Košarka

Kobe: "Prestrašen sam!"

Bojan Poturica • nedjelja, 05.10.2003.

Po prvi put nakon gotovo tri mjeseca, Kobe Bryant je izišao pred novinare. Nakon što je odradio prvi trening s Lakersima, priznao je da nije u formi i da je planirao odustati od igranja sve dok se slučaj ne riješi...

19-godišnja djevojka koja je optužila Kobea za silovanje neće svjedočiti na preliminarnom saslušaju koje će se održati 9. listopada. To je odlučio sudac Frederick Gannett koji će voditi slučaj. Također je odbio zahtjev obrane da suđenje bude zatvoreno za medije i zahtjev u uvid liječničkih dokumenata 19-godišnje djevojke. Okružni tužitelj Matt Hulbert zatražio je dodatnih 200 tisuća dolara za slučaj.

U prvom obraćanju novinarima nakon 80-ak dana šutnje, Kobe Bryant je izgledao poprilično mirno. Odgovorio je na svako pitanje i bio je otvoren kao i uvijek. Priznao je da mu je košarka u nekim trenucima bila u drugom planu. Na pitanje kako je osjeća s obzirom da ne zna što mu budućnost nosi rekao je: "Prestašen sam!" Kobe je ozbiljno razmislio o tome hoće li igrati dok mu život visi u zraku i tek je prije mjesec dana uz potporu svoje žene Vanesse donio odluku. "Moja me žena ohrabrila da nastavim igrati".

Kobe je priznao da je van forme i veći dio treninga je proveo van terena na stacionom biciklu. Priznao je da je zabrinut kako će ovaj slučaj utjecati na njegovu igru no da je ipak spreman pokušati: "Ovo je moj posao. Moja žena, obitelj i ja smo se s ovim nosili cijelo vrijeme. Nastavit ćemo se i dalje boriti, a ja ću se vratiti na posao i vidjeti kako će sve dalje ići." Kobe je izjavio kako ne može jamčiti da će nastupiti u svim utakmicama "Ne mogu garantirati da ću igrati. Mislite li da bih ovdje trenirao da imam neke obveze u svezi slučaja? Naravno da ne bih." Na pitanje koliko je ovo teška situacija odgovorio je: "Mislite da je sedma utakmica doigravanja teška? To je sitnica u usporedbi s onim što ja proživljavam."

Kobe se sa svakim igračem i trenerom zagrlio, a dobar dio vremena proveo je s Garyjem Paytonom i Bryonom Russellom koji će vrlo vjerojatno izboriti momčad s obzirom na upitnost Kobeovih nastupa. "Mislim da se u ovom trenutku mnogo bolje osjeća. Sada mu je lakše. Opušteniji je. Razgovarao je s vama (novinarima) i igrao je igru koju voli. Sada je po prvi put nakon dugo vremena sretan", rekao je Payton. "Ključ našeg uspjeha je ponovno s nama. Sada mu moramo pomoći da se vrati u formu iz prošle godine i mislim da mu to neće biti problem."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!