Ostali sportovi

Split 1700 u poluzavršnici prvenstva

Baldo Leburić • utorak, 09.04.2002.

SPLIT 1700 – PULA Istarska banka 3:1 (25:17, 20:25, 25:16, 25:16)
Mala dvorana SC Gripe. Gledatelja 300. Suci: Rajković (Rijeka) i Vedriš (Zagreb)

Split 1700: Šegvić (4), Balić, Desnica (8), I.Kamenjarin (14), Prnjak (11), Romić (20), Sabljić (11), Ukić, Subotić, Milanović, Marinović, Mrše.

Pula IB: Milin (6), Dudić (9), Mamić (22), Račić, Filmanovch (4), Kralj, Belušić, Kaleb, Stjepanović, Breščić (1), Stojadinović, Janković (8).

Odbojkašice “SPLIT 1700” pobjedom nad ekipom “Pule IB” plasirale su se u polufinale doigravanja 1.ženske odbojkaške lige ostvarivši na taj način najveći uspjeh u povijesti kluba.

Naime , nakon poraza u Puli s rezultatom od glatkih i po poenima uvjerljivih 3 : 0 splitske su odbojkašice ovog vikenda smogle snage te u dva navrata pobijedile izuzetno kvalitetne Puljanke s po 3:1 u setovima i to u razmaku od dvadesetak sati. Nitko, pa ni oni najžešći splitski poklonici ovog najljepšeg ženskog sporta nisu očekivali ovakav rasplet, pogotovo nakon briljantnih pobjeda Pule u Kupu protiv Rijeke i Splita.

U izuzetno angažiranoj igri i borbi za svaki poen prednjačile su tehničarka Tihana Šegvić i kapetan Jelica Romić, no uz bok su im bile Ivana Kamenjarin,prva violina koja se potpuno podredila potrebama orkestra,Tamara Desnica i Mira Prnjak, cure od maksimalnog pouzdanja,samouvjerena Irena Sabljić i libero Tonka Mrše. Balić i Marinović su ovaj put bile u epizodnim ulogama, Milanović, Ukić i Subotić su uglavnom navijale, ali dolazi i njihovo vrijeme. Slijedeće subote čeka ih prva polufinalna utakmica u gostima s Rijekom, koja je dvaput u 24 sata dobila velikogoričku Azenu.Drugo polufinale je u Kaštelima, stiže Mladost Pompea.

Nakon drugog susreta tehničarka Splita - Tihana Šegvić nam je kazala: ‘’Znale smo da možemo dobit’ i ovo je stvarno veliki uspjeh za klub i za svaku od nas. Igrale smo prvu utakmicu odlično, neki dobar, pozitivni duh je bio u ekipi , sad idemo dalje , i uz ovakvu fanatičnu podršku s tribina nadamo se finalu s Kaštelima.’’

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!