Nogomet

Völler: "Hrvatska ima kvalitetu za velike stvari u Portugalu"

Bernard Jurišić, Davor Sajko, Goran Pervan • srijeda, 18.02.2004.

Nakon utakmice Nijemci su promijenili prethodne planove i otputovali s dva zrakoplova u München, odnosno Köln. Njemački izbornik Rudi Völler imao je mnoge riječi pohvale za kvalitetu koju posjeduje hrvatski nogomet, ali nije zaboravio ni izraziti zadovoljstvo zbog vrlo vrijedne pobjede koja će im donijeti dodatno samopouzdanje...

Otto Barić, izbornik Hrvatske: "Nepotreban, da ne kažem i nezaslužen poraz.Prvih pola sata odigrali smo vrlo dobro, nakon toga su se smjenjivali periodi bolje igre naše i njemačke reprezentacije. Nesretno smo primili treći pogodak, da lopta nije zakačila Leku, Pletikosa bi je sigurno obranio, no takve se stvari u nogometu događaju. Bio je ovo ipak dobar test za nas, vidio sam nekoliko vrlo dobrih igrača koji su učvrstili svoje poziciji, no neki su ih kompromitirali. Neretljaka sam stavio možda desetak minuta prekasno, on je donio puno živosti u našoj igri, postigao je i pogodak. Klasnić? Dobar je, nisam od njega ni očekivao neki spektakl u debiju, još od njega nismo vidjeli sve. Gledatelji nisu bili loši, no nije mi bilo drago čuti kad su uzeli na zub Olića, nakon jedne njegove pogreške. Publika bi nas trebala podržavati, a ne tako provocirati naše igrače."

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Rudi Völler, izbornik Njemačke: "Lijepo je početi novu gdinu pobjedom, prošlu smo završili domaćim porazom od Francuske. Prvih 25 minuta bili smo u poteškoćama, na našu sreću, Hrvatska nije znala iskoristiti svoje šanse. Mi jesmo, kad smo postigli gol, preuzeli smo konce igre. Hrvati su se vratili na kraju, odigrali riskantnije, što im je donijelo izjednačenje, no uspjeli smo još jednom zabiti i ostvariti vrlo vrijednu pobjedu. Zadovoljan sam jer smo isprobali širok kadar, vidio sam dosta igrača na koje mogu računati. Do Europskog prvenstva je još puno i vremena i rada, mislim da ćemo tamo biti pravi. Hrvatska? Uvijek sam cijenio hrvatske igrače, imate vrlo velik broj kvalitetnih igrača i mislim da ćete uspjeti u četvrtfinale u Portugalu, a kasnije je sve moguće."

Stipe Pletikosa, Hrvatska: "Oba gola primili smo nesretno. Mi nismo iskoristili svoje prilike, Nijemci jesu, to je njima nalik. Razočaran sam zbog poraza, no ne mislim da postoji neko 'splitsko proklestvo'. Vjerujem da će pobjeda doći već u narednoj utakmici. Kahn je još jednom pokazao svoju veličinu, on im je najveća snaga."

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Dado Pršo, Hrvatska: "Poslije teških kvalifikacija, ovdje ipak nije bio takav imperativ pobjede. Danas možda i nismo osigrali na svom nivou, no siguran sam da bi stvari potpuno drugačije izgledale da se radilo o kvalifikacijskom susretu. Moj je dojam da Njemačka danas nije bila velika sila, nisu me oduševili. Svojim učinkom nisam zadovoljan, jer nisam zabio gol. Ali prekrasno je bilo vratiti se ponovno u Split, za njega me vežu lijepe uspomene iz mladosti."

Dario Šimić, Hrvatska: "Nije loše da vidimo gdje smo i kakvi smo trenutno. Bit ćemo bolji, ovo je tek početak uigravanja."

Mato Neretljak, Hrvatska: "Sretan sam radi pogotka, ali nesretan zbog poraza. Danas sam potvrdio svoje mišljenje da se mogu nositi s konkurencijom u Bundesligi."

Slika 3 od 4.
Foto: Dražen Patarčić

Ivica Olić, Hrvatska: "Dobro smo igrali, ali Nijemci su ponovno pokazali svoju upornost. Kahn je u nekoliko navrata sjajno reagirao i spasio ih, što se kasnije pokazalo presudnim. Zvižduke navijača ne bih komentirao, ovo je reprezentacija, ako im odgovara da mi zvižde, meni se smeta."

Oliver Kahn, Njemačka: "Vrlo je važno da smo prvu utakmicu u novoj reprezentativnoj sezoni počeli pobjedom. Mislim da ćemo se vrlo dobro spremiti za Europsko prvenstvo i tamo biti jedni od glavnih favorita."

Miroslaw Klose, Njemačka: "Nakon dugog vremena vratili su nam se Hamann i Frings, što je ubrzalo i poboljšalo našu igru. Ova pobjeda nam je izuzetno važna, jer će nam dati psihološku snagu za daljnje utakmice."

Fredi Bobic: Njemačka: "Loše smo osigrali prvi dio utakmice, kad su Hrvati puno bolje stajali. U nastavku smo iskoristili prvu prigodu i poveli, a na kraju uz malo sreće i pobijedili. Ovo je vrlo važna pobjeda na početku priprema za Europsko prvenstvo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!