Košarka

Sesar još nije potpisao, ali već trenira s "vukovima"

Marko Peris • ponedjeljak, 06.10.2003.

Na danas održanoj konferenciji za novinare u KK Ciboni trener Dražen Anzulović najavio je novi susret u Goodyear ligi, koji je na rasporedu već sutra u 17 sati. Ipak najvažnija vijest je da Josip Sesar već trenira s momčadi i da bi trebao potpisati za Cibonu sredinom tjedna...

Na samom početku Anzulović se osvrnuo na predstojeću utakmicu protiv Krke: "Pogledali smo kasetu s utakmice Krka - Široki i vidjeli ono što smo i očekivali. Čini mi se da je Krka u taj susret ušla dosta opušteno. To im se i osvetilo. Inače oni su jedna jako kvalitetna momčad koja ima izvrsnu bekovsku liniju. Bečirovič je jedan od najboljih europskih igrača, tu je još Garner ali i odlični Duščak. Međutim ima Krka i "visinu" ispod koša što im daje posebnu kvalitetu. Ipak mi moramo misliti prije svega o sebi a ne o njima i pobjeda neće izostati. Mi moramo opet biti pravi."

Na pitanje da li će Cibona protiv Krke igrati više na centre, "Zula" je bio vrlo jasan: "Mi smo i protiv Olimpije puno igrali na centre pa vidi se to i po broju koševa što su postigli visoki igrači. Ono što mi želimo jest jedna simetrija između vanjske i unutrašnje igre." Anzulović je također napomenuo da ne misli da je Goodyear liga samo liga "sjajnih bekova" već da u tom natjecanju ima vrlo veliki broj kvalitetnih visokih igrača, iako po imenima bekovi jesu zaista sjajni.

Što se pak tiče stanja Slavena Rimca, Anzulović je rekao: "Evo baš smo imali sastanak direktor kluba, "Riki" i ja na kojem smo ustanovili da je ovakvo stanje neodrživo. Rimčevo stanje nije ništa bolje, on trenira smanjenim intezitetom, ali će ipak nastupiti sutra protiv Krke. Što prije treba se sastati liječnička komisija koja treba dati svoje stručno mišljenje što i kako dalje s Rimcem."

"Najvrućija" tema, Josip Sesar, je ostala za kraj. U pogledu njegovog potpisa za Cibonu, "Zula" je kazao: "Josip još nije potpisao za Cibonu! On trenira s momčadi, čak i dodatno po posebnom programu a što se tiče potpisa trebao bi potpisati u srijedu ili četvrtak. Ono što odugovlači taj potpis su izlazni papiri iz Avelina i kada se to sredi Josip će potpisati."

Anzulović je na kraju navjestio i utakmicu u subotu s Crvenom Zvezdom istaknuvši da u postavi Cibone zasigurno neće biti, bez obzira na rasplet situacije Sesar, jer još nije 100% spreman. "On će vjerojatnije svoju prvu utakmicu odigrati tek 14.10. u Novoj Gradiški na otvorenju nove dvorane."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!