbolji Canadien, pridružili su se s golovima i Richard Zednik i Bill Lindsay, dok je ponovno briljantan na golu bio Jose Theodore sa 23 obrane, nastupivši 14. put zaredom, što je rijetko u NHL. S druge strane, Flyersi su prvi puta u tri godine izgubili pet utakmica u nizu, jedini gol za domaćine postigao je Mark Recchi, no Flyersima će trebati više, puno više u playoffu, od kojega mnogo očekuju.

San Jose Sharksi postali su dio NHL-a 1991. godine, i trebalo im je samo deset godina da postanu prepoznata sila u najjačoj hokejaškoj ligi svijeta. Pobjedom od 5:2 nad Phoenixom Sharksi su se približili prvom divizijskom naslovu u kratkoj povijesti franšize, pobjegavši upravo Kojotima na četiri boda prednosti. Presudila je sjajna druga trećina San Josea, kada je Patrick Marleau izjednačio na 2:2, Teemu Selanne donio 3:2, a Mike Ricci krajem iste trećine postigao gol za 4:2. Golove za Phoenix, koji će usprkos porazu vjerojatno, a pomalo iznenađujuće, uspjeti ugurati se u playoff, postigli su Branko Radivojević i Andrej Nazarov. Los Angeles se izjednačio s Phoenixom na petom mjestu Zapada slavivši sa 3:0 protiv nemotiviranih Red Wingsa, uvjerljivo najbolje momčadi regularne sezone. Prevagu je donio odlični Felix Potvin na golu Kingsa sa 31 obranom, dok je Jason Allison sudjelovao u sva tri pogotka LA-a, postigavši jedan i asistiravši za dva. Kraljevi su tako i deveti puta zaredom ostali neporaženi kod kuće, a nije nemoguće da se iste momčadi susretnu i u prvom kolu playoffa, kao i prošle godine kada su Kingsi napravili veliko iznenađenje izbacivši Detroit.

New York Rangersi pronašli su kakvu-takvu formu tek sada pred kraj sezone, kada je prekasno za uglavnom sve playoff snove. U 4:2 pobjedu protiv Toronta najviše su ugradili Pavel Bure (dva gola) i Eric Lindros (gol i asist), dok je rookie vratar Dan Blackburn obranio 35 udaraca Maple Leafsa. Ne dogodi li se kakav veliki preokret (dakle ne izgube li Capitalsi i Canadiensi sve utakmice do kraja), Rangersi će petu sezonu zaredom propustiti playoff, što im je prvi takav niz od 1950-55.

Rezultati, četvrtak 4. travnja: San Jose - Phoenix 5:2; Boston - N.Y. Islanders 1:2 (pr.); Tampa Bay - Pittsburgh 4:2; Calgary - Minnesota 4:3; Columbus - Nashville 2:1; Los Angeles - Detroit 3:0; Philadelphia - Montreal 1:3; Toronto - N.Y. Rangers 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!