Nogomet

Otto Barić: "Da nije Olić, zabio bi netko drugi"

Karlo Dževerlija • nedjelja, 12.10.2003.

Na presicu poslije velikog uspjeha hrvatske nogometne vrste čekalo se neubičajeno dugo, no na nakon tridesetak minuta pred bezbrojne predstavnike sedme sile pojavili su se izbornici Otto Barić i Plamen Markov. Nakon ne pretjerano spontanog poziva tehnika Zorislava Srebrića novinari su Barića nagradili kraćim pljeskom....

"Čestitam Otti Bariću i ekipi Hrvatske koja je uspjela pobijediti te tako izboriti dodatne kvalifikacije. Ispala je to odlična utakmica, sa šansama za obje ekipe. Hrvatska je iskoristila jednu svoju i ne treba dovoditi u pitanje zasluženost pobjede" otvorio je presicu bugarski izbornik. Te dodao "I sami smo mogli postići gol, no isto tako treba reći da ih je i Hrvatska mogla postići puno više."

Markov se dotakao fair playa: "Posebno mi je drago što je utakmica odbacila sve potencijalne insinuacije o neregularnosti, odnosno zorno pokazala fair play. Vrlo sam zadovoljan borbenošću svojih igrača i čestitam im na tome."

Potom se novinarima obratio hrvatski izbornik Otto Barić: "Čestitam Bugarima na osvojenom prvom mjestu u skupini. I večeras su Bugari imali svoje šanse: dogodilo se 15-20 minuta jakog presinga gostiju, Markov je uvodio napadače... pokazalo se kako nema mjesta pričama o kalkulacijama."

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

"Najsrdačnije čestitam igračima. Svih 14 kojih je igralo, a i onima koji su bili na klupi. Vidjeli ste, bilo je to jedna zajednička pobjeda i pokazali smo još jednom kako imamo izvanredne odnose u ekipi" pohvalio je igrače izbornik Barić te u istoj rečenici dodao: "Čestitam i publici koja je bila - fenomenalna. Nažalost izgubili smo danas Roberta Kovača. Ali vraća nam se nekolicina igrača i ne sumnjam kako ćemo snažno odigrati dvije sljedeće kvalifikacijske utakmice."

Na pitanje jesmo li mogli unakaziti Bugare Barić je izjavio: "Doista smo imali još nekoliko odličnih šansi, no kada se u ovako važnoj utakmici pobijedi i 1:0 - to je vrlo slatko. Zaslužili smo igrom i veći rezultat ali je isto tako moglo biti i 0:0 i 0:1. Bugari su doista odlična ekipa, koja npr. u gostima nije primila gol, koju nitko nije do danas u kvalifikacijama pobijedio. No odlučili su baš naše zalaganje i ozbiljnost."

Izbornik je Markov na pitanje kako je motivirao svoje igrače imao stari odgovor: "Na to sam već pitanje odgovorio tijekom tjedna - motivirao sam razgovorom sa svakim igračem pojedinačno. Osim toga u ovako velikim utakmicama važno je dobro igrati zbog stvaranja autoriteta ne samo pred bugarskim navijačima nego i pred ljudima koji prate nogomet u svijetu."

Novinari su hrvatskog izbornika potaknuli na mišljenje o Ivici Oliću i njegovoj presudnoj važnosti nakon ulaska: "Netko gol zabiti mora, danas je to bio Olić, no mogao je biti i bilo tko drugi. Čestitam Oliću ali čestitam i cijeloj ekipi koja je po meni bila - strijelac. Imali smo i 3-4 stative, da nije Olić zabio gol - u ovakvoj igri zabio bi netko drugi."

Barić se osvrnuo i na dodatne kvalifikacije koje nam slijede: "Mislim da samo Španjolci odudaraju, a svi ostali definitivno spadaju u skup pobjedivih. U ovako velikim utakmicama ne mogu se postavljati favoriti i outsideri. Volio bih drugu utakmicu igrati doma, ali kako na to ne mogu odlučivati - niti o tome ne razmišljam."

Markov se složio sa velikim šansama hrvatske reprezentacije: "Hrvatska ima izvrsnu ekipu, ima dugu klupu i mnoštvo igrača koji igraju u velikim europskim klubovima. Čak ni njihovim izlaskom hrvatska reprezentacija ne gubi mnogo. Odmah po izvlačenju naše skupine vidio sam je kao jaku baš zbog Hrvatske i Belgije. Uvjeren sam da će se Hrvatska kvalificirati bez obzira na protivnika, vjerujem u vašu budućnost."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!