Ostali sportovi

NHL: Hat-trick McCartya za 1-0 Red Wingsa

Tomislav Pacak • nedjelja, 19.05.2002.

Kao što je slučaj i u NBA, gdje mnogi vjeruju da će pobjednik finala zapadne konferencije kasnije postati i prvak, isto vrijedi i u National Hockey League gdje se očekuje da će pobjednik serije Detroit - Colorado lako u Stanley Cup finalu pobijediti Toronto ili Carolinu. A u tom "finalu prije finala", Detroit je prvi poveo, zahvaljujući sinoćnjoj 5:3 pobjedi protiv aktualnih prvaka. Junak utakmice za Red Wingse svakako je bio Darren McCarty koji je postigao svoj prvi hat-trick u playoffu, pomogavši tako Red Wingsima da obrane prednost domaćeg leda koju su zaslužili kao najbolja momčad regularne sezone.

Istina, u Joe Louis Areni nije počelo sve idilično za domaćine, Colorado je brzo pokazao zube i na samom početku prve trećine poveo golom svog kapetana Joe Šakića s igračem više, isključen je bio Brendan Shanahan. Na sreću Red Wingsa, ovo nije bio jedan od onih dana kada Patrick Roy ne može primiti gol, na 1:1 je svojim petim pogotkom u playoffu izjednačio Tomas Holmstrom, također iskoristivši igrača više na ledu. "Lavina" ponovno dolazi u vodstvo u drugoj trećini, no kako se pokazalo, ujedno i u svoje posljednje vodstvo na utakmici - Milan Hejduk postigao je gol za 2:1 nakon briljantne asistencije Alexa Tanguaya. Ipak, tri minute kasnije Brett Hull vraća sve na početak nakon asista rookiea Pavela Datsyuka.

A tada slijedi "McCarty party" - nakon minute i 18 sekundi u trećoj trećini krilni igrač Detroita postigao je svoj prvi pogodak u ovogodišnjem doigravanju, deset minuta kasnije dodao je drugi, a četiri minute prije kraja i treći pogodak. Zanimljivo, McCarty je samo jednom u karijeri postigao hat-trick, ali to nije bilo u pravoj već u egzibicijskoj utakmici. Konačni rezultat je za Avse tek malo uljepšao Alex Tanguay lijepim pogotkom, no prekasnim za bilo kakav preokret Avalanchea. U dvoboju možda i najboljih vratara svih vremena, Dominik Hašek obranio je 24 od 27 udaraca, a Patrick Roy 25 od 30 udaraca. No podsjetimo, Avsi nikada nisu izgubili playoff utakmicu nakon što je Roy primio pet ili više golova. Na pitanje hoće li im taj učinak ostati stopostotan odgovor će dati Red Wingsi u drugoj utakmici finala zapadne konferencije.

Danas svoju drugu utakmicu igraju Carolina i Toronto, prvu su dobili Maple Leafsi sa 2:1.

Rezultati, subota 18. svibnja: Detroit (1) - Colorado (2) 5:3 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!