Ostali sportovi

Odbojkašice uvjerljive s Grkinjama, ali SP još neizvjestan

Goran Pervan • nedjelja, 25.05.2003.

Hrvatske mlade odbojkašice pobijedile su grčke vršnjakinje sa 3:0 (25:7, 25:20, 25:13) u posljednjem kolu kvalifikacijskog turnira za Svjetsko juniorsko prvenstvo. No, unatoč uvjerljivoj pobjedi Hrvatska će teško do SP-a jer je dan ranija izgubila od Ukrajine pa sada ovisi o više rezultata u drugim skupinama...

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

HRVATSKA - GRČKA 3:0

Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 100. Suci: Jankovskis (Latvija) i Batyuk (Ukrajina).
Hrvatska Novosel 6 poena, Reščić 2, Škender 1, Tomić 2, Cigić (L), Ušić 12, Kaleb, Nosić 4, Miloš 6, Rendulić 8, Popović 7, Kamenjarin 10.
Grčka: Kressou 2, Cornia 5, Kostidou, MOustaki 6, Kiosi 10, Lagoudaki 2, Tsirimokov 4.
Pogreške za poen suparnica: Hrvatska 11, Grčka 17.

Naše su juniorke za samo 57 zaključile treće kolo kvalifikacijskog turnira za Svjetsko prvenstvo. No, uvjerljiva pobjeda nije pomogla previše u lovu na SP jer zbog poraza od Ukrajinki, Hrvatska je osvojila drugo mjesto pa sada mora čekati rasplet u drugim skupinama. Odnosno, ostala je tek nada da će se dovoljno rezultata poklopiti pa da Hrvatska bude najbolja druga ekipa na pet kvalifikacijskih turnira pa da ipak izbor SP u Tajvanu u devetom mjesecu ove godine.

Utakmica protiv Grkinja bila je riješena vrlo brzo i vrlo učinkovito. Tek su početkom drugog seta Grkinje iskoristile opuštenost domaćin igračica i povele 8:2, ali to vodstvo bilo je kratkog vijeka jer gošće nisu na istoj kvalitativnoj razini s našim mladim talentiranim igračicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

OdbojkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!