Tenis

Davis Cup: Kiša "pere" Valenciju

Ivor Krapac • ponedjeljak, 31.03.2003.

Početak tjedna koji donosi "sudar" reprezentacija Španjolske i Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa u Valenciji je obilježila kiša. Ponedjeljak je, zbog vremenskih neprilika, donio prekide u predviđenom programu treninga Nikole Pilića i Jordija Arresea...

Hrvatski reprezentativci su u punom sastavu, predvođeni Ivanom Ljubičićem, u Valenciji bili već u subotu. "Ljubo" je kraćim odmorom uspio "rehabilitirati" bolno rame, a u lovu na senzaciju važnu će ulogu imati i Mario Ančić, drugi singl, i Lovro Zovko, u parovima. Možda i Mario Radić, koji je prvi put u reprezentaciji...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Fraze "meč bez pritiska" i "ne možemo ništa izgubiti" u ovom slučaju zaista govore istinu - pobjeda bi bila velika, čak grandiozna, a poraz ne bi ostavio nikakve posljedice. Svjetsku skupinu ćemo, kako god završi, vidjeti i dogodine.

Španjolci se kompletiraju sporije, ali s razlogom. Albert Costa je, nakon polufinala Miamija, stigao jučer kasno navečer, a Carlos Moya, koji je na Floridi bio korak dalje, i također "pao" na Andreu Agassiju, dolazi večeras. Moyinu poziciju popunio je David Ferrer, koji je danas bio "sparing-partner" Alexu Corretji.

Na glavnom stadionu centra "Club de tenis de Valencia" trenirali su Costa i Juan Carlos Ferrero - dvojac koji bi mogao biti u konkurenciji za mjesto u singlu. Moya i Ferrero su igrali u prvom kolu protiv Belgije, obzirom na formu "kralja Umaga" i činjenicu da Ferrero dolazi iz obližnjeg Ontenientea, Arrese vjerojatno neće mijenjati dobitnu kombinaciju... Costa i Corretja su izgledniji u paru.

Četvorka koju bi, na crvenoj zemlji, svaki trener na svijetu volio imati na svojoj strani...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!