Zimski sportovi

Ludnica na Jelačić placu

Davor Sajko, Goran Pervan • ponedjeljak, 17.02.2003.

Oko 50.000 navijača je dočekalo hrvatsku skijašku reprezentaciju na glavnom zagrebačkom trgu nakon fenomenalnog uspjeha, prije svega Janice i Ivice Kostelića i njihove tri zlatne medalje s Svjetskog prvenstva u St. Moritzu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Uživali smo u pobjedama, uživamo i u slavlju. Poručili su navijači zlatnim Kostelićima, a na isti način uzvratili su i Janica i Ivica, i Nika i Ana, i cijela skijaška reprezentacija Hrvatska, nova velesila u alpskom skijanju. Bilo je divno vidjeti opet razdragane navijače i ponajbolje hrvatske sportaše u deliriju slavlja na krcatom Trgu. O brojkama će se opet raspravljati, većina "upućenih" drži da je zlatno medalje došlo pozdraviti 100.000 Zagrepčana. No, ono što je sigurno točno jest da je Trg bio preplavljen u ponedjeljak uvečer i da se još jednom pjevalo "Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta!"

Predvodnica dobrog raspoloženja, iako dodatnog poticaja nikome na bini nije trebalo (!), ponovno je bila odlično raspoložena Janica, baš kao i po dolasku s Olimpijskih igara prošle godine. Rasplesala se Janica, skinula jaknu, pozdravljala navijače, ili ukratko - zabavljala se baš kao što je i zaslužila.

Brojni navijači pjesmom su pratili događanja na bini, a mnogobrojni transparenti i navijačke majice, pa vatromet dodavali su zaokružen dojam još jedne ugodne šampionske večeri, unatoč temperaturi ispod ništice. Jedan od najuspješnijih transparenata bio je sljedeći: "Ja volim Janicu, mama Ivicu, tata voli Niku, mama Ivicu, a brat Anu!"

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Transparentom se okitila i cjelokupna momčad Dinama, koja se Kostelićima pridružila na bini, predvođena trenerom Ćirom Blaževićem, i uza transparent: "Mi želimo biti Gips, Janica i Ivica". A iz prvog reda ispred bine marljivo je i vrlo temeljito sve snimao Dubravko Šimenc digitalnim fotoaparatom!

Atmosferu je podgrijavao i voditelj Davor Dretar Drele, koji je svako malo davao riječ čas jednom, čas drugom nositelju zlatne medalje. "Najbolji ste! Uz ovakvu publiku uopće nije problem postati svjetski prvak", zahvaljivao se Ivica.

Dakako, nije slavlje moglo proteći bez svirke u izvedbi svjetskog slalomskog prvaka. Svirao je Ivica, iako su mu prsti promrzli, dobrih 20-tak minuta. A da bi prizvao malo toplijeg vremena zasvirao je i zapjevao "14 palmi"...,te između ostaloga i svoju popularni "Johnny be good".

Nakon otprilike dvostanog showa, odlično određeno vrijeme (!), skijaška je ekipa produžila u Gradsku kavanu pa na dodjelu nagrada Grada Zagreba. No, prije odlaska, odlično raspoložena Janica, nije propustila još jednom pozdraviti navijače, te uputiti i prijedlog: "Ako je tko zainteresiran za ženidbu Nike ili Ane, samo neka mi se javi pa ću ja dalje rješiti stvar!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!