Ostali sportovi

Majstoroviću zagrebački K-1, Božić nokautirao Jugoslavena

Alan Sinovčić, Martina Biljan • nedjelja, 14.04.2002.

Dugo iščekivani borilački spektakl u Zagrebu, poznati K-1 turnir održan je sinoć u punoj dvorani Doma sportova i ponudio večer punu dobre borbe, udaraca, nokauta, ali ne i previše krvi, barem ne koliko se možda očekivalo.

Po prvi puta pred svojom publikom u jednoj profesionalnoj bokačkoj borbi nastupio je Stjepan Božić i pobijedio Jugoslavena Milojka Pivljanina, nokautom u trećoj rundi. Prestižni K-1 turnir pripao je Hrvatu sa švicarskom putovnicom Petru Majstoroviću, koji je u finalu bio bolji od favorita Xhavita Bajramija.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

U uvodnoj borbi po prvi puta u Hrvatskoj, a po osmi puta u profesionalnoj karijeri, nastupio je, i to pred svojom zagrebačkom publikom Stjepan Božić i pobijedio Milojka Pivljanina iz SRJ. Božić je bio bolji od prvog gonga i bilo je samo pitanje vremena kada će Pivljanin završiti na podu. Bio je to zanimljiv uvod u prestižno K-1 natjecanje u kojem je Božić pobijedio 11 centimetara višeg Pivljanina nokautom u trećoj rundi.

Prva K-1 borba bila je između našeg mladog Siniše Puljaka i Slovenca Danijela "Denija" Marhoda. Vidjeli smo dobru borbu, s mnogo udaraca u kojoj je naš borac uglavnom koristio ručne, odnosno boksačke tehnike. Već u prvoj rundi Puljak je uspio srušiti slovenca i ostvariti pobjedu.

U drugom meču balkanski i mediteranski prvak 2001. u kickboksu Dragan Jovanović nije uspio uzmaći brzom i spretnom Xhavitu Bajramiu (Švicarac kosovskog podrijetla), inače po mnogima favoritu turnira, koji ga je uspio "srediti" nogom u glavu .

Jedna od najvećih zvijezdi večeri Siniša Andrijašević, koji je ujedno bio i favorit publike nije baš zablistao u borbi protiv Ede Tachija iz BiH, ali ga je ipak uspio pobijediti, i to nakon što je sudac prekinuo meč zbog razbijene Tachijeve arkade zbog koje, kako smatra sudac, nije mogao nastaviti meč.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Treća borba bila je između Švicarca hrvatskog podrijetla Petra Majstorovića i Turčina Ergina Solmaza. Švicarac našeg gore list kružnim je udarcem nogom u glavu nokautirao Ergina Solmaza iz Turske. Prvu polufinalnu pobjedu odnio je Xhavit Bajrami u borbi protiv našeg Siniše Puljka, koji je pred kraj borbe lagano gubio na snazi, a samo sa boksačkim tehnikama se nije moglo protiv puno iskusnijeg Bajramija. Druga polufinalna borba između Petra Majstorovća i Siniše Andrijaševića do samog je kraja bila neizvjesna. Prve dvije runde Andrijašević je bio nešto bolji, ali je u trećoj Andrijaševića Majstorović dva puta bacao na pod. Suci su pobjedu dali ipak Andrijaševiću, što je izazvalo negativne reakcije publike, koja je smatrala da je pobjedu zaslužio Majstorović. Mišljenja smo kako je Andrijašević ipak zasluženo pobijedio, jer se, za razliku od amaterskog boksa, ovdje svaka runda boduje zasebno, a bilo je očigledno da je Andrijašević u prve dvije runde bio bolji.

No, ipak se u finalu protiv Bajramija borio Majstorović jer je Andrijašević odustao zbog povreda glave koje je zadobio u polufinalnom meču protiv Majstorovića. Meč je nakon tri runde završio neodlučeno pa je odboksana još jedna runda, a slavio je Hrvat sa švicarskom putovnicom Petar Majstorović. Majstorović je tom pobjedom zaradio pozivnicu za kvalifikacijski turnir koji će se održati u Las Vegasu.

U pauzama između K-1 mečeva održane su još i dvije borbe u Super fightu. Dvoboj Azema Maksutaja (Švicarska) i Vitalyja Ohramenka (Rusija) završio je neodlučeno nakon pet rundi vrlo dobre borbe. Drugi Super fight završio je pobjedom Nikole Dimkovskog nad našim Sanjinom Kaduncem koji je predao meč zbog povrede.

Sve u svemu vrlo živopisna večer, koja je na kraju postala prenoporna zbog dugotrajnosti, i ne baš zanimljivim nastupom naših mladih pripadnika glazbene estrade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!