Ostali sportovi

NHL: Završena regularna sezona

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 15.04.2002.

Nakon 1230 utakmica, nakon tisuća golova, nakon mnoštva sjajnih poteza, ali i ozljeda, nakon tuge i veselja mnogih igrača, momčadi i njihovih navijača, tek je sinoć, završetkom posljednjeg kola, postao poznat ždrijeb ovogodišnjeg playoffa u National Hockey League, a pobjednik kojeg će osvojiti prestižni Stanley Cup. Uoči posljednjeg dana znali su se putnici u doigravanje, kao i oni koji će ga pratiti samo na televiziji, no mnogo nositeljskih mjesta, pogotovo u zapadnoj konferenciji, bilo je nejasno. Tako su na Zapadu samo Detroit (1) i St. Louis (4) svoje pozicije znali i prije nedjelje, dok su se ostali borili za što bolja mjesta, ili pokušavali izbjeći sebi neugodne protivnike.

Na kraju, čini se da je najlošije prošao Vancouver, koji je u jednom danu s petog mjesta pao na osmo, i tako sebi "priuštio" okršaj s Detroit Red Wingsima, uvjerljivo najboljom momčadi regularne sezone. Colorado je bodom protiv Dallas kod kuće uspio izboriti drugo mjesto i dvoboj protiv neugodnog Los Angelesa, Chicago je shutotom protiv Columbusa osvojio peto mjesto i odlazak u St. Louis, dok će Phoenix Kojoti palice ukrstiti protiv San Josea u prvom krugu doigravanja zahvaljujući pobjedi protiv Nashvillea.

Na Istoku su stvari ipak bile jasnije, tek su NY Islandersi odlučivali tko će biti peti nositelj konferencije, dakle tko će u dvoboj protiv Toronto Maple Leafsa, a tko će kao šesti na Carolina Hurricanese. Kako Amerikanci nemaju riječ "kalkulacija" u svom rječniku, Islandersi su odigrali maksimalno protiv Philadelphie, i pobjedom 3:1 protiv Philadelphie prestigli New Jersey, i barem naoko, sebi priuštili teži ždrijeb jer Toronto bi svakako trebao biti bolja momčad od Caroline. Odlučio je pogodak Davea Scatcharda početkom treće trećine, do kraja im je samo trebao raspoloženi Chris Osgood, koji je sa 15 obrana sebi priskrbio 32. pobjedu u sezonu, što je rekord kluba. Jedini gol za Flyerse, koji u playoffu idu na Ottawu, postigao je Ruslan Fedotenko.

Vezane vijesti

Rezultati, nedjelja 14. travnja: N.Y. Islanders - Toronto 3:1; Colorado - Dallas 2:2 (pr.); Atlanta - Carolina 2:2; Florida - Tampa Bay 2:3 (pr.); Detroit - St. Louis 3:5; Chicago - Columbus 2:0; Minnesota - Edmonton 2:4; Phoenix - Nashville 6:4; Los Angeles - Anaheim 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!