Pod Netovom lupom

Prekinuto Grdovićevo razvlačenje - Kruščić novi trener

Bernard Jurišić • srijeda, 09.07.2003.

"Trakavica" u trajanju gotovo 4 godine konačno je prekinuta nadamo se jednom za svagda. Josip Pino Grdović više nije kandidat za trenera Split CO-a, a poziciju s kojom se Grdović igrao već nekoliko ljeta, uz neshvatljivu strpljivost splitskih čelnika, objeručke je prihvatio - Predrag Kruščić. A nekorektnom Grdoviću su vrata Gripa (konačno) za sva vremena - zatvorena.

"Razgovor s Rađom me impresionirao, došao je u klub u teškim trenucima i cijenim sve što on i uprava žele napraviti za vraćanje na stare staze. I nisam puno razmišljao kad su me kontaktirali, čast mi je ponovno raditi na Gripama, posebno u okruženju takvih veličina kao što su Rađa i Peras.". Ne, riječi nisu od onoga od kojeg se to očekivalo, "trenera na čekanju" Pina Grdovića, riječi su to danas ustoličenog Predraga Kruščića, bivšeg i budućeg trenera Splita, koji je prošlih sezona radio u Sloveniji, vodeći Pivovarnu Laško.

Slika 1 od 1.

O novom treneru bit će više riječi narednih dana, nekoliko crtica u "oproštajnom govoru" zaslužuje "onaj kojeg se čekalo". Dino Rađa konačno je presjekao vucaranje i razvačenje koje je Grdović radio iz ljeta u ljeto, iz sezone u sezonu, a koje je, na veliko čuđenje navijača i pratitelja košarkaških zbivanja u Hrvatskoj, klub s Gripa tako strpljivo podnosio.

A sve to zbog jednog "privatnog trenera", koji iza sebe nema nikakav kontinuirani rezultat s nekom momčadi, osim one sezone na Gripama, koja je od njega i napravila ime, barem u domaćim okvirima. U međuvremenu je Grdović radio sa Gregorom Fučkom i još nekim košarkašima, stalno pričao o ponudama iz ovoga i onoga kluba, kako mu "pola Italije nudi angažman", no nikako da osvane na trenerskoj klupi neke momčadi.

Zašto? Jednostavno, zato što je pametnije dodavati loptu Fučki i Bodirogi, nego prihvatiti odgovornost za rezultat momčadi i uspjehe koji mogu doći ili izostati. Grdović je svoj karakter najbolje opisao svojom rečenicom od prije nekoliko dana: "Baš mi se i ne da ponovno dokazivati u Hrvatskoj, ja sam svoje ime već izgradio". Kakav egoizam! U jednoj sezoni vođenja Splita Grdović je odradio posao za cijelu svoju karijeru, pa su svi oni treneri koji vode hrvatske momčadi godinama, zapravo "nedokazani talenti koji gube vrijeme u Hrvatskoj".

"Ime" o kojem Grdović govori, dobio je isključivo na račun košarkaškog kluba Split, točnije Rate Tvrdića koji ga je iz ljeta u ljeto moljakao, nagovarao i zvao na ručkove i večere u Split. "Ime" koje, istine radi, i nije nešto posebno poznato, stvaralo se u vječnim novinskim napisima svakog ljeta, koji bi nakon nekoliko tjedana završavali s "Pinovi uvjeti nisu ispunjeni". I to bi svakog ljeta bio "problem kluba koji je premali za Pina", a nikad "problem bahatog privatnog trenera koji o sebi ima previsoko mišljenje". Reklo bi se da najmanje Phil Jackson dolazi na Gripe, jer smo imali prilike saznati "uvjete", koji su najblaže rečeno nekorektni. Kao i njegov nastup, u kojem je "muljao" sa Splitom, a na drugoj strani (iz pouzdanih izvora saznajemo) istovremeno pregovarao o nekakvom novom angažmanu u Italiji.

Pino Grdović svojim nekorektnim ponašanjem nije zaslužio biti trener Splita, navijači su to shvatili već odavno, a konačno se našao netko i na katu tko je to "skužio". Trakavica koja nam je iskreno dosadila, kao i bahatost trenera koji nije ni blizu visina u kojima se vidi, konačno je prekinuta, jer ime Josipa Grdovića u odnosu na ime samog kluba i na imena dvojice koji sad vode klub, a koji su mu trebali "ljubiti koljena" da bi došao na klupu Splita, u košarkaškom svijetu izgleda kao zrno graška na nogometnom igralištu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!