Ostali sportovi

Baseball u Hrvatskoj

nedjelja, 27.04.2003.

Baseball sezona u Hrvatskoj počela je prije više od mjesec dana, ali još nije kasno da se uključimo u ovu vjerojatno najkvalitetniju sezonu koju će Hrvatska vidjeti. Dovoljno je podsjetiti na prošlogodišnje finale u kojem je Kelteks na domaćem terenu u Karlovcu, u odlučujućoj sedmoj utakmici, u dodatnim izmjenama svladao Zagreb koji je vodio u seriji s 3:1. Nikad uzbudljivije finale, ali ovogodišnja sezona bi mogla ponuditi još više uzbuđenja.

Aktualni prvak Kelteks Karlovac pojačao se bacačem koji je nekada igrao u Minor League (druga po kvaliteti liga u SAD), Jimmyjem Summersom. Finalist Zagreb ostao je u istom sastavu, ali i s još jednom godinom iskustva, dok će se ove godine i Nada Split Ship Management uključiti u borbu za naslov. U Split je "sletio" japanski bacač Tetsuhira Monne, koji je prošle godine igrao u najjačoj ligi u Europi, nizozemskoj, a prije toga je igrao za najbolju japansku momčad - Tokio Yomiuri Giants.

Tu je uvijek jaka Vindija, a Medvednica će ipak biti samo "topovsko meso" za sve ostale ekipe. Zbog nesuglasica u Medvednici, skoro cijela prva ekipa je preko zime prešla u novi klub u Zagrebu - Novi Zagreb River Pirates koji se natječe u B ligi i zasada je bez poraza, te vrlo blizu ulasku u A ligu. U B ligi su još Purger iz Zagreba, Grabrik iz Karlovca i Donat iz Zadra.

Ovogodišnja Interliga ima jedan klub više nego prošle godine i podijeljena je u dvije skupine. Kako još nisu svi klubovi odigrali prve utakmice, o Interligi ćemo pisati za nekoliko tjedana. Ovog vikenda natjecanje se prekida zbog reprezentacije koja ima trodnevne pripreme u Karlovcu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!