Ostali sportovi

Hokej na travi : Poraz Hrvatske na startu kvalifikacija za EP

Danijel Kavelj • ponedjeljak, 08.07.2002.

U poljskom gradu Poznanu održava se kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo. Hrvatska u konkurenciji reprezentacija Švedske, Francuske, Slovenije, Poljske i Mađarske pokušava izboriti svoj prvi nastup na velikom natjecanju. Nažalost u svom prvom susretu, Hrvatska nije uspjela ostvariti željenu pobjedu, bolji od naših su bili Šveđani rezultatom 3:0 (1:0).

Hrvatska - Švedska 0:3 (0:1)
Hrvatska: Jakopović (gk), Vučković, Kavić, Slopar, Kranjčec(c), Musnjak, Somin, Jamičić, Abramović, Bauk, Vučić, Kordej, Završki, Vojnović i Perak(gk)
Žuti kartoni: Kranjčec, Završki, Jamičić

Švedani su poveli već u drugoj minuti iz kaznenog kornera, ali nakon toga su naši dominirali u igri, te su propustili iskoristiti nekoliko izglednih prilika (2 k.k.). Zadnjih desetak minuta prvog dijela Hrvatska je igrala s igračem manje, zbog dva uzastopna žuta kartona, ali i tada je bila ravnopravna. U nastavku agresivnija igra naše ekipe, ali dvijepogreške u obrani koštale su dva olako primljena gola sredinom drugog perioda. Do kraja bilježimo još dva kratka i pogodenu stativu, ali bez promjene rezultata. Konačan rezultat je svakako previsok, ali i pobjeda Švedana je zaslužena, jer su i oni imali nekoliko izglednih prilika iz kontranapada.

Sutra je na rasporedu utakmica protiv domaćina i glavnih favorita turnira Poljaka. Ostali rezultati danas: Francuska - Slovenija 6:0 Poljska - Madjarska 12:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!