Ostali sportovi

Sport Net Cup: Borbene i atraktivne kvalifikacije

Igor Dragozetić • petak, 25.07.2003.

Kvalifikacijskim susretima danas je četrnaest momčadi tražilo jedno od četiri mjesta koja vode u glavni turnir Sport Net Cupa odbojkaša na pijesku. Ulazak među osmero izborili su Bešić i Pirogić, Kobilica i Bole, Radoš i Kašljević, te Karabaić i Mrakovčić.

Prvi su ulaz u glavni turnir izborili kvalifikacijski nositelji Bešić/Pirogić koji su teže od očekivanog pobijedili par Piljo/Pančić. Nositelji su prvi set izgubili rezultatom 10:12, no tada postavljaju sve na svoje mjesto i s 12:7 i 12:2 prolaze dalje. Ozren Pančić tako se već u prvom susretu oprostio s mogućnošću obrane naslova prvaka. Izostanak njegovog prošlogodišnjeg partnera Željka Ćurčića pokazao se ključnim.

Ulaz među osam najboljih osigurao je i slovenski par Kobilica/Bole. U prvom susretu prošli su kombinaciju Lugar/Sesar s 2:1 u setovima (12:9, 10:12, 12:7), a zatim su preko sunarodnjaka, oca i sina Doško, prošli dalje.

Vezane vijesti

Petrinjski duo Radoš/Kašljević iskoristio je dobar ždrijeb te je najprije lakoćom svladao Toića i Rošića (12:3, 12:3), a zatim je u najatraktivnijoj utakmici dana svladao i Gorana Orlića i Dejana Gržetića. Prvi set otišao je bez većih problema na stranu Petrinjaca 21:8, no drugi set donio je iznimnu borbenost i požrtvovnost. Na kraju Radoš i Kašljević pobjeđuju s 23:21.

Posljednji su pravo ulaska u glavni turnir izborili Karabaić i Mrakovčić. Najprije su lakoćom svladali Bajčića i Kosića, a zatim su protiv Vinka i Željka Orlića slavili s 2:1 u setovima (21:15, 20:22, 15:11).

Kvalifikanti se sutra pridružuju nositeljima u čijim je postavama došlo do promjena. Naime, zbog klubskih obveza Igor Omrčen nije mogao doći, te je njegovo mjesto zauzeo Miletić koji s Alenom Reićem ima status prvog nositelja turnira. Ozren Petrić također dolazi s drugim partnerom, nakon zdravstvenih problema Mate Leja. U glavnom turniru još su Ostrović i Tomić, te Tihomir Polgar i Siniša Karabaić.

Slika 1 od 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!