Ostali sportovi

U subotu riječko "biti ili ne biti"

Bojan Purić, Željko Pendić • utorak, 14.10.2003.

Velika ekspedicija sastavljena od hrvatskih i riječkih sportskih i administrativnih dužnosnika kreće sutra u španjolsku Almeriju, na kongres Međunarodnog odbora Mediteranskih igara, gdje će se u subotu odlučiti o domaćinu Igara 2009. godine. Riječani su dvaput gubili Igre, a kako su se ovoga puta najbolje pripremili, svi su uvjereni kako će se u kuverti predsjednika Odbora naći upravo ime grada na Rječini.

Slika 1 od 1.
Foto: Bojan Purić

Na današnjoj konferenciji za novinare u salonu Grada Rijeke koju su domaćini bili mr.sc. Vojko Obersnel, gradonačelnk grada Rijeke, Luciano Sušanj, zamjenik gradonačelnika te Mihovil Dorčić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, nazočnim novinarima još jednom je predstavljena kandidatura grada Rijeke za Mediteranske igre 2009.

Gradonačelnik Vojko Obersnel ponovio je aktivnosti koje su učinjene do današnjeg dana a sve u svrhu što bolje promocije i dobivanju Mediteranskih igara. Kao najznačajnije aktivnosti istaknuto je formiranje sponzorskog poola MIR 2009. U tu svrhu izdvojeno je 13 milijuna kuna i to jedan milijun iz budžeta grada Rijeke, a 12 milijuna samofinanciranjem projekta kroz sponzorske ugovore. Rijeci je pružena politička i diplomatska aktivnost, na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske, Stjepanom Mesićem.

Kandidatura je prezentirana na svim većim inozemnim i domaćim manifestacijama i konferencijama, kao naprimjer na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Barceloni, Svjetskom atletskom prvenstvu u Parizu, Međunarodnom riječkom karnevalu, ATP turniru u Umagu....

Uz neizostavno lobiranje i službene susrete sa zemljama sudionicama Mediteranskih igara pomak je napravljen i u komunikacijskoj kampanji. 517 objavljenih članaka u inozemnim medijima, 827 u domaćim, štandovi, publikacija na 4 jezika, web stranica, megaboardi, torbe, kape, majice, ...

Hrvatski tim s 21 članom službene delegacije, 7predstavnika sponzora, organizacijsko osoblje grada Rijeke te 26 akreditiranih novinara iz Hrvatske putuje sutra u Almeriju, grad u kojem će se ove subote objelodaniti domaćin Mediteranskih igara 2009.

Predviđena je multimedijalna prezentacija u trajanju 20 minuta a posebni gosti prezentacijskog štanda kandidature grada Rijeke će biti u svijetu poznata sportska lica Goran Ivanišević i Davor Šuker.

Na upit novinara u slučaju ne dobivanja igara gradonačelnik je istaknuo da će to onda biti tužan dan, ali i da HOO mora dobro razmisliti o daljnjem sudjelovanju u organizaciji kao što je MOMI.

S motom "Imamo igre" u subotu od 17 h predviđen je program na riječkoj rivi koji će se nastaviti i u nedjelju ovisno o ishodu glasovanja.

Uz odluku u domaćinu sredozemne sportske smotre za 2009. godinu, predstavnici država odlučit će i o novom predsjedniku MOMI-a, jer se Francuz Claude Collard odlučio povući s tog mjesta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!