Vodeni sportovi

Skiperi u iščekivanju regate

Igor Dragozetić • petak, 25.04.2003.

Prvi dan regate Jadranski dupin protekao je u znaku okupljanja jedrilica, skipera i posada koje će se sutra u 11 sati otisnuti na more. Prema posljednjim informacijama nastupit će osam jedrilica, pretežno tipa Bavaria, koje su tijekom današnjega dana pristigle iz Zadra. Skiperi su današnji dan iskoristili i za upoznavanje sutrašnje rute od uvale Čikat, oko otoka Suska i natrag do startne pozicije, što će iznositi oko 20 nautičkih milja.

Slika 1 od 1.
Foto: Bojan Purić

Večernji sati iskorišteni su za upoznavanje i pripreme za subotnji, glavni dan regate. Iako regata nije natjecateljskog karaktera svi sudionici se žele predstaviti u što boljem svjetlu, od prve europske posade sačinjene od gluhih i nagluhih osoba pa do višestrukog hrvatskog prvaka Rajka Kujundžića.

"Za sada smo zadovoljni razvojem ove manifestacije, međutim glavni događaj očekuje nas sutra i nadamo se da će vrijeme biti na našoj strani jer u tom slučaju uopće ne treba sumnjati i u konačnu uspješnost ove regate", izjavio je Slobodan Banašin, izvršni direktor Udruge skipera Jadrana, koja je jedna od suorganizatora ove regate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!