Ostali sportovi

Mediteranske igre 2009. u - Italiji

Igor Dragozetić • subota, 18.10.2003.

Na današnjoj sjednici Međunarodnog odbora Mediteranskih igara u Almeriji donešena je odluka kako je grad domaćin Mediteranskih igara 2009., talijanska Pescara. Tako je propao i treći pokušaj Rijeke u nakani dobivanja domaćinstva Igara, koja je ovoga puta uložila mnogo truda no još jednom bez uspjeha...

Rijeka je već u prvom krugu glasanja dobila najmanji broj, od 22 glasa, tako da su u drugi krug ušli Pescara i Patras gdje su Talijani dobili 42 glasa, a Grci 36 glasova.

Prve reakcije našeg tabora iz Almerije obilježila je velika doza revolta. "Osjećamo se prevareni. Ne znam kakve ove uopće ima veze s duhom olimpizma odnosno kakve veze ovo ima sa sportom. Ne mogu razumjeti kako Mediteranske igre može dobiti Italija koja je ovu manifestaciju imala prije šest godina. Očito je da su Igre rezervirane samo za velike. Međutim mi ćemo u skladu s našim Krepat ma ne molat ustrajat da sve što smo htjeli napraviti, napravimo i bez ovih Igara, a ovaj rezultat glasanja ćemo shvatiti kao poruku da ovom Odboru nismo poželjni" - rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Nemam komentara na ovu odluku. Činjenica da je Igre dobila država koja je 1997. imala najlošiju organizaciju Mediteranskih igara, govori da je utjecaj velikih država na Mediteranu prevelik i da su one na taj način zaštićene." - izjavio je Luciano Sušanj.

Kakve će odluku donijeti naši predstavnici po pitanju budućnosti u Međunarodnom odboru Mediteranskih igara ostaje da vidimo s obzirom da su neslužbeno već najavljene ostavke, a prije samog odlaska spominjalo se i nenastupanje hrvatskih sportaša na Igrama ukoliko riječka kandidatura ne bude prihvaćena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!