Ostali sportovi

NHL: Toronto poveo u finalu Istoka

Tomislav Pacak • petak, 17.05.2002.

Sinoć je utakmicom Caroline i Toronta započelo finale istočne konferencije, a bolje su startali Maple Leafsi koji su kao gosti slavili u Raleighu sa 2:1. Iako je možda Carolina noćas bila i bolja, raspoloženija i za gol opasnija momčad, treba odati priznanje igračima Toronta koji pobjeđuju u najvažnijim utakmicama sezone usprkos mnogim problemima koji ih ne zaobilaze, tu su na prvom mjestu ozljede. Čak osam igrača iz regularne postave Maple Leafsa ozljedilo se tijekom playoffa, a od izostanaka svakako najviše boli onaj Matsa Sundina, kapetana, najboljeg strijelca i igrača.

Slika 1 od 1.

Ali sinoć su ponovno iskočili neki drugi igrači, a kada je to bilo najpotrebnije, sjajno je igrala obrana, predvođena Curtisom Josephom. Poneseni publikom, poveli su domaći, Hurricanese je u vodstvo doveo Jeff O'Neill, dok su Maple Leafsi imali dva igrača manje na ledu, a čak je i taj gol upitan jer O'Neill je, barem po riječima Josepha, držao svoju palicu previsoko dok je postigao gol. Ipak, suci su nakon pregledavanja video-snimke (što je sudačka prednost o kojoj bi mogli razmisliti i u FIFA-i i UEFA-i) priznali pogodak Carolini, naravno, na zadovoljstvo prisutnih navijača.

Ipak, uporne Kanađane to nije previše omelo, Alexander Mogilny izjednačio je na 1:1 svojim osmim golom u ovogodišnjem doigravanju. Mogilny je, inače, ljetos došao u Toronta iz New Jerseya s kojim je osvojio Stanley Cup, no tijekom regularne sezone nije opravdao velika uložena sredstva, iako je odigrao solidno. Međutim, krilni igrač Leafsa namjestio je svoje nišanske sprave u playoffu, pogotovo je raspoložen bio protiv Ottawe u polufinalu kada je upravo on postigao gotovo sve klučne pogotke za kasnije konferencijske finaliste.

Gol odluke Toronto je postigao u drugoj trećini, igrača više iskoristili su golom Jonasa Hoglunda. Trener Leafsa, Pat Quinn, bio je objektivan u ocjeni susreta:" Bila je to tijesna utakmica večeras. Oni su imali puno dobrih šansi, trebali smo raspoloženog vratara". A takvog je Quinn dobio u liku i djelu Curtisa Josepha, koji je obranio 21 udarac Canesa, dok je njegov kolega na drugoj strani Arturs Irbe "skinuo" 22 udarca "Listova". Cujo je inače drugi dio regularne sezone proveo oporavljajući se od ozljede ruke, no čini se da je u pravi trenutak došao u pravu formu za kanadsku momčad. Vratar koji je poznat po svom nekonvencionalnom načinu branjenja, noćas je zabilježio svoju 57. pobjedu u playoffu.

Rezultati, četvrtak 16. svibnja: Carolina (3) - Toronto (4) 1:2 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!