Ostali sportovi

NHL: Detroit na pragu finala Zapada

Tomislav Pacak • petak, 10.05.2002.

Neizvjesnost i izjednačenost glavne su odlike ovogodišnjeg doigravanja u National Hockey League, no takva ocjena se ipak ne primjenjuje na jednu momčad - Detroit Red Wingsi pokazali su nekolicinu slabosti, no generalno, izgledaju kao uvjerljivo prvi favoriti za osvajanje ovogodišenjg Stanley Cupa. Čini se da je 6:1 Bluesa u trećoj utakmici konferencijskog polufinala bio samo labuđi pjev St. Louisa, već sinoć Red Wingsi su im uzvratili pobjedom od 4:3 čime je skupocjena momčad Detroita povela 3-1 i približila se na korak finalu Zapada. Drugdje, Carolina je nakon nevjerojatnog preokreta slavila sa 4:3 u Montrealu nakon produžetka, čime su Hurricanesi izjednačili na 2-2 u seriji, što je uostalom i stanje u svim serijama osim Detroitivoj.

Montreal je na domećem ledu naizgled krstario prema uvjerljivoj pobjedi i povećanju vodstva u seriji na 3:1, Andreas Dackell, Yannic Perreault i Sergej Berezin bili su strijelci za 3:0 Habsa. Međutim, u hokeju niti jedno vodstvo nije nedostižno ako dopustiš suparnicima da se vrate u igru, a upravo tu pogrešku učinili su Canadiensi u trećoj trećini. Sean Hill pokrenuo je stvari za Carolinu, a potpuni "uragan" u dvorani napravili su Bates Battaglia golom za 3:2, te rookie Erik Cole svojim četvrtim golom u playoffu, u trenutku kada je Carolina izvadila golmana ne bi li imala igrača više u terenu, samo 40 sekundi prije kraja. Naravno, Hurricanesi su prenijeli taj momentum i u produžetak u kojem je Niclas Wallin svojim prvim golom u playoffu donio veliku pobjedu gostima iz Raleigha. Pred 21 273 gledatelja, 37 obrana Josea Theodorea ovoga puta nije bilo dovoljno, a kod pobjednika je veteran Ron Francis dodao dva asista.

U St. Louisu je četvrta utakmica serije dobro počela za domaćine, no to je ujedno i sve dobro za njih u tom dvoboju - poveli su 1:0 pogotkom Scotta Younga. Nakon toga slijede četiri neodgovorena gola Red Wingsa, navijače su "zašutkali" golovima Brendan Shanahan i Jiri Fischer u prvoj trećini, Tomas Holmstrom u drugoj, te Steve Yzerman u trećoj. Na kraju su konačni rezultat za Blues uljepšali Scott Mellanby (sedmi pogodak u ovogodišnjem doigravanju) te Keith Tkachuk minutu i pol prije kraja s igračem umjesto vratara na ledu. Omjer udaraca na gol bio je, istina, u korist domaćina, Blues su natpucali Wingse sa 36:23, no gotovo nesavladiv bio je Dominik Hašek, "Dominator" je obranio 33 udarca Bluesa.

Rezultati, četvrtak 9. svibnja: St. Louis (4) - Detroit (1) 3:4 (1-3); Montreal (8) - Carolina (3) 4:3 (pr.) (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!