Ostali sportovi

Splićanke u finalu!

Baldo Leburić • četvrtak, 18.04.2002.

Mala dvorana na Gripama. Gledatelja 1000
Druga polufinalna utakmica doigravanja za odbojkašice

Split 1700 - Rijeka KWSO 3:2 (25:20, 29:27, 21:25, 23:25, 15:10) Suci: K.Vedriš i Z.Hranić (oboje iz Zagreba)

SPLIT 1700: Mrše, Šegvić, S. Kamenjarin, Balić, Prnjak , Romić , Desnica , Marinović, Milanović, Sabljić , Subotić, Kamenjarin.
RIJEKA KWSO: Velenik , Dobrota , Miloš , A. Grbac, Lovrinov, Sršen , Maras, Kaštelan , Popović , I. Grbac , Sinovčić, Cigić.

Splićanke su ostvarile najveći uspjeh u povijesti svog kluba i pobjedama u dva izjednačena susreta protiv Rijeke KWSO uspjele ući u veliko finale prvenstva. Pred prepunim gledalištem, koje je nosilo Splićanke gledali smo veliki meč, više od dva sata divovske borbe, igre prepune atraktivnih poteza, ali i velikih pogreški koje nosi ovakav odlučujući susret.

Domaće sjajno počinju utakmicu, kontroliraju rezultat u prvom setu i uz male probleme na kraju dolaze do obećavajućih 1:0. U drugom setu – triller s nizom obrata. Riječanke su imale 22:18, Splićanke se vraćaju ,i uspjevaju realizirati tek četvrtu set loptu za 29 : 27.

Rijeka je ipak iskusna ekipa da bi se tek tako predala. Uz nezaustavljivu Sršen, dobitku dva naredna seta ,posebno, doprinose Kaštelan,Popović i Miloš. 2:2 i opet smo kao i u Rijeci nakon dva sata igre, na početku.

Tihana Šegvić otvara peti set s četiri odlična servisa,i uz neprelazan blok i dva "penala"’ domaće odlaze na, čini se nedostižnih 8:2. Ipak, Rijeka se vraća na 12:9, ali tada se ponovno raspucala I.Kamenjarin, a pobjedu za veliko slavlje u prepunoj maloj dvorani donosi Šegvić "kuhanjem ala Kirillova’’.

U sjajnoj atmosferi mladost je bila jača od iskustva, evropskog, kakvo imaju primjerice Velenik, Sršen i Kaštelan. U splitskom su sastavu tek tri iskusnije igračice, kapetan Romić, libero Mrše i tehničarka Šegvić, dvije dvadesetogodišnjakinje Sabljić i Prnjak, maturantica Tamara Desnica,dok su ostale djevojke, poput prve violine Ivane Kamenjarin, mahom u drugom razredu srednje škole, što znači da bi bez premca osvojile kadetsko državno prvenstvo. Sad im se otvorila prilika da uzmu seniorsko.

Protivnika će saznati u subotu,kad će u Kaštel Starom majstoricu odigrati - Kaštela Dalmacijacement i Mladost Pompea. Jučer su u Zagrebu bolje bile Mladostašice s uvjerljivih 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!