Košarka

Cibona VIP - Krka: Na krilima Golemca

Ivor Krapac • utorak, 07.10.2003.

Dva slovenska posjeta KC-u Dražena Petrovića završila su bez neželjenih posljedica po Cibonu VIP. No, za razliku od "rapsodije" protiv Union Olimpije, Krka je predstavljala tvrd, puno tvrđi orah. Tek u prvih deset minuta izgledalo je kao i protiv Ljubljančana, ostalo je prošlo u "čupanju", koje je u konačnici donijelo sreću za "vukove" - ponajviše zahvaljujući Jurici Golemcu...

Završni rezultat prve dionice, 31:18, govori dovoljno. Novomešćani su jedino vodstvo imali u prvim trenucima, ranih 2:0, a potom je sve krenulo na stranu "cibosa". Scoonie Penn očito nije bio "previše napaljen" ili "prerano izgorio", kao protiv Olimpije - ovog puta ušao je u utakmicu bitno bolje, sa sedam poena u prvih deset minuta. Gosti nisu imali odgovor ni za Slavena Rimca, koji je "uknjižio" deset poena, no (vjerojatno i zbog ozljede i nedostatne pripremljenosti) nije imao snage za više od jedne prave četvrtine...

Nevolje su se počele događati u drugoj, iako ne odmah. Tricom Penna u 13. minuti opet je bilo maksimalnih 13 prednosti, 37:24, da bi otprilike pet minuta kasnije na semaforu pisalo samo pet "viška", 41:36... Dražen Anzulović je odlučio odmoriti raspoloženog Amerikanca i vođenje igre povjeriti Davoru Kusu, a on se očito nije snašao - i Scoonie je ubrzo ponovno bio u igri. Epilog je bilo malo sigurnije vodstvo, 50:42 pri odlasku na "veliki odmor".

Središnji dio druge dionice donio je "rupu" u igri Cibone, kompletna treća bila je veliki i crni "krater". Nesuđeni "cibos" Sani Bečirovič razigravao je i pogađao, ukupno šest poena, a domaća petorica na terenu djelovala je posve izgubljeno. U osam minuta nakon poluvremena Krka je napravila niz od 27:7, za preokret na 69:57, perspektive "cibosa" odjednom su izgledale dosta jezivo... Na njihovu sreću, Krka nije nastavila "gaziti". Iskru je zapalila publika, koja je nešto ranije već počela zviždati - a domaći nisu ostali dužni.

Povratak do osam "minusa", 69:61, uz četiri poena Golemca, tek je bio najava prave posljednje četvrtine. Showa "u režiji" Jurice Golemca, uz potporu ostale četvorice... Slovenski reprezentativac hrvatskog rođenja "zatrpao" je goste s 14 poena u posljednjih deset minuta, a veći dio došao je u preokretu do 82:81. Posljednja četvrtina završila je s 33:15, za naizgled lakih, varljivih deset razlike.


Dražen Anzulović, trener Cibone VIP: "Čestitam igračima koji su iznijeli zadnju četvrtinu", uz Golemca tu su bili Kus, Penn, Mamić i Mance, "no moram pokuditi ono što se događalo nakon prve dionice. Došlo je do potpunog opuštanja i neobavezne igre, a to nas je dovelo do praktički izgubljene situacije u trećoj... Tražim borbenost i obveznu košarku, haklere neću tolerirati, jer tako ne možemo do pobjeda. Dugo nam je trebalo da shvatimo kamo bi ova utakmica mogla otići."

Zoran Martič, trener Krke: "Čestitam Ciboni na pobjedi, iako ni da smo mi dobili - ne bi bilo nezasluženo. U zadnjim minutama imali su velik broj slobodnih bacanja, to im je bitno pomoglo u preokretu... Ne bih puno o suđenju, ali mislim da je 34 domaćih i 18 naših slobodnih bacanja, kao i 33-22 u prekršajima na našu štetu, ipak pretjerano. Nismo bili baš toliko grublji."

"Bečirovič? On je jedan od najboljih slovenskih igrača, učinit ću sve da se što prije vrati. Ipak nije igrao skoro godinu dana zbog teške ozljede, možda se od njega sada i previše očekuje... Gnjidić ima problema s kralježnicom, nakupilo se tu više stvari - godine, raniji problemi, udarac i neugodan pokret na nedavnoj utakmici - tako da još nije spreman za igru."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!